Loading...

Γιορτή της Δημοκρατίας στη σκιά του «πολέμου» κυβέρνησης-δικαστών


Σαφές μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η διάκριση της Δικαστικής Εξουσίας από τη Νομοθετική και την Εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «μόνον υπό καθεστώς Δημοκρατίας και της, σύμφυτης με αυτήν, διάκρισης των εξουσιών μπορεί ο Άνθρωπος να ζήσει και να δημιουργήσει ελεύθερος».

Τσίπρας: Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα, «προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό» και όπως επισήμανε «να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας».

Μητσοτάκης: Υπονομεύονται απροκάλυπτα οι δημοκρατικοί θεσμοί

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών με στόχο τον κλονισμό του δημοκρατικού οικοδομήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα».

Γεννηματά: Κλίμα πόλωσης και διχασμού καλλιεργεί η κυβέρνηση

Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί, ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι «η επέτειος της Δημοκρατίας επισκιάζεται από το κλίμα πόλωσης και διχασμού που συστηματικά καλλιεργεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».

ΚΚΕ: Άλλο η αναγκαία κριτική σε αντιλαϊκές δικαστικές αποφάσεις και άλλο οι προσβλητικές επιθέσεις

Για «αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, που υπηρετεί άλλου τύπου πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφερόμενο στον πόλεμο κυβέρνησης-δικαστών, τονίζοντας πως «η αναγκαία κριτική σε αντιλαϊκές και άδικες αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχει καμία σχέση με προσβλητικές επιθέσεις».

Λεβέντης: Όταν η Δημοκρατία δεν εμπνέει, τι Δημοκρατία είναι;

«Αυτή η Δημοκρατία λυπούμαστε, αλλά είναι στα χαρτιά μόνο Δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων και συνέχισε: «όταν η Δημοκρατία δεν εμπνέει, όταν δεν δρομολογεί αισιοδοξία και ελπίδα, όταν δεν εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή, τι Δημοκρατία είναι; Μια ολιγαρχία βολεμένων χαίρεται, ένα κομματικό κράτος ξεζουμίζει τη χώρα, και ο υπόλοιπος, ο πολύς λαός, υποφέρει».

ΑΝΕΛ: 43 χρόνια μετά, η Δημοκρατία πατά πάνω σε σταθερά θεμέλια

«Σαράντα τρία χρόνια από την ιστορική 24η Ιουλίου 1974, η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας έχει εμπεδωθεί, πατά πάνω σε σταθερά θεμέλια και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε καν τους εχθρούς της και όσους ενδεχομένως θα ήθελαν να την υπονομεύσουν» είναι το μήνυμα που στέλνει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Θεοδωράκης: Πρέπει να συγκρουστούμε και να κάνουμε την Ελλάδα μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα

«Υπάρχει ανισότητα, υπάρχει λειψή Δημοκρατία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα για ονειροπολήσεις και ωραία λόγια. Αυτές τις στιγμές πρέπει να σκεφτόμαστε τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε για να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσουμε».


ΠΗΓΗ
Πολιτική 6164880459540894811
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε