Loading...

Angels:Η κακοποίηση των ζώων πρέπει να σταματήσει οριστικά…


Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα κακοποίησης των σκύλων είναι όλο και πιο συχνά και εμφανίζονται με διάφορες μορφές όπως βία, εγκατάλειψη, υποχρεωτική συμμετοχή σε κυνομαχίες.
Πρόσφατα, με σκοπό την δραστική ανατροπή αυτής της κατάστασης συστήθηκε η ομάδα «Angels», η οποία αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την αστυνομία και την εισαγγελία ζώων, και με γνώμονα την κείμενη νομοθεσία, να φροντίζει να παίρνει τα σκυλάκια που κακοποιούνται από τους δράστες άμεσα, καθώς φυσικά και να επιβάλλεται η ανάλογη ποινή στον δράστη.
Παρότι η νομοθεσία περί κακοποίησης των ζώων είναι ήδη πιο αυστηρή και επιβάλει πρόστιμα έως και τριάντα χιλιάδες Ευρώ, ακόμη και για παθητική κακοποίηση, όταν δηλαδή το ζώο παραμένει δεμένο ή περιορισμένο σε ένα χώρο, οι καταγγελίες δεν είναι συχνές και πολλές φορές δεν καταλήγουν στη σύλληψη του δράστη της κακοποίησης.
Η ομάδα «Angels», η οποία δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Μήλα, ξεκίνησε από μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κακοποίησης των σκύλων μέσω διαδικτύου, η οποία βρήκε μεγάλη απήχηση, σιγά σιγά οργανώθηκε και πλέον δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των σκύλων στην Αθήνα, ακολουθώντας μία προγραμματισμένη και σύννομη διαδικασία.


Συγκεκριμένα, μετά από έγκυρη καταγγελία και σε συνεργασία με τις αρχές, το κακοποιημένο ζώο απομακρύνεται από τον ιδιοκτήτη του, στον οποίο επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα και το ζώο φιλοξενείται από την ομάδα μέχρι να βρεί νέα στέγη και τη στοργή που χρειάζεται.
Ήδη, σε μια εβδομάδα δράσης η ομάδα αντιμετώπισε πέντε περιστατικά, αν και το ένα αποδείχτηκε ψευδής καταγγελία, κατορθώνοντας να απομακρύνει κακοποιημένους σκύλους από τους ιδιοκτήτες και σε μία περίπτωση να έρθει σε συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Η «Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων – Angels», η οποία δρα αφιλοκερδώς, ξεκίνησε και οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Μήλα. Ένας «τύπος» γεμάτος τατουάζ στο πρόσωπο, που όσο ... άγρια μοιάζει η όψη του, τόση ευαισθησία επιδεικνύει γι' αυτά τα απροστάτευτα πλάσματα.

Με την απαραίτητη συνδρομή των εθελοντών, η ομάδα επιδιώκει να διασφαλιστεί η μετέπειτα ασφάλεια του σκύλου και φροντίζει όχι μόνο για την σωτηρία των σκύλων που κακοποιούνται, αλλά και για το να βρουν ένα σπίτι στη συνέχεια, στο οποίο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα το αγαπήσουν και θα το φροντίσουν.
Φαίνεται, ότι η επιθυμία της ομάδας να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κακοποίηση των ζώων και η προσήλωση στην προσπάθεια αυτή θα έχει θεαματικά αποτελέσματα και με τη στήριξη του κόσμου και της πολιτείας η δράση της ομάδας θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και θα αφορά κάθε ζώο το οποίο υφίσταται βίαιη συμπεριφορά.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες και να στηρίξουμε ενεργά το αξιέπαινο έργο του Παναγιώτη Μήλα και της ομάδας του, προσπαθώντας και εμείς με τη σειρά μας να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε ότι τα ζώα αξίζουν την αγάπη και το σεβασμό μας.



Την σελίδα τους στο Facebook μπορείτε να την βρείτε εδώ:https://www.facebook.com/Angels-Ομάδα-Αντιμετώπισης-Κακοποίησης-Σκύλων-258927374521330/


Διάφορα 6619381572631879672
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε