Loading...

Ευρώ-ποδαρικό του Ολυμπιακού με θρίαμβο στο Βελιγράδι


Ο Μπεν ήταν το μεγάλο πρόσωπο της βραδιάς για τον Ολυμπιακό καθώς πέτυχε δύο γκολ στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν και χάρισε μια μεγάλη νίκη (3-1) η οποία καθιστά τους «ερυθρόλευκους» το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα play off του Champions League. 

Τα γκολ στο Παρτιζάν – Ολυμπιακός

Ένα παιδί που δεν έπεισε τρεις προπονητές του Ολυμπιακού (τον Σίλβα, τον Βίκτορ και τον Μπέντο) και βολόδερνε σε διάφορες ομάδες δανεικός έγινε το πρόσωπο του ματς καθώς ο Χάσι του έδωσε την ευκαιρία στην προετοιμασία και εξαιτίας της καθυστερημένης έλευσης του Εμενίκε τον έβαλε και βασικό στο πρώτο ματς της χρονιάς.

Ήταν η απόλυτη δικαίωση και για τους δύο…

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάσι πήρε ρίσκο σε πολλά πράγματα. Στα πιο πολλά δικαιώθηκε…
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε δίκιο στην απόφασή του να βάλει τον Ρομαό πίσω στα σέντερ μπακ. Ο Τογκολέζος ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και κράτησε πίσω όλο τον Ολυμπιακό.

Όμως η απουσία του από την μεσαία γραμμή ήταν φανερή. Ο Σιώπης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, πήρε νωρίς κάρτα, ενώ παράλληλα και ο Οφόε έδειξε να έχει αργές αντιδράσεις.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στις πρώτες στιγμές του αγώνα μετά από συνδυασμό του Μάριν (6΄) με τον Μπεν που με πλασέ άνοιξε (0-1) το σκορ και ουσιαστικά πέτυχε τον μεγάλο σκοπό των «ερυθρολεύκων». Το εκτός έδρας γκολ…
Απρόοπτο

Για να παίξει όμως ο Μάριν «δεκάρι» έπρεπε να συμβεί ένα απρόοπτο με τον Φορτούνη. Ο μεσοκυνηγός του Ολυμπιακού παραπονέθηκε στο ζέσταμα για στομαχικές διαταραχές κι ενώ είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα, ο Χάσι αναγκάστηκε να τον αποσύρει. Έβαλε στο ματς τον Σεμπά (στο αριστερό άκρο ) και μετατόπισε τον Μάριν στην θέση του Φορτούνη που αποκλείστηκε από την αποστολή και τελικά στον πάγκο κάθισε ο Ανσαριφάρντ…
Πάντως το ρίσκο του Χάσι με τον Μπεν (αντί του Εμενίκε ) στην ενδεκάδα δικαιώθηκε.

Δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο για την επιλογή των ακραίων μεσοεπιθετικών και κυρίως του Σεμπά, γιατί ο Καρσελά τουλάχιστον προσπάθησε να γίνει απειλητικός και είχε σωστές κινήσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα για αρκετή ώρα καθώς οι Σέρβοι ισοφάρισαν γρήγορα (11΄) με τον Ταβάμπα.

Στην εξέλιξη του αγώνα φαινόταν ότι οι παίκτες της Παρτιζάν (χωρίς να΄ναι τίποτα ιδιαίτερο) είχαν τον κόσμο δίπλα τους,αλλά και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους…

Το καθάρισε

Ο Χάσι έπαιξε έξυπνα και στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησε από τους παίκτες του να περιμένουν στην άμυνα για να βγουν σε αντεπιθέσεις και όχι να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας.
Σε μια τέτοια φάση, ο Καρσελά έβγαλε υποδειγματικά τους φιλοξενούμενους στη κόντρα και ο Μπεν (56΄) με ένα εγγλέζικο σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Παρτιζάν για να πετύχει το 1-2 και να καθαρίσει το ματς…

Μ΄αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Το γήπεδο «πάγωσε« στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και η ομάδα του Χάσι δεν είχε πλέον κανένα λόγο να ρισκάρει. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ένα παιχνίδι αναμονής και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κυρίως από αριστερά ο Κούτρης (με τον Γιάνκοβιτς) κράτησαν το αποτέλεσμα ως το τέλος και έγιναν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα play off…

Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος η έμπνευση του Χάσι να αλλάξει τον Μπεν με τον Εμενίκε έφερε και …τρίτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή (91΄) που έδωσε διαστάσεις θριάμβου (1-3) στο πέρασμα του Ολυμπιακού από την έδρα της Παρτιζάν στο Βελιγράδι…Από την βαθιά μπαλιά του Φιγκέιρας, ο Εμενίκε ξέφυγε από τους αμυντικούς της σερβικής ομάδας και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης των πρωταθλητών Ελλάδος…

Καλή η διαιτησία του Ιταλού Μάσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80΄Πάρντο), Μαρίν (80΄Ζντιέλαρ), Σεμπά ,Μπεν(88΄Εμενίκε).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ:Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς, Νέμανια Μίλετιτς (73΄Τσίρκοβιτς), Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82΄Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταουαμπά και Τζούρτζεβιτς.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr
Αθλητικά 153402398280695771
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε