Loading...

«Να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι» - Στο φως οι συνομιλίες των αστυνομικών από τους ασύρματους τη στιγμή της φονικής πυρκαγιάς


Στο φως οι διάλογοι των αστυνομικών από τους ασύρματους την ώρα της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η  εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν οι φλόγες κατευθύνονταν προς το Μάτι. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στις 18:12 η φωτιά φτάνει στη Μαραθώνος και τότε δίνεται η εντολή για διακοπή κυκλοφορίας και ένα λεπτό αργότερα ο επικεφαλής της Τροχαίας. Ο διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Βουτσελάς ζητά από τον επικεφαλής της Τροχαίας Αργύρη Μπακαλώνη να διακόψει την κυκλοφορία.  Στις 18.13 ο κ. Μπακαλώνης δίνει μέσω ασυρμάτου εντολή σε μια μοτοσικλέτα και ένα περιπολικό της Τροχαίας που πραγματοποιούσαν εκτροπές της κυκλοφορίας σε Νέο Βουτζά και Καλλιτεχνούπολη να μετακινηθούν και να κόψουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη συμβολή της με την οδό Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας), μόνο για τα οχήματα που κινούνταν προς Μαραθώνα.
Οι επίμαχες συνομιλίες των αστυνομικών την στιγμή της φονικής πυρκαγιάς: 
18.29: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά. Να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι. Να τα στέλνουμε όλα Ραφήνα»
18.13: «Θα χρειαστεί να έρθετε πιο χαμηλά, θα χρειαστεί εκτροπή. Να ξεκινήσετε για Νέα Μάκρη».
18.18: «Η φωτιά έφτασε στην Κυανή Ακτή. Βρίσκεται σταθμός εκεί να κόψει».
18.29: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά. Να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι. Να τα στέλνουμε όλα Ραφήνα».
18.35: «Το 10 (σ.σ. ανακριτικό της Τροχαίας) είναι καλά; Ακουσα ότι έχει εγκλωβιστεί».
Μετά τις 18.30 οι ηχογραφημένες συνομιλίες από τους ασυρμάτους των αστυνομικών φανερώνουν ότι η φωτιά είχε άρχισε να κινείται απειλητικά. Ο επικεφαλής αξιωματικός λέει στους αστυνομικούς που βρίσκονται στα μπλόκα: «Oσοι σταθμοί κινούνται ή βρίσκονται εντός της φωτιάς προσοχή να μην εγκλωβιστούν. Ούτε ένα όχημα παραλιακά, αυστηρές εκτροπές, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Διάφορα 1089272316920815969
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε