Loading...

Κυβερνητικό πρόγραμμα ΝΔ: Από που θα βρει τα λεφτά ο Κυριάκος


Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣε ρυθμούς κυβερνητικού προγράμματος κινούνται στη Νέα Δημοκρατία καθώς η κατάρτιση και εξειδίκευση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα και οι παρεμβάσεις που αυτό περιλαμβάνει κινούνται μέσα στα αυστηρά, δημοσιονομικά πλαίσια της οικονομίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό σκέλος του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιαστεί εκτενώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η βασική λογική της κατάρτισής του, πάντως θα ακολουθεί δύο κανόνες.
Πρώτον, μένει συνεπές στη «στρατηγική της αλήθειας», που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ ευρύτερα, τόσο στις διεθνείς επαφές του, όσο και στις συναντήσεις που έχει με πολίτες, αλλά και εκπροσώπους φορέων για να καταγράψει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να δημιουργήσει στους πολίτες και στους θεσμικούς συνομιλητές του την αίσθηση ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι σοβαροί και αξιόπιστοι συνομιλητές.
Για να γίνει δεκτή η βασική οικονομική του πρόταση που θα περιέχεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το 4+2 (4% ρυθμούς ανάπτυξης και 2% πλεονάσματα) μαζί με τη μείωση φορολογικών συντελεστών, ο κ. Μητσοτάκης θα αντιπροτείνει σε εταίρους και δανειστές δύο πράγματα.
Από τη μία επιθετικές μεταρρυθμίσεις και από την άλλη επενδύσεις που θα φέρουν 213 δισ. ευρώ αύξηση του ΑΕΠ στην επόμενη πενταετία και 120.000 νέες θέσεις εργασίας και δεύτερον, περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Έτσι προγραμματίζει να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκη
Πολιτική 1511704257331852843
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε