Loading...

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Κώστας Καραμανλής – Επισκέπτεται τον Έβρο [εικόνες]Πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κυριολεκτικά μια… ανάσα από αυτά και ελάχιστα μέτρα από την Τουρκία, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου.
Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής  Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, ο κ.Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία. Στα σύνορα δηλαδή, αφού στα τρία με τέσσερα μέτρα βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.
Ο πρώην Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δημοσχάκη και τους στρατιωτικούς, ενώ έγινε και αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν,  αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑ που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό. Σε πολύ φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα άκουσε και τους ίδιους και ζήτησε να μάθει πως περνούν εκεί.
Πριν φτάσει στο Πύθιο, ο κ. Καραμανλής πέρασε από το χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου, ιδιαίτερη πατρίδα του βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη και κάθισε στο καφενείο του χωριού για καφεδάκι και κουβέντα με τους κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά.
Όλοι θέλησαν να τον αγκαλιάσουν, να του σφίξουν το χέρι και να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως στον αγροτικό και τον οικονομικό τομέα.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, επέλεξε να διανυκτερεύσει την Πέμπτη που έφτασε αργά με την τελευταία πτήση από την Αθήνα αλλά και την Παρασκευή μετά το δείπνο προς τιμή του στη Δαδιά από τον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη, στο χωριό Λευκίμμη.
Με σπορ ντύσιμο αυτή την φορά, καλοκαιρινό με μπλουζάκι και γιλέκο, ξεναγήθηκε τόσο στο Απολιθωμένο Δάσος της Λευκίμμης, στο οποίο υπάρχουν κορμοί δέντρων ακόμα και 40.000.000 ετών και είναι το δάσος με τα παλαιότερα χρονικά ευρήματα, άσχετα αν δεν έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί μέχρι τώρα από τους αρμόδιους του Έβρου.
Μάλιστα ο υπεύθυνος του ξενώνα στον οποίο διέμενε, έχει και ο ίδιος εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το θέμα μια και έχει σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο και τον ξενάγησε στο μικρό μουσείο που υπάρχει στο συγκρότημα του, ενωημερώνοντας του για τα εκθέματα και την ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους της περιοχής, κάτι που εντυπωσίασε τον κ.Καραμανλή.
Ο πρώην Πρωθυπουργός συνεχίζει τις επισκέψεις του στην Θράκη με το νομό Ροδόπης και έχει πλέον αναλάβει… οικοδεσπότης ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει στο πατρικό του, στην Ξυλαγανή Ροδόπης.
Πηγή: evros-news.gr
Πολιτική 502715871481186334
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε