Loading...

Οι υπεύθυνοι των παρατάξεων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων μιλούν για τις φοιτητικές εκλογές


Ζυμώσεις, πολιτικoί σχεδιασμοί, καμπάνιες σε σχολές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάρτιση ψηφοδελτίων, υπολογισμοί ψήφων. Έτσι θα ζει ένα μέρος της ελληνικής φοιτητικής κοινότητας μέχρι την Τετάρτη 16 Μαϊου, που θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές. Οι φοιτητικές παρατάξεις προετοιμάζονται προκειμένου να είναι έτοιμες για αυτό που περίμεναν από την αρχή του έτους: την κάθοδο στον εκλογικό στίβο της σχολής.




Του Παναγιώτη Η. Μίχου


Το ίδιο ισχύει και για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το τμήμα εδρεύει στην όμορφη Κόρινθο και μετρά μόλις 11 χρόνια ζωής. Λόγω της σύνδεσης του γράφοντος με το τμήμα (φοιτητής εκεί), αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη εν είδει ντιμπέιτ. Ζητήσαμε από τους επικεφαλής των φοιτητικών (πολιτικών; πείτε τις όπως θέλετε) παρατάξεων του τμήματος να μας μιλήσουν για τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές.   

Οι υπεύθυνοι των ΠΑΣΠ (Νίκος Αρσλάνογλου), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Κωνσταντίνος Τοπιντζής) και ΕΑΑΚ (Βαγγέλης Μαρινάκης) δέχθηκαν. Καθίσαμε σ’ ένα τραπεζάκι, ουδέτερο όχι παραταξιακό, και συζητήσαμε. Οι συνεντευξιαζόμενοι μιλούν για τα μείζονα προβλήματα της σχολής και τον τρόπο διαχείρισής του, υποστηρίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης των φοιτητικών παρατάξεων και ταυτόχρονα κάνουν προβλέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών.

*Τα ακρωνύμια χρησιμοποιήθηκαν για οικονομία χώρου
ΦΣ (Φοιτητικός Σύλλογος), ΓΣ (Γενική Συνέλευση), ΔΣ (Διοικητικό Συμβούλιο ), ΝΑ (Νίκος Αρσλάνογλου), ΚΤ (Κωνσταντίνος Τοπιντζής), ΒΜ (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΠΑΣΠ (Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη), ΔΑΠ-ΝΔΦΠ(Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία-Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση), ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση).

Γιατί να σας ψηφίσει ένας φοιτητής; (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ)


ΝΑ: «Δέκα χρόνια ήμασταν η δεύτερη εκλογική δύναμη στο τμήμα. Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε το προεδρείο και την εκπροσώπηση των φοιτητών στη ΓΣ των καθηγητών. Καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα για τους φοιτητές αλλά και για το τμήμα, μέσω ημερίδων, εκδηλώσεων αλλά και προτάσεων που εγκρίθηκαν από τη ΓΣ των καθηγητών. Ουσιαστικά, ο κόσμος πρέπει να μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πάρα πολλά ακόμα, όπως κατορθώσαμε και φέτος».

ΚΤ: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΠ ΠΕΔιΣ είναι μια παρέα, μια ομάδα παιδιών. Αγαπάμε αυτό που σπουδάζουμε και προσπαθούμε μέσα από τη δράση μας και τις ενέργειές μας να δίνουμε περισσότερη δυναμική στο τμήμα και τους φοιτητές του. Εδώ και 11 χρόνια, συνεχώς με νέες ιδέες, εμπνεόμενοι από αντίστοιχα ευρωπαϊκά και αμερικανικά τμήματα, προσπαθούμε να ενταχθούμε σε αυτό το κλίμα του εκσυγχρονισμού. Και ταυτοχρόνως, να είμαστε αγωγοί του στο πανεπιστήμιο. Γιατί θεωρούμε ότι και η πλειονότητα των φοιτητών στο αντικείμενο που σπουδάζουμε αυτό θέλει. Κάτι καινούργιο συνεχώς. Επειδή και το αντικείμενό μας είναι διαδραστικό».
ΒΜ: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Γιατί ΕΑΚ; Διότι αναλογικά με τις μικρές μας δυνάμεις, καταφέραμε να δώσουμε μια εικόνα για τον κόσμο στο φοιτητή. Θέσαμε ζητήματα που δε θέτουν οι άλλες παρατάξεις, όχι μόνο στην εκδήλωση για τη Βενεζουέλα –την οποία δε κάναμε μόνοι μας, αλλά όπως και σε αυτές για τη Χούντα, την Οκτωβριανή επανάσταση και το Μακεδονικό. Είμαστε οι μόνοι που βάζουμε ζητήματα και πέραν της τρέχουσας φοιτητικής πραγματικότητας, γιατί βλέπουμε το πανεπιστήμιο, όχι ως μια σχέση υποψηφίου και πελάτη, αλλά μια σχέση επιστήμονα προς επιστήμονα. Και θέλουμε να δώσουμε μια γενικότερη αντίληψη για τον κόσμο. Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένας κλειστός χώρος που αναπαράγονται μόνο γνώσεις. Διατυπώνονται και απόψεις. Πρόκειται για ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Θα έλεγα επίσης, ΕΑΚ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, όχι δογματικά απορρίπτοντας ότι λένε. Στο παρελθόν στηρίξαμε και προτάσεις που δεν ήταν όσο ριζοσπαστικές θα θέλαμε. Για έναν φοιτητή λοιπόν που δε θα ήθελε να εμπλακεί στο κατεστημένο ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, και που συγχρόνως βλέπει ότι παλεύουμε και για θέματα που δεν είναι στη τρέχουσα καθημερινότητα, αξίζει να ψηφίσει ΕΑΚ».


Φοιτούμε σ’ ένα εξαιρετικό και σύγχρονο τμήμα αλλά δεν έχουμε κάτι πολύ βασικό: πόσιμο νερό. Τι θα κάνεις εάν εκλεγείς, προκειμένου να λύσεις αυτό το ζήτημα;


ΝΑ: «Με λυπεί βαθύτατα που εν έτει 2018 συζητάμε για έλλειψη πόσιμου νερού σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί χρόνια τη φοιτητική κοινότητα. Αγοράστηκε ένας ψύκτης, τοποθετήθηκε και χρησιμοποιήθηκε μόνο δύο εβδομάδες, καθώς ο ΦΣ δεν είχε τα χρήματα να τον συντηρεί. Πρέπει πάλι να απευθυνθούμε με προτάσεις στη ΓΣ των καθηγητών, ώστε ένα ποσό από τον προϋπολογισμό που έχει το τμήμα και να διατεθεί στο ψύκτη και τη διατήρησή του. Εάν δε το καταφέρουμε, έχουμε μια ιδέα την οποία επεξεργαζόμαστε ακόμα. Εάν δούμε ότι μπορεί να στηριχθεί θα τη φέρουμε στην ΓΣ των φοιτητών για ψήφιση. Δε θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω».

ΚΤ: «Αρχικά, δε σημαίνει, ότι όποια παράταξη βγει, την επομένη θα βγει νερό ή θα αλλάξουν τα πράγματα. Αυτά δε γίνονται. Πρέπει να υπάρχει και μακροπρόθεσμο σχέδιο, γιατί καλώς ή κακώς, και οι τρεις κάποια στιγμή δε θα ‘μαστε φοιτητές. Αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να υπάρχει και νερό. Πέρσι, η ΔΑΠ κατάφερε με σχέδιό της να φέρει έναν ψύκτη. Φέτος ο ψύκτης δε λειτουργεί. Έχει μείνει σαν απολίθωμα. Το να πίνεις κανείς νερό είναι δικαίωμα απαράβατο. Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι το λέμε δικαίωμα εν έτει 2018 σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Προτείναμε ότι πιο λογικό και πιο πρακτικό υπάρχει, μια και είδαμε ότι αφού δεν υπάρχει βρύση, πρέπει να το πάμε σε ιδιώτη και να κάνουμε μια συνεργασία. Για το όνομα του Θεού, για νερό μιλάμε».

ΒΜ: «Το τι θα κάνει η ΕΑΚ εξαρτάται και από το πόσο θα την στηρίξει ο κόσμος της σχολής. Ας μη μιλάμε ερήμην του κόσμου. Όσο μπορούσαμε, συμβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια στο να υπάρχει λύση. Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό. Πρέπει να πιέσουμε τη ΓΣ των καθηγητών, το έχουμε κάνει στο παρελθόν, χωρίς όμως επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι οι καιροί είναι χαλεποί, πολλές περικοπές επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ όπως και επί ΝΔ. Οι καθηγητές μας λένε ότι δεν υπάρχουν οι ανάλογοι πόροι. Υπήρχε πρόταση από τη ΔΑΠ να κινηθούμε εναλλακτικά προς την ανάθεση σε κάποιον ιδιώτη. Δε το βλέπουμε αρνητικά, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να γίνει αυτό δια μέσω του δημοσίου. Διεκδικούμε από τη ΓΣ να μπει στον προϋπολογισμό ο ψύκτης, και εάν δούμε ότι σε ένα χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει κάτι, θα μιλήσουμε και για ανάθεση σε κάποιον ιδιώτη».

Ένα σημαντικό επίτευγμα του Φοιτητικού Συλλόγου του ΠΕΔιΣ ήταν η επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής που μετέφερε τους φοιτητές από τον προαστιακό στο τμήμα (με αντίτιμο βέβαια). Μια εβδομάδα μετά, η λεωφορειογραμμή καταργήθηκε. Γι αυτό το θέμα, τι θα κάνεις;


ΝΑ: «Η αλήθεια είναι ότι μας στεναχώρησε όλους πάρα πολύ η εξέλιξη της λεωφορειογραμμής. Μέσα σε οκτώ μήνες, καταφέραμε πράγματα που άλλοι αδυνατούσαν να κάνουν σε οκτώ χρόνια. Δε θα σταθώ στα πολιτικά παιχνίδια και τερτίπια, που είπαν κάποιοι μέσω ανακοινώσεων. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει ν’ αφήσουμε στην άκρη τα κομματικά, το ποιος φταίει και ποιος δε φταίει και να ξανά προσπαθήσουμε. Να συναντηθούμε εκ νέου με το δήμαρχο και ο αυτός με τη σειρά του να πιέσει να επαναφερθεί η λεωφορειακή γραμμή, αν όχι επ’ αόριστον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Και ύστερα, εάν ο φοιτητικός κόσμος το αγκαλιάσει και ταυτόχρονα ο αριθμός είναι επαρκής, να καταστήσουμε τη γραμμή μια διαχρονική σταθερά του τμήματός μας».

ΚΤ: «Προσωπικά μιλώντας και εξ ονόματος της ΔΑΠ, εμείς το βρήκαμε πάρα πολύ θετικό. Εξάλλου το θέλαμε πολλά χρόνια, από την ίδρυσή μας κιόλας. Δε βρίσκω ότι υπάρχει κάποιος παραταξιακός φράχτης σε αυτό. Προσωπικά, ωστόσο, δεν έκρυψα την έκπληξή και την δυσαρέσκειά μου, όταν πληροφορήθηκα πως μετά το τηλεφώνημα ενός ιδιώτη, ξαφνικά σταματά. Δηλαδή βλέπω τη Δεύτερα μεγάλο χαμό, μεγάλη επιτυχία και την επόμενη Δευτέρα ήταν ήδη όνειρο θερινής νυκτός. Δε ξέρω πως γίνονται αυτά, υποτίθεται ότι υπάρχουν νομικοί όροι, εγγυήσεις, οργάνωση. Άμα είναι να το βγάζουμε τη Δευτέρα και την Παρασκευή να το ακυρώνουμε, καλύτερα να μη βγάζουμε τίποτα. Να είμαστε άνθρωποι του λόγου μας. Καλύτερα να λέμε μπορώ να κάνω πέντε πραγματάκια, παρά 100 και εντέλει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».


ΒΜ: «Ήταν νίκη του ΔΣ και του ΦΣ ότι καταφέραμε να έχουμε λεωφορείο. Όλου του ΦΣ, όχι μόνο κάποιας παράταξης. Όλες το στήριξαν. Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Άλλο πρόταση, άλλο πρωτοβουλία και άλλο υλοποίηση. Όταν κάνεις κάτι μόνος σου, δικαιούσαι να πεις ότι το υλοποίησες μόνος σου. Όταν όμως το κάνεις μαζί με τους άλλους, τότε έχουμε υλοποίηση πράξεων και πρωτοβουλιών του ΔΣ του ΦΣ. Πολλοί οικειοποιούνται τις αποφάσεις του ΔΣ και τις παρουσιάζουν ως δικές τους προτάσεις και κατορθώματα.

Επί του θέματος, είμαστε υπέρ της λεωφορειακής γραμμής. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να συνεχιστεί να υπάρχει και θεωρούμε απαράδεκτο το ότι διακόπηκε με την πρωτοβουλία ενός ιδιώτη. Κι εδώ υπήρχε ένα λάθος του προεδρείου. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει ζητήσει κάποιο αντίτυπο της σύμβασης ανάμεσα στον ιδιώτη και στον δήμαρχο, ώστε να έχουμε κάτι απτό στα χέρια μας. Να ξέρουμε σε τι χρονικό ορίζοντα κινούμαστε. Βέβαια είναι και μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τι ακριβώς θέλουν οι φοιτητές. Διότι όπως διατυπώθηκε στη ΓΣ από ανεξάρτητο φοιτητή, μπορεί αυτή η πολύ χαμηλή προσέλευση των φοιτητών, σχεδόν μηδαμινή, να σημαίνει ότι ίσως κι εμείς τρέξαμε λάθος ένα ζήτημα. Πρέπει να κρατήσουμε τη λεωφορειακή γραμμή για όσο υπάρχει η σύμβαση, τουλάχιστον ένα εξάμηνο, έαα μπορούμε και για το επόμενο έτος και από εκεί και πέρα να μιλήσουμε με τους φοιτητές για το τι πραγματικά θέλουν. Γιατί και το να υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή δημιουργεί ένα πρόβλημα στο τι διάδραση έχει ο ΦΣ με τους φοιτητές».


Θεωρείς αναγκαία την ύπαρξη των φοιτητικών παρατάξεων; Θα μπορούσαν να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από αδελφότητες, για παράδειγμα;


NA: «Παρατηρείται μια αποχή των φοιτητών από τις φοιτητικές παρατάξεις. Γενικά, οι περισσότεροι τις “σαμποτάρουν”, γιατί θεωρούν ότι οι παρατάξεις τους βλέπουν μόνο σαν ψήφους, ότι θέλουν να τους εκμεταλλευτούν, ότι τους θέλουν μόνο για τα μπουζούκια και τα σχετικά. Όχι! Οι φοιτητικές παρατάξεις δε κάνουν μόνο αυτά. Δυστυχώς ή ευτυχώς εκπροσωπούν τους φοιτητές. Βέβαια, όχι στο βαθμό που θα θέλαμε. Υπάρχουν και ορισμένα νομοθετήματα που συνέτειναν σε αυτή τη κατάσταση, όπως της κα Διαμαντοπούλου το 2011, που περιορίζουν τις φοιτητικές παρατάξεις. Ωστόσο, ακόμα οι φοιτητικές παρατάξεις υπάρχουν στα πανεπιστήμια, προσφέρουν πολλά, αγωνίζονται και μάχονται για τους φοιτητές και ουσιαστικά προωθούν τα συμφέροντα και τις προτάσεις των φοιτητών στη ΓΣ των καθηγητών. Ακούγεται ακόμα και τώρα, έστω στο ελάχιστο, η φωνή των φοιτητών. Και εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος των παρατάξεων. Αυτό κάνουν οι παρατάξεις. Ενσαρκώνουν τη φωνή των φοιτητών με τη φωνή της παράταξης και γίνονται ένα».
ΚΤ: «Η ειλικρινής μου απάντηση είναι ότι δε ξέρω, γιατί νομίζω ότι από το 1974 και μετά δεν έχει υπάρξει πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητική παράταξη ή ομαδοποίηση υπό κάποια πολιτική σκέπη. Πιστεύω ότι οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν λόγο ύπαρξης και αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή το αποδεικνύει, όπως και το ενδιαφέρον το δικό σου να μας μαζέψεις για συνέντευξη, δείχνει ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Καλώς ή κακώς, είμαστε συνώνυμο του φοιτητικού συνδικαλισμού. Προσπαθούμε να αποτελέσουμε κομμάτι μιας δημοκρατίας εντός του πανεπιστημίου με την ενεργοποίηση μας. Αποτελούμε σημαντικούς πυλώνες στην λειτουργία του και μάλιστα όχι τόσο ιδεολογικούς. Στην πραγματικότητα, οι φοιτητικές παρατάξεις συνοψίζονται σε δύο πράγματα: είναι ανθρώπινες σχέσεις και στόχος. Δεν είμαστε οργανωμένα κόμματα. Ένα τραπεζάκι έχουμε όλο κι όλο. Καθόμαστε, συζητάμε, ανθρώπινες σχέσεις ονομάζεται αυτό και έπειτα, γίνονται προτάσεις ένθεν κακείθεν, και προσπαθούμε να δούμε ποιος θα πείσει περισσότερο τους φοιτητές. Συνεπώς έχουν λόγο ύπαρξης οι παρατάξεις. Προσφέρουμε έργο, παρόλο που κάποιες φορές υπάρχουν κάποιες πονηρές πολιτικές σκεπές, αλλά εν τέλει, όπως σε κάθε δημοκρατία, είναι στο χέρι των φοιτητών να αποφασίσουν ποιος αξίζει και ποιος δεν αξίζει».
ΒΜ: «Η δημοκρατία στηρίζεται στα κόμματα. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι μια αντανάκλαση του κομματικού συστήματος. Όπως υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που έχουν μια αντιπροσώπευση με βάση τη κοινωνική τους τάξη, τα θρησκευτικά τους πιστεύω ή οτιδήποτε, υπάρχει και η πολιτική έκφραση των φοιτητών που είναι οι φοιτητικές παρατάξεις. Οι φοιτητικές παρατάξεις φθίνουν, έχουν προβλήματα, έχουν γίνει λίγο καταστημένο και έχουν αποδυναμωθεί γιατί και οι εκάστοτε υπουργοί δε τις θέλουν δυνατές, ενώ και ορισμένα νομοσχέδια δεν τους αφήνουν μεγάλα περιθώρια. Η εποχή που η φοιτητική παράταξη πήγαινε στον πρόεδρο και του ζητούσε ψύκτη εδώ και τώρα και το απαιτούσε και γινόταν, έχει περάσει. Δυστυχώς για εμένα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τις καταργήσουμε. Με αυτή τη λογική να καταργήσουμε και τα κόμματα και εντέλει και τη δημοκρατία. Αυτό δεν μας οδηγεί πουθενά.

Όσο για τις αδελφότητες στην Αμερική, το σημαντικό από ένα πολιτικό σύστημα, ακόμα και για κάποιον που δεν εμπνέεται τόσο πολύ από το φιλελεύθερο μοντέλο όπως εγώ, είναι να συγκρατήσουμε τα θετικά του. Οι αδελφότητες δεν είναι κάτι θετικό για τη φοιτητική κοινότητα της Αμερικής. Αυτή τη στιγμή, τα φοιτητικά δάνεια που εκκρεμούν είναι 1 δις και ένω πρέπει να ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα, οι αδελφότητες κάνουν πάρτι με μπύρες και DJ. Καλά τα πάρτι, δε λέω ότι ο φοιτητής είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να ζει μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο. Λέω όμως, ότι οι φοιτητικές παρατάξεις όπως είναι έρχονται να επιτελέσουν κυρίως δύο λειτουργίες. Η πρώτη είναι να τρέξουν τα άμεσα ζητήματα των φοιτητών όσο μπορούν  και το δεύτερο  είναι γιατί υπάρχουν ως όμιλοι ιδεολογικού προβληματισμού. Για παράδειγμα, ίσως ένας κεντροδεξιός φοιτητής κατευθυνθεί προς τη ΔΑΠ ή ένας σοσιαλδημοκράτης προς την ΠΑΣΠ και ούτω καθ΄ εξής. Οι παρατάξεις είναι και ομάδες ιδεολογικής και πολιτικής ζύμωσης. Αυτό δεν είναι κακό, πόσω μάλλον για ένα τμήμα που θέλει να λέγεται Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Αλίμονο εάν ξορκίσουμε την πολιτική».

Ποια είναι η πρόβλεψη σου για το εκλογικό αποτέλεσμα στο τμήμα;


ΝΑ: «Η κάλπη είναι απρόβλεπτη. Οι φοιτητές το έδειξαν πρόπερσι, πέρυσι και θα το δείξουν και φέτος. Η ανατροπή έγινε αλλαγή και ήρθε για να μείνει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει εκλογική έκπληξη, όχι μόνο όσον αφορά την πρώτη θέση, αλλά και για να αγγιχθεί το 50% που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Συνεπώς, πιστεύω ότι εμείς θα κινηθούμε από 47%-50%, 40%-43% η ΔΑΠ και 12%-15% η ΕΑΚ».

ΚΤ: «Όντας επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΕΔιΣ είμαι απόλυτα αισιόδοξος. Ήρθα σήμερα με αισιοδοξία. Πληροφορήθηκα επίσης, ότι διεξήχθη προηγουμένως μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής, οπότε είμαι σίγουρος, ότι ακόμα και σήμερα, ύστερα από 11 χρόνια, έχουμε δυναμική παρουσία. Θα συνεχίσουμε για 11η φορά να είμαστε η πρώτη δύναμη στη σχολή. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πρώτοι στη φωνή και την εκπροσώπηση των φοιτητών για πολλά χρονιά και μετά την 16η Μαϊου. Σχετικά με τις έδρες, εκτιμώ ότι θα είναι και φέτος 3-3-1. Τρεις ΔΑΠ, τρεις ΠΑΣΠ και μια ΕΑΚ».

BM: «Η κάλπη είναι γκαστρωμένη που έλεγε και ο Φλωράκης. Δε ξέρεις ποτέ τι σου βγάζει. Θεωρώ ότι θα κινηθούμε στα περσινά επίπεδα και θα κατορθώσουμε να εξασφαλίσουμε μια έδρα και οι άλλες δύο παρατάξεις θα πάρουν από τρεις έδρες. Επίσης θέλω να πω ότι σκεφθήκαμε και θα το συζητήσουμε, εάν πάρουμε μια έδρα, και αναλόγως με το πώς θα καταρτιστεί το προεδρείο, να προτείνουμε όλη η καινούργια σύνθεση του προεδρείου και του ΔΣ να είναι από γυναίκες».
Πολιτική 209022609091330857
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε