Loading...

Το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ παρουσιάζει σε επενδυτές στο City ο Μητσοτάκης


ΜητσοτάκηςΜε τον Μάριο Ντράγκι συναντάται την Τετάρτη στην Φρανκφούρτη


Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έχει σειρά επαφών με ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους.
Όπως αναφέρουν στην Συγγρού σκοπός των επαφών είναι να παρουσιάσει αφενός το σχεδιασμό του κόμματος για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αμέσως με το που θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και αφετέρου να πείσει του ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα.
«Κάτι δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει και το κυριότερο να πείσει τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Με προτεραιότητα στις δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι θα χρειασθούν 100 δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία για να δημιουργηθούν 120. 000 θέσεις εργασίας ετησίως » συμπληρώνουν από τη ΝΔ.
Επόμενος σταθμός θα είναι η Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπειτα από την επίσκεψή του στο Λονδίνο. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μπενουά Κερέ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τις ενστάσεις του στον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνοντας πως είναι ανέφικτος ο στόχος για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% σε βάθος χρόνου. Ως αντιπρόταση, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη μείωση του πλεονασματικού στόχου στ0 2% από το 2018 με παράλληλη δέσμευση, όμως, για αναπτυξιακούς ρυθμούς της τάξης του 4%.
Πολιτική 3470136320219079160
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε