Loading...

Οι καταθέσεις-«φωτιά» του Λιότσιου για το Μάτι - Σοκάρουν οι διάλογοι και οι καταγγελίες - Όλο το υλικό


Από τον περασμένο Μάρτιο ο δικαστικός εμπειρογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος είχε καταθέσει στον ανακριτή ότι εκβιάζεται και απειλείται για το «δια ταύτα» του πορίσματός του για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική 

Από τον Μάρτιο του 2020 ο εμπειρογνώμονας Λιότσιος είχε καταθέσει για εκβιασμούς και απειλές 

Από τον περασμένο Μάρτιο ο δικαστικός εμπειρογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, πλέον της χθεσινής μηνυτήριας αναφοράς του (που  κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών), είχε καταθέσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη ότι εκβιάζεται και απειλείται για το «δια ταύτα» του πορίσματός του για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 102 συνάθρωποί μας.

Παράλληλα, όμως, ανακύπτουν και επιπλέον ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών για τη φωτιά σε Νέο Βουτζά, Ραφήνα, κ.λπ. Και τα ερωτηματικά είναι πολλά, αφού όλα τα στοιχεία τα είχε καταθέσει τρεις φορές μέσα στον περασμένο Μάρτιο στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη

Ο τελευταίος είχε προτείνει τα αδικήματα σε βάρος των 20 κατηγορουμένων για την φωτιά στην Ανατολική Αττική να αναβαθμιστούν από πλημμελήματα σε κακουργήματα. Ο κ. Μαρνέρης επικαλέστηκε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία, χωρίς, όμως, να είναι γνωστό εάν τα νέα αυτά στοιχεία τα περιέλαβε και τα επικαλέστηκε όταν κατέθεσε την πρότασή του στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος απέρριψε το αίτημα του ανακριτή για μετατροπή των κατηγοριών από πλημμελήματα σε κακουργήματα, με το επιχείρημα ότι δεν αποδεικνύεται δόλος.

Τρεις οι καταθέσεις Λιότσιου

Ειδικότερα, ο κ. Λιότσιος κατέθεσε στον κ. Μαρνέρη τρεις φορές, στις 3 και 4 Μαρτίου 2020 και την 1η Ιουνίου 2020, ενώ έκανε και καταγγελία επί όσων διαδραματίστηκαν κατά το στάδιο των ερευνών για την θανατηφόρα πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018.

Μάλιστα, στις καταθέσεις του αυτές σημειώνει ότι πολιτικά πρόσωπα είχαν ενημέρωση για την πορεία του πορίσματος από τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Επιπλέον, στις καταθέσεις του ενώπιον του κ. Μαρνέρη, το στέλεχος του ΠΣ, κ. Λιότσιος, είχε τονίσει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «από την πρώτη στιγμή και συνεχώς με προειδοποιούσε και με απειλούσε».

Στην κατάθεσή του στις 4 Μαρτίου 2020, ανέφερε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος του είπε ότι «κλήθηκε σε ανώτερο επίπεδο (όπου υπονοούσε πολιτικά πρόσωπα)», όπου εκεί διαβεβαίωσε ότι «ο Λιότσιος είναι εντάξει και θα βοηθήσει». Παράλληλα, όμως το ανώτερο πολιτικό επίπεδο είπε στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι «ο Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι ώστε να μη φαίνεται ποιος φταίει, δηλαδή αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ή κάποιος άλλος».

Ακόμη, από τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Λιότσιος είχε καταθέσει για το περιστατικό με τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στην Μάνη και τα «παιχνίδια».

Συγκεκριμένα είχε καταθέσει: «Έτσι έγιναν πέρυσι τα ίδια παιχνίδια με Καπέλιο (πρώην Αρχηγό Π.Σ.), Βασιλειάδη (πρώην Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ.), για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε χωρίς εναέριες δυνάμεις τόσο στα Κύθηρα όσο και στη Μάνη, με αποτέλεσμα από όσο πληροφορήθηκα μεταγενέστερα να γίνουν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες πολιτών των εν λόγω περιοχών, μη γνωρίζοντας εάν υπήρχε και κάποιο θύμα ή τραυματίας σε αυτές τις πυρκαγιές».

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών που περιλαμβάνονται στην καταγγελία του κ. Λιότσιου, έχουν ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ 6ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ

Στην Αθήνα σήμερα 03-03-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 ενώπιον του Ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη και της Γραμματέως Λουκίας Καλιώρα, εμφανίστηκε ο μάρτυρας, ο οποίος ερωτηθείς απάντησε ότι ονομάζεται Δημήτριος Λιότσιος (...).

Έδωσε κατά το άρθ. 220 παρ. 1 και κατά το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ τον ακόλουθο όρκο “ δηλώνω επικαλούμενος τη τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε" και κατέθεσε τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε ανακριτά σας καταγγέλλω τα κάτωθι:

Είμαι Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρετώ έως και σήμερα στην Π.Υ. Ελευσίνας.

Ταυτόχρονα έχω και την ιδιότητα του Δικαστικού Πραγματογνώμονα εγγεγραμμένος στους πίνακες πραγματογνωμόνων Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς.

Σας γνωρίζω ότι διορίστηκα Πραγματογνώμονας από την Εισαγγεία Πρωτοδικών Αθηνών για την Ποινική Υπόθεση της Πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 23-07-2018 και περί ώρα 16:40 στο Νταού Πεντέλης με επέκταση Καλλιτεχνούπολη, Ν. Βουντζά, Μάτι,σύμφωνα με τα υπ αριθμ 171.381 της 26-07-2018 και 171.905 της 03-08-2018 διοριστήρια έγγραφα.

Ξεκίνησα έρευνα για την προαναφερθείσα υπόθεση και συγκεκριμένα για πράξεις παραλείψεις αρμοδίων φορέων που είχαν σαν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Κατά τη διάρκεια που διενεργούσα την ως άνω έρευνα κατά την άφιξή μου στο ΕΣΚΕ όπου πήγαινα σχεδόν καθημερινά να παραλάβω διάφορα απαντητικά έγγραφα κατόπιν ερωτημάτων μου ως δικαστικός πραγματογνώμονας, συναντούσα τον τότε Υπαρχηγό Επιχειρήσεων και στη συνέχεια Αρχηγό Βασίλειο Ματθαιόπουλο, διότι μετά την καταστροφική Πυρκαγιά στο Μάτι αποχώρησε από τη θέση του Αρχηγού ο Σωτήριος Τερζούδης (Τέως Αρχηγός). Κατά τις προγενέστερες συναντήσεις μας με τον τότε κ. Αρχηγό Βασίλειο Ματθαιόπουλο με προειδοποιούσε και με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό, λέγοντας μου να παραιτηθώ από την υπόθεση και αν τολμήσω να γράψω κάτι εναντίον του όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων ή συναδέλφων εμπλεκόμενων με την ποινική υπόθεση στο Μάτι ή στην Κινέτα τότε θα με κυνηγήσουν όλοι μαζί, θα με ξεσκίσουν, και ότι θα μου προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, την οποία εγώ εξέλαβα με τον τρόπο που μου το είπε, ότι αφορούσε η ζημιά αυτή, είτε τη σωματική μου ακεραιότητα είτε την επαγγελματική μου καριέρα ή και τα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ 6ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ

Στην Αθήνα σήμερα 04-03-2020 ήμερα Τετάρτη και ώρα 11.00 πμ ενώπιον του Ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη και της Γραμματέως Λουκίας Καλιώρα, εμφανίστηκε ο μάρτυρας, ο οποίος ερωτηθείς απάντησε ότι ονομάζεται Δημήτριος Λιότσιος (...).

Έδωσε κατά το άρθ. 220 παρ. 1 και κατά το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ τον ακόλουθο όρκο “ δηλώνω επικαλούμενος τη τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε” και κατέθεσε τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της από 03-3-2020 κατάθεσης μου σας αναφέρω τα εξής:

Εν συνεχεία ο Ματθαιόπουλος συνέχισε όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να με προειδοποιεί και να με απειλεί με αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή να νιώσω φόβο από το έντονο ύφος του. Τη στιγμή εκείνη αισθάνθηκα μόνος και εκτεθειμένος απέναντί του και ως Αρχηγός του Σώματος. Μετά μου είπε ότι έχει μια πληροφόρηση για το πόρισμα στο Μάτι, αλλά δεν ξέρει αν είναι αληθής ή ψευδής.

Μου είπε επίσης ότι τον ρώτησαν για τον Λιότσιο και ότι αυτός απάντησε ότι “ο Λιότσιος είναι εντάξει και θα βοηθήσει”. Ότι αυτοί του είπαν, τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται εναντίον μας και κάνει κρίσεις ανώτερων του και με ποιο δικαίωμα το κάνει αυτό. Επίσης μου είπε ότι του είπαν ότι ο Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι ώστε να μη φαίνεται ποιος φταίει, δηλαδή αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ή κάποιος άλλος και ότι του ζήτησαν του Ματθαιόπουλου να με καλέσει ώστε να μου τα πει και να με “ξυπνήσει”. Μάλιστα μου υπενθύμισε απειλητικά ότι έχω 15-20 χρόνια για να πάρω σύνταξη. Από τη συμπεριφορά αυτή του Ματθαιόπουλου αντιλήφθηκα ότι ο συγκεκριμένος προέβη σε κατάχρηση της εξουσίας του ως Αρχηγός και προϊστάμενός μου κάνοντας χρήση του βαθμού και του θεσμού του ως Αρχηγού του ΠΣ διότι με απείλησε ευθέως, με εκβίασε και προσπάθησε να με φοβίσει και να μου επιβάλλει με τον τρόπο αυτό την διεξαγωγή μιας ελλιπούς έρευνας, από μέρος μου, ώστε να αποκρύψω τυχόν ευθύνες που θα προέκυπταν σε βάρος του ιδίου και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μετά μου είπε με απειληπκό ύφος ότι αν δεν ακολουθήσω τις προτροπές του, θα έρθει χαρτάκι από πάνω ( εννοώντας εντολή), ότι θα με μεταθέσουν για παράδειγμα στη Σάμο, η οποία θεωρείται δυσμενής μετάθεση, και ότι στην πρώτη φωτιά που θα ξεσπάσει στη Σάμο ή οπουδήποτε αλλού, θα του πούνε του Ματθαιόπουλου, να μη σηκώσει τίποτα, δηλαδή κανένα αεροπλάνο και μετά θα έρθει ένας άλλος πραγματογνώμονας και θα ζητήσει ευθύνες.

Με αυτό τον τρόπο ο Ματθαιόπουλος με εκβιάζει λέγοντάς μου ότι θα έρθει ένα χαρτάκι από πάνω (εννοώντας εντολή) και σε περίπτωση που με στείλουν Σάμο και έχω φωτιά να μη μου στείλουν εναέριες δυνάμεις και θα έρθει ο κ. Γκουρμπάτσης να βρει ευθύνες. Θεωρώ εγκληματικό από πλευράς του κ. Αρχηγού, καταχράζοντας την εξουσία που απορρέει από το βαθμό του και το θεσμό του, να με απειλεί και να μου λέει ότι σε μια υποθετική δυσμενή μετάθεσή μου, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν θα μου στείλει εναέρια μέσα με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Και όλα αυτά επειδή δε θα έχω συμμορφωθεί με τις απειλές του στην εν λόγο ποινική υπόθεση στο Μάτι , συμπεριλαμβανομένου και τυχόν ποινικές ευθύνες (ακόμα και κακούργηματικές) μετά εις βάρος μου από την εσκεμμένη ενέργειά του. Από όλα αυτά, μου έδινε την εντύπωση, ότι ο άνθρωπος αυτός ( καθώς και όλοι όσοι αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι κάνουν τα λεγάμενα “παιχνίδια”) είναι ικανός-οί για όλα από τη στιγμή που με τόση ευκολία και φυσικότητα, τόσο αυτός όσο και οι αναφερόμενοι από αυτόν, έχουν προβεί και έχουν σκοπό να προβαίνουν και στο μέλλον σε πράξεις εγκληματικές.

Συνεχίζοντας μου λέει ότι “έτσι γίνονται τα παιχνίδια”, ότι έτσι έγιναν πέρυσι τα ίδια παιχνίδια με Καπέλιο (Πρώην Αρχηγό Π.Σ) Βασιλειάδη (Πρώην Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε χωρίς εναέριες δυνάμεις τόσο στα Κύθηρα όσο και στη Μάνη, με αποτέλεσμα από όσο πληροφορήθηκα μεταγενέστερα να γίνουν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες πολιτών των εν λόγω περιοχών, μη γνωρίζοντας εάν υπήρχε και κάποιο θύμα ή τραυματίας σε αυτές τις πυρκαγιές. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ 6ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ

Στην Αθήνα σήμερα 01-06-2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 πμ ενώπιον του Ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη και της Γραμματέως Λουκίας Καλιώρα, εμφανίστηκε ο μάρτυρας, ο οποίος ερωτηθείς απάντησε ότι ονομάζεται Δημήτριος Λιότσιος (...).

Έδωσε κατά το άρθ. 220 παρ. 1 και κατά το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ τον ακόλουθο όρκο “ δηλώνω επικαλούμενος τη τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε” και κατέθεσε τα ακόλουθα:

Συμπληρωματικά και όσον αφορά τις καταγγελίες μου για παρέμβαση στο έργο μου που αφορούσε την πραγματογνωμοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι έχω να σας καταθέσω συμπληρωματικά και τα παρακάτω:

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που αντιμετώπιζα κατά την ερευνά μου στο Μάτι και παρά το έγγραφο για απαλλαγή μου από τα κυρίως καθήκοντά μου στην υπηρεσία μου ώστε να εργασθώ απερίσπαστος για την υπόθεση, τα παραπάνω όχι μόνο δε λήφθηκαν υπόψιν από τους ανωτέρους μου αλλά επιπλέον μου δημιουργούσαν συνεχώς πιέσεις για το πότε θα επιστρέψω στην υπηρεσία μου. Σκοπός τους ήταν να μη προχωρήσω σε βάθος την έρευνα γι αυτό και μου ασκούσαν πιέσεις ότι δήθεν καθυστερούσα ώστε να ξεσηκωθεί ο τύπος εναντίον μου. Επιπλέον θα ήθελα να επισημάνω ότι ο κ. Ζαγοραίος μου ζήτησε να ολοκληρώσω το έργο μου, προχωρώντας σε βάθος την έρευνά μου, να μη φοβάμαι τίποτα διότι και εγώ και αυτός είχαμε υποχρέωση στη μνήμη των συμπολιτών μας να αναδείξουμε όλη την αλήθεια, χωρίς να λογαριάσουμε το προσωπικό μας κόστος. Έτσι και εγώ συνέχισα την έρευνά μου χωρίς να επηρεάζομαι από οποιαδήποτε αντίδραση τρίτων προσώπων, κυρίως όμως των ανωτέρων μου που δεν ήθελαν να προχωρήσω σε βάθος την έρευνά μου. Πλησιάζοντας οι ημέρες για παράδοση της πραγματογνωμοσύνης για την πυρκαγιά στο Μάτι, κλήθηκα εκ νέου από τον τέως Αρχηγό του Π.Σ Ματθαιόπουλο Βασίλειο, όπως σας έχω αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις μου, ο οποίος με απείλησε και εκβίασε για την πορεία του πορίσματος για την πυρκαγιά στο Μάτι. Ειδικότερα μετά τις απειλές - εκβιασμούς από τον τέως Αρχηγό του Π.Σ Ματθαιόπουλο Βασίλειο , επικοινώνησα με τον Κ. Ζαγοραίο, χωρίς να του αποκαλύψω για αυτές τις απειλές και εκβιασμούς, διότι δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την έκβαση της Ποινικής αυτής υπόθεσης για το Μάτι.

Του ανέφερα για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα από την συμπεριφορά της Ηγεσίας του ΠΣ καθώς και του εκμυστηρεύτηκα τους φόβους μου για τη μετέπειτα πορεία μου σε όλα τα επίπεδα, μη γνωρίζοντας ο ίδιος (κ. Ζαγοραίος) τι είχε ειπωθεί στη μεταξύ μας συνάντηση όσον αφορά τις απειλές και εκβιασμούς του Ματθαιόπουλου σε βάρος μου. Τότε ο Κύριος Ζαγοραίος βλέποντας εμένα πανικοβλημένο με ρωτούσε συνέχεια εάν συνέβη κάτι άλλο. Τότε αναγκάστηκα να του απαντήσω αρνητικά για τους λόγους που προανέφερα. Ωστόσο, με ενθάρρυνε να προχωρήσω την έρευνα και να μη φοβάμαι τίποτα και κανέναν για την εξακρίβωση της αλήθειας και του δικαίου. Επίσης, μου επαναλάμβανε ότι είναι δίπλα μου και να συνεχίσω την έρευνά μου για τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη στην Κινέτα και ας μη βρισκόταν πλέον ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας λόγω μετακίνησής του πλέον ως Αντιεισαγγελέας Εφετών.

Άκουσα τη συμβουλή του και με τον ίδιο ζήλο συνέχισα την έρευνά μου, παρά τις πιο έντονες πιέσεις από υπηρεσιακούς φορείς της Υπηρεσίας μου που αντιμετώπιζα συνεχώς για την συγγραφή της πραγματογνωμοσύνης στην Κινέτα.

Από την πραγματογνωμοσύνη αυτή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αποδείχθηκε ότι η πυρκαγιά στην Κινέτα συνδέεται άμεσα με την πυρκαγιά στο Μάτι και συγκεκριμένα για τον χειρισμό της ηγεσίας του ΕΣΚΕ που αφορά τη χρήση των εναέριων μέσων. Επιπρόσθετα θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μετά την παράδοση του πορίσματος για το Μάτι στον κ. Ζαγοραίο, διάβασα μετά από λίγες ώρες στον ηλεκτρονικό τύπο ότι είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια ακύρωσης του πορίσματος με την πρόφαση ότι δεν έχω δήθεν το δικαίωμα να κρίνω βαθμολογικά ανωτέρους μου μιας και εγώ έφερνα και φέρω το βαθμό του Επιπυραγού μετά από δήλωση της Γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως τις ίδιες απειλές μου είχε πει και ο Ματθαιόπουλος, καθώς μου είχε πει σε συνάντησή μας “Με ποιο δικαίωμα εσύ κρίνεις ανώτερους σου κ.α...” Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η δήλωση της Γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (...) Την ίδια ώρα που διάβαζα τα παραπάνω μου ήρθαν στο μυαλό εκ νέου οι απειλές του Ματθαιόπουλου όπου μου είχε αναφέρει ότι Δεν υπήρχαν άλλοι Πραγματσγνώμονες στον πίνακα; και πως οι Εισαγγελείς με πήραν τσιμπιτό”. Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος “Όσοι αμφισβητούν την ισχύ της έρευνας επισημαίνουν ότι ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας φέρει τον βαθμό του πυραγού και ως εκ τούτου, δεν δύναται να ελέγχει ενέργειες ανωτέρων του στην ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ορισμένοι, μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η μη διακοπή της έρευνας από τον πυραγό συνιστά αδίκημα!”.

Μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό και φόβο αυτή η δήλωση καθώς όπως προανέφερα συμπίπτουν απόλυτα με τις απειλές του Ματθαιόπουλου ή κάτι συνέβαινε πιο σοβαρό λέγοντας μου ότι του είχε πει η αρμόδια Υπουργός να με καλέσει και να μου πει όσα μου είπε τα οποία σας έχω καταθέσει. Δηλαδή άρχισαν να αμφισβητούν την τυπική νομιμότητα της πραγματογνωμοσύνης μου με τον ισχυρισμό ότι ήμουν κατώτερος σε βαθμό από αυτούς που ήλεγχα για την πυρκαγιά στο Μάτι, ωστόσο ο ανωτέρω ισχυρισμός δεν ισχύει όταν πρόκειται για μια πραγματογνωμοσύνη, πόσο μάλιστα όταν διορίζομαι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως ανεξάρτητη αρχή από την υπηρεσία μου. Ο ανωτέρω ισχυρισμός θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που διενεργούσα μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση εντός της Υπηρεσίας μου.

Μετά από τα ανωτέρω επικοινώνησα με τον κ. Ζαγοραίο ο οποίος με καθησύχασε και μου επανέλαβε αυτό που είχε πει αρχικά δηλαδή να συνεχίσω χωρίς να φοβάμαι τίποτα και πως αναλαμβάνει ο ίδιος τώρα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν και να κάνουμε το καθήκον μας. Το θάρρος και η αποφασιστικότητά του κ. Ζαγοραίου με ώθησε να συνεχίσω χωρίς φόβο για την εξακρίβωση της αλήθειας και στην πραγματογνωμοσύνη στην Κινέτα. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις επί του θέματος από τον τύπο, διάβασα ότι έγινε μια προσπάθεια να παγώσει η έρευνα του Εισαγγελέα κ. Ζαγοραίου για την πυρκαγιά στο Μάτι, και συγκεκριμένα με την εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με την οποία ζητήθηκε να περιληφθεί στη δικογραφία για το Μάτι και το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου. Ωστόσο από ότι διάβασα στον τύπο, μετά από αντιδράσεις προχώρησε κανονικά η διαδικασία απόδοσης ευθυνών από τον κύριο Εισαγγελέα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αξιότιμο κύριο Η. Ζαγοραίο, Αντιεισαγγελέα Εφετών, για το έμπρακτο αίσθημα ασφάλειας που μου παρείχε καθ’ όλη τη δύσκολη για μένα πορεία μου σε αυτές τις Ποινικές Υποθέσεις. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Κυρίους Εισαγγελείς κύριο Ν. Φιστόπουλο, κύριο Σπυρόπουλο και την κυρία Β. Γνεσούλη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στην περαίωση του έργου μου. Σας εγχειρίζω σχετικά δημοσιεύματα. Συντάχθηκε η παρούσα έκθεση η οποία, αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται όπως ακόλουθα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

κύριε ανακριτά σας καταγγέλλω τα κάτωθι:

Είμαι Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρετώ έως και σήμερα στην Π.Υ Ελευσίνας.

Ταυτόχρονα έχω και την ιδιότητα του Δικαστικού Πραγματογνώμονα εγγεγραμμένος στους πίνακες πραγματογνωμόνων Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς.

Σας γνωρίζω ότι διορίστηκα Πραγματογνώμονας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την Ποινική Υπόθεση της Πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 23-07-2018 και περί ώρα 16:40 στο Νταού Πεντέλης με επέκταση Καλλιτεχνούπολη , Ν. Βουντζά, Μάτι,σύμφωνα με τα υπ αριθμ 171.381 της 26-07-2018 και 171.905 της 03-08-2018 διοριστήρια έγγραφα.

Ξεκίνησα έρευνα για την προαναφερθείσα υπόθεση και συγκεκριμένα για πράξεις παραλείψεις αρμοδίων φορέων που είχαν σαν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Αντιμετώπισα έντονες αντιδράσεις βλέποντας τα ερωτήματα που έθετα και κυρίως από το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα από τον τότε Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Βασίλειο Ματθαιόπουλο και μετέπειτα αρχηγό του Π.Σ., ο οποίος μου έλεγε " τι μαλακίες είναι αυτές που ζητάς" και" κάνε το μαλάκα" και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο έργο μου και πριν παραδώσω το Πόρισμα δέχθηκα τηλεφωνική κλήση από τον νέο Αρχηγό πλέον του Πυροσβεστικού Σώματος Ματθαιόπουλο Βασίλειο του Κωνσταντίνου στις 20-09-2018 και ώρα 23:41, από το 6936-****** το οποίο ανήκει στον προαναφερόμενο ,στο κινητό μου τηλέφωνο με αριθμό 698-*******.

Στο τηλεφώνημα αυτό ο κ. Αρχηγός με έντονο ύφος με διέταξε να πάω στο γραφείο του την επόμενη μέρα γιατί έπρεπε να μιλήσουμε όπως μου είπε για κάτι σοβαρό.

Ως Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος είχα την Διοικητική υποχρέωση να παρουσιαστώ στον Αρχηγό του Σώματος, διότι όλοι οι Αξιωματικοί υπάγονται σε αυτόν ενώ παράλληλα όφειλα να διαφυλάξω την έρευνα που διενεργώ.

Πράγματι την επόμενη μέρα και περί ώρα 11:00 περίπου παρουσιάστηκα στο γραφείο που διατηρεί ο Αρχηγός του Σώματος στο Ε.Σ.Κ.Ε. και παρουσιάστηκα ενώπιον του, έχοντας έντονη ανησυχία λόγω και της προηγούμενης συμπεριφοράς του.

Προσκομίζω απομαγνητοφωνημένο το ουσιώδες κομμάτι της απομαγνητοφώνησης και συγκεκριμένα ως αρχή αυτής το «ΑΡΧΗΓΟΣ: Ελα πέστο».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις συνομιλίες που απομαγνητοφώνησα προκύπτουν τα κάτωθι:

Στο μηδέν λεπτό και δυο δευτερόλεπτα της συνομιλίας μας (00*:01" )

ΑΡΧΗΓΟΣ: Έλα πέστο.

00:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μου έκοψες τα πόδια χθες μιαρέ.

00:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποια πόδια εγώ δε σε προλαβαίνω..

00:06 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Αλήθεια σου λέω..

00:06 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ σου είπα έχω μια πληροφόρηση δεν ξέρω αν είναι πληροφόρηση -παραπληροφόρηση.

00:10 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τι χαρτιά δηλαδή που δεν έπρεπε να ζητήσω εγώ.

00:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος Λιότσιος εντάξει θα βοηθήσει «..τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων, με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο καταφέρεται... Ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ο άλλος, ο άλλος ο άλλος, κάλεσέ τον και πέστου τα, σε κάλεσα λοιπόν και στα 'πα για να ξυπνήσεις. Γιατί στο λέω έχεις 15 χρόνια-20 για να πάρεις σύνταξη.

00:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφφφφ...

00:59 ΑΡΧΗΓΟΣ: θα έρθει το χαρτάκι από πάνω, χωρίς να το θέλω εγώ, έτσι θα πούνε στη Σάμο, ποιος είναι, ναι, και στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα και θα 'ρθει μετά ο Γκουρμπάτσης και θα σε βρει.

Έτσι γίνονται τα παιχνίδια, έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο - Βασιλειάδη, για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα ΚΥΘΗΡΑ χωρίς εναέρια και στη ΜΑΝΗ χωρίς εναέρια, τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς στον Γυθείου και του Πειραιά -το παιχνίδι παίζεται.

Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις, ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου, τι θα σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα, αυτά είχα, αυτά έβαλα, αυτά βρήκα, αν δε σας κάνουν βάλτε άλλους.

01:56 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δε το συζητάμε, δε το συζητάμε.

01:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πέντε πραγματάκια και σου είπα, άνεμοι, καύσιμο ύλη, μίξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη.

02:12 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα γράφω αυτά, τα γράφω...

02:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα που έφυγε από κει με την ταχύτητα και το πυροθερμικό φορτίο.

02:20 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ολα αυτά τα γράφω, όλα αυτά...

02:23 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι σε νοιάζει εσένα που κάθεσαι και ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ, τι σε νοιάζει εσένα που ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ, κάνε το Μαλάκα, ζητάς ακόμα και έγγραφα από το σχέδιο το οποίο έχεις υπογράψει εσύ...

02:37 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στο σχέδιο δεν έχω ζητήσει εγώ κάτι.

02:42 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα ζητήσουν οι άλλοι.

02:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν έχω θέμα, τοn έχω ενημερώσει εγώ τον Εισαγγελέα ότι ήμουν, μου λέει δεν παίζει ρόλο...

02:48 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τi είναι ο Εισαγγελέας, τώρα είναι, αύριο έφυγε, και θα φύγει ο ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ θα πάει πιο ψηλά.

02:53 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω...

02:56 ΑΡΧΗΓΟΣ: θα 'ρθει άλλος, ποιος σε είδε ποιος σε ξέρει, μη το βλέπεις τώρα, και αυτά τα λεφτά που θα πάρεις και αν θα τα πάρεις...

03:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποια λεφτά μωρέ για τα λεφτά είναι;

03:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα χαλάσεις μετά σε δικό σου δικηγόρο. Θα θες τρεις δικηγόρους μετά, στο λέω και έκανες μαλακία γιατί δε με άκουσες, ότι θα μπλέξεις για επτά χρόνια να πηγαινοέρχεσαι.

03:17 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Πφφφφφ...

03:19 ΑΡΧΗΓΟΣ: Και θα έχεις και μια άλλη μεταθεσούλα για ΣΑΜΟ η ΚΩ...

03:31 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να πάω να παραιτηθώ; Βολεύει έτσι καλύτερα τουλάχιστον...

03:36 ΑΡΧΗΓΟΣ: Δεν ξέρω, για μένα να γράψεις όσο πιο απλά πράγματα, προηγουμένως η ΥΠΟΥΡΓΟΣ για άλλα θέματα με πήρε, αλλά μου συζήτησε και αυτό, μεταξύ μας, είδες ο άλλος, άκουσες πως μιλάω...

03:50 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα για αυτό το έκοψα και εγώ...

03:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Μη νομίζεις πές ότι το ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

04:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν παίζω εγώ σε αυτό το παιχνίδι...

04:02 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1000% από τους ιδίους , θα σε αφήσουν μετά οι άλλοι εδώ μέσα... (Με έντονο ύφος)

04:14 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ σου είπα, στο είπα και τότε, με Α και Β τρόπους και όχι να παρασυρθείς από τον κάθε ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟ .

04:20 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Από κανέναν δεν επηρεάστηκα ειλικρινά σου μιλάω, από κανέναν, σοβαρά σου μιλάω...

04:25 ΑΡΧΗΓΟΣ: Στο 'πα και χθες και τι σου 'χω διδάξει χρόνια, ΛΙΟΤΣΙΟ όχι το τυρί και τη φάκα, πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες, πού, με τα θηρία, με 100 νεκρούς, πού πας ρε, εδώ μιλάμε για χρήμα, ο ένας θα δώσει τον άλλο και θα επιβιώσεις εσύ μεθαύριο, μόνος θα μείνεις, θυμήσου το...

04:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: γκκκκ ( ξεροκατάπια).

04:54 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα κάθεσαι στο Ακροατήριο και θα σου λέει κύριε Πραγματογνώμονα για ελάτε, και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΓΚΟΥΡΜΑΤΣΗ, μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΤΕΡΖΟΥΔΗ, μετά θα σε πάρει ο δικηγόρος του ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ και θα στο κάνει το κωλάκι (κωλαράκι) τόσο, με τι γνώσεις και στοιχεία βγάλατε εσείς αυτό, εγώ φιλικά στα λέω, γιατί σε ξέρω χρόνια και στο είπα και χθες, μη με αναμείξεις πουθενά, τελείως φιλικά, συμβουλευτικά να σε σώσω Βρες ένα δικό σου άνθρωπο τράβα γράψε δέκα πράγματα εκεί

05:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ...

05:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ακύρωσέ, το δώστο διώχτο από πάνω σου, το έχεις αργήσει. Για μένα τρία πραγματάκια... Πραγματογνώμονας Πυροσβεστικής, πώς ξεκίνησε η φωτιά σύμφωνα με τη γεωγραφία, τάδε τάδε, κατέληξε εκεί και, και, κάθεσαι τώρα και θα τα βάλεις με το Δασαρχείο που σου λέει ο άλλος θα σου ανοίξει τον κώλο, θα τα βάλεις με τη ΔΟΥΡΟΥ θα σου ανοίξει τα καπούλια, θα τα βάλεις... Εδώ , μόλις δούμε ποιοι κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους όπως κάναμε το 2000 επι ΓΚΟΥΡΠΜΑΤΣΗ, κατήγορείσαι κατηγορείσαι κατηγορείσαι, πέντε δικηγόρους...

05:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

06:45 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: γκκ...Οκ

06:49 ΑΡΧΗΓΟΣ: Με τι γνώσεις εσύ έχεις να πεις ότι το αυτοκίνητο άργησε ή το αυτοκίνητο engage και τα λοιπά...

06:58 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σύμφωνα με τα χαρτιά που πήρα...

06:59 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποια χαρτιά το αποδεικνύεις; Αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω  τι κάνουμε. Εγώ απλά στα λέω, έχεις το χρόνο, κάτσε συμβουλέψου, και κείνο που πρέπει να κάνεις, βγάλε τον εαυτό σου απ' έξω, πρώτα να σώσεις τον εαυτό σου. Γιατί στο είχα πει και στην Κόρινθο την υπογραφή σου και την ψ*** σου ΛΙΟΤΣΙΟ θυμάσαι που τη βάζεις, με τα Ανακριτικά θυμάσαι που σου έλεγα τι μαλακίες υπογράφεις εδώ, που πας, τι κάνεις εδώ, και μη κοιτάς που δεν μας έκατσε κάτι, αλλά μην ξεχνάς αυτό που έλεγε ο ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ χρόνια σήμερα εμού αύριο εσού ουδέποτε κανενός.

07:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφφ...

08:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ να ξέρεις από την πλευρά μου ούτε θα με δώσεις πουθενά γιατί θα το μάθω, ούτε απειλή το θεωρώ ούτε τίποτα, εγώ στα λέω σου είπα σα Βασίλης και σα Δημήτρης, γιατί έχουμε κάτσει πολλές φορές και έχουμε πιεί κρασί από το ίδιο ποτήρι και πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα, και κάποια στιγμή πριν τον Απρίλιο με είχες πάρει, μου λες θέλω να σε δω αν είναι να πάρω μια μετάθεση για τη Σύρο κλπ, και λέω άστο θα το δούμε, καταλαβαίνω εγώ γιατί το ήθελες και θα σε βοηθούσα, σε ότι μπορώ να σε βοηθήσω θα σε βοηθήσω.

08:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ...

08:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κάτσε εκεί, βρες κάνα από το Αρχηγείο ή κάνα φίλο σου, πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά και δώστο, Εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα και σύ θα πάρεις την πού*** , έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα, το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος, και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά Εισαγγελείς δικηγόροι, δεν ακούς, στο είπα από την πρώτη μέρα Μήτσο, και με χιούμορ και ωραία, άσε τον parker (στυλός) της Παγώνας (πρώην Γυναίκα μου) μη τον χαλάς, πολλές φορές ξέρεις οι φιλοδοξίες, η Πουτάνα η ζωή, δεν μας αφήνει να είμαστε...

10:05 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Οχι δε το κάνω γι αυτό...

10:06 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πέρυσι στο λέω λόγω τιμής είχα πάρει την απόφασή μου και λέω Υποστράτηγος τα κέρδισα όλα δικαστικά τα πάντα, Αντιστράτηγος φεύγω, γιατί να πάω?, αφού το έβλεπα, αφού είδα το καλοκαίρι, και έλεγα, μαλάκα, 11 μέρες στην Τσάλιγκα, μετά άλλες 5 μέρες στο Σοφικό με το μεγάλο και τον έπαιρνα τηλέφωνο το Λυρή και τον άλλο το βράδυ θα δούμε, πάρε το πρωί να στ αλλάξω, να εξασφαλίσει το κομμάτι της αναζωπύρωσης, να μην έχει την πού*** μέσα κλπ, και είχα πάρει την απόφασή μου, είχα πεί και στη γυναίκα μου, ότι μάλλον σταματάω, αρχίσανε θείοι συνάδερφοι, Κωσταντινοπουλαίοι, κουμπάροι, εδώ έγινε η μπουμπού δε θα πας εσύ? , να φτιάξεις πράγματα στο Σώμα, ενοίκιο Στολές μαλακίες, θα χαλάω ενάμισο χιλιάρικο, θα μου στερήσει την οικογένεια, αν κάτσω σπίτι μου θα πάρω ενάμισο χιλιάρικο σύνταξη λέω και θα είμαι κύριος. Το ενάμιση που χαλάω δεν απομένουν ούτε 500 ευρώ, θα πάρω και το εφάπαξ, τώρα που έχουν τα παιδιά τις σπουδές να τα βοηθήσω. Γαργαλήθηκα, γαργαλήθηκα, ένα βράδυ μου τη βιδώνει, τους μπαρμπάδες εκεί που εεεε, δηλώνω παρών και γώ λέω, ενώ τα ήξερα τι θα συμβεί, τα είχα φανταστεί, όπως στα λέω εσένα τώρα τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, αυτή η υπόθεση δεν κλείνει, θα κλείσει έξι επτά χρόνια, κάθε μέρα θα είσαι και θα κάνεις και υπηρεσία ή θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία, γιατί από την άλλη θα θες και τα πενθήμερα και τα νυχτερινά και δε θα σε φτάνουν...

12:16 Χτυπάει το τηλέφωνο του κ. Αρχηγού και συνομιλεί.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

14:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ηα...

13:41 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μη σε καθυστερώ...

13:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ουφφφφφφ...

14:10 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κράτα τα αρχεία σου και μόλις τα παραδώσεις σε πέντε δέκα μέρες που θα αρχίσουν οι απολογίες κατηγορουμένων και μόλις θα βγεί η δικογραφία ποιος έβαλε την Πυρκαγιά θα ζητηθούν όλοι οι φάκελοι, οπότε θα την πάρουν όλοι, κράτα να έχεις αρχεία φτιάξε και ένα για το ΜΑΤΟΑΙΟΠΟΥΛΟ να έχει στην άκρη να το διαβάσει και φέρτο όποτε μπορέσεις εφόσον το παραδώσεις η πρίν το παραδώσεις αν θες να το διαβάσουμε , θα σπω δυο κουβέντες και πήγαινε παρεδωσέ το και βάλε λίγα στοιχεία. Δεν ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει? , ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει ? μμμμ,

15:08 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα περισσότερα έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί. Τα περισσότερα έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί.

15:14 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κοίτα ποια έχουν ποια δεν έχουν- και θάψτα. Δεν πειράζει , με ηρεμία δε χρειάζεται Πανικός όπως ήσουνα προχτές να είσαι σήμερα, χαμόγελο, ωραίος, βγάλε την ουρά σου απ' έξω γιατί θα σε δέσουνε σεεεε.ΐτσι όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβευ

15:49 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω..

15:50 ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί στη φωτιά δε θα έριχναν καμία κατηγορία, έκανα ότι μπορούσα ήμουν στο Κέντρο παρουσία του Υπουργού των Υπουργών δεν πήγα ,γιατί μου είπαν να μην πάω , ότι μπορούσα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας Πυροσβέστης το έκανα , Γειά σας , δεν με αγγίζει τίποτα εμένα, κράτα το στόμα σου κλειστό, όλα διαρρέουν , τα πάντα, όλα διαρρέουν, ήδη ο Γκουρμπάτσης θα το έχει μάθει τώρα που εμφανίστηκες.

16:50 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι....

¡^7 ΑΡΧΗΓΟΣ: Δε με άκουσες Δημητράκη...

16:59 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μαλαχία....

17:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Είδες το τυρί δεν είδες τη φάκα, να πάς εκεί στον Εισαγγελέα και να του πεις , βρες μια δικαιολογία, ότι δεν προλαβαίνω, έχω τα παιδιά μου τα σκυλιά μου , πάρε και ένα χαρτί από το γιατρό 4 μέρες, και ζήτα την εξαίρεση, γιατί είναι συνάδελφος, και εγώ το έχω βάλει για να είμαι για κανένα αυτοκινητάκι για κανένα σπίτι για κάνα τέτοιο, τραβάς την αναφορά σου και τελείωσε η υπόθεση απαλλαγή..

17:37 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αυτοί σε πήραν από τον πίνακα τσιμπητό εεε , δεν είχε άλλο Πραγματογνώμονα?

17:42 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στην αρχή πήραν τον Γκουρμπάτση αλλά έλειπε στη Θεσσαλονίκη , γιατί με πήρε τηλέφωνο εμένα και μου λέει κύριε Λιότσιο, εγώ δεν τον έχω δεί ποτέ στη ζωή μου , μια φορά μόνο ,και μου λέει ήταν να μπω εγώ αλλά έλλευτα στη Θεσσαλονίκη , όρε πούστη λέω, δε δέχτηκε ο άνθρωπος και μετά έβαλε εμένα...

18:08 ΑΡΧΗΓΟΣ: Και ποιος άλλος ήταν ? .—

18:09 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Α δεν ξέρω.

18:11 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πραγματογνώμονας ποιος άλλος ήταν αφού κοινοποιούνται αυτοί οι πίνακες.

18:14 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν ξέρω ποιος άλλος ήταν.

18:15 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αφού και στην Κόρινθο ήταν δε θυμάσαι ?

18:17 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, αλλα δε θυμάμαι ποιος άλλος είναι.

18:20 ΑΡΧΗΓΟΣ: Καλά αυτό θα το δούμε.

18:23 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τέλος πάντων .

18:25 ΑΡΧΗΓΟΣ: Μη συνεργάζεσαι αν θέλεις.

18:27 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ μωρέ, πας καλά γιατί να συνεργαστώ ?.

18:30 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τα κινητά καταγράφονται, μη συνεργάζεσαι με Αχιλλέα Κακαράντζα

18:37 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποιος ...είσαι καλά παιδί μου -

18:38 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αν διέρρευσε το βίντεο που έπαιξε στην τηλεόραση ξέρουμε από που διέρρευσε.

18:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι από πού...?

18:45 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ξέρουμε ~

 

18:46 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε να έρθει να αποδείξει ότι έχει διαρρεύσει το οτιδήποτε.

18:53 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από πού βγήκε ?.

18:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καταρχάς να σου πω κάτι για αυτό που λες ? Καταρχάς το βίντεο έκανε λάθος η ΔΑΕΕ που δε το πήρε να το κατάσχει.

19:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Το θέμα είναι ότι αυτοί που είναι για από πίσω άλλοι που προστατεύουν τα συμφέροντα άλλων , ένα βιντεάκι όταν το δείχνουν όλα τα τηλεοππκά δίκτυα, πάει να πει ότι είναι αυτούσιο και κάποιος το έχει δώσει, γιατί αν το είχανε πάρει αυτοί το ΣΚΑΙ παράδειγμα ή ο ΑΝΤΙ κλπ θα είχε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.

19:33 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά αυτό, αυτοί ότι θέλουν φτιάχνουν, ότι θέλουν φτιάχνουν.

19:35 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι μπορεί να είχε, αυτός που θα το έφτιαχνε, ο ΣΚΑΙ θα το έφτιαχνε με αυτό το πλαίσιο , αυτός που ήταν στον ΑΝΤΙ θα έφτιαχνε το πλαίσιο αυτό , δε συμφέρει να δείξουν το ίδιο. Εδώ βλέπεις ότι δόθηκε από κάποιους από κάποιον.

19:51 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και ο ιδιώτης μπορεί να το έδωσε.. και ο ιδιώτης.

19:54 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι αν το έδινε ο ιδιώτης σου είπα θα ήταν το παίξιμο , βλέπεις εδώ λέει νέα στοιχεία για το έγκλημα στην Κηφισιά , δημοσιογράφος εκεί άλλα λέει στο ΣΚΑΙ άλλα λέει ο δημοσιογράφος του άλλου, εδώ λοιπόν όταν δόθηκε, δόθηκε σε όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι άρα για να δοθεί σε όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι, από κάπου πάρθηκε και δόθηκε , θες από τη ΔΑΕΕ, θες από τον ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑ, θες από το ν ΦΟΥΦΟΥΤΟ θες από κείνον , από κάπου δόθηκε.

20:30 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εδώ φύγανε χαρτιά από μέσα βρε τι λες τώρα.

20:35 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από εδώ φύγανε.

20:36 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά άστο από δώ φεύγουν όλα, όλα με φαξ και να σου πω και ονόματα άστο μην ψάχνεις να βρεις. Γι αυτό με βλέπεις δε μιλάω και δε σηκώνω σε κανέναν τηλέφωνο, άστο τώρα άστο.»

20:49 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι ξέρεις και δε μου λες ?.

20:51 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δε θέλω χωρίς στοιχεία να κατηγορήσω απλά ακούω εγώ ότι αχούς και εσύ.

20:53 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι για πες μου οι δύο μας τα λέμε.

20:54 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Άστο άστο.

20:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποιος ο Παντελεάκος ?

 

2θ.$8 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι παιδάκι μου τι δουλειά έχει ο Παντελεάκος είσαι καλά?.

20:59 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα σου πω εγώ ο νάματα..Γκολφίνος ?

21:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω φύγαν όλα τα χαρτιά.

21:04 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πρέπει να με βοηθήσεις είμαι Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

21:05 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω φύγαν όλα τα χαρτιά.

21:07 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από μικρότερους η υψηλόβαθμους ?

21:09 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και από μικρούς και από μεγάλους.

21:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από ΦΩΣΤΙ ΕΡΙΔΕΣ ?

21:15 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μόνος του ο μικρός δε το κάνει.

21:17 ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί πρέπει να κάνουμε και δρομολόγηση.

21:19 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία ,σε παρακαλώ Αρχηγέ δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

21:22 ΑΡΧΗΓΟΣ: Την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε και άλλες δρομολογήσεις, κλείνει η αντιπυρική περίοδος,μόλις

Πηγή


Περιφέρεια Αττικής 682611556459792260
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε