Loading...

Μ. Βορίδης: Εργαζόμαστε μεθοδικά για αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού και στους αιγοπροβατοτρόφους



Τη διαβεβαίωση ότι όσοι κλάδοι πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού "θα ενισχυθούν δίκαια και όπως πρέπει" παρείχε εκ νέου από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι "έχει προχωρήσει η συζήτηση, είναι ώριμη και μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω το ακριβές ποσό και τη μεθοδολογία με την οποία πρόκειται να ενισχυθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι".
Συμπλήρωσε δε ότι "έχει γίνει η προπαρασκευαστική δουλειά με τρόπο οργανωμένο και μεθοδικό ώστε να μην χαθεί το δικαίωμα της ενίσχυσης που έχουν" προσθέτοντας ότι "το ίδιο θα γίνει και με τους χοιροτρόφους".
Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ενίσχυσης των ανθοπαραγωγών (ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου), μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση. "Θα ακολουθήσει η αποζημίωση μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) των αλιέων και με σαφή τεκμηρίωση θα υποβληθεί και το αίτημα για τους αιγοπροβατοτρόφους με βάση τον προσωρινό κανονισμό από την Κομισιόν ο οποίος ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας".
Πολιτική 330252652898710
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε