Loading...

Από Δευτέρα το επίδομα των 400 ευρώ στους άνεργους – Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ


Ξεκινά από αύριο η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους ενώ από τον Μάιο θα τρέξουν δύο προγράμματα που θα δώσουν 45.000 θέσεις εργασίας. 
Από τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων. Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης οι πληρωμές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 27 Απριλίου ενώ η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

Στη συνέχεια, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι μόνο όσοι δικαιούχοι έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του Οργανισμού μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το IBAN τους ενώ διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Δύο προγράμματα τον Μάιο

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.

Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.
Οικονομία 4097176311847935734
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε