Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή προτεραιότητά μου η ανάπτυξη - "Καρδιά" της ανάπτυξης οι επενδύσεις


Τον δρόμο της ανάπτυξης, προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της την κρίση και να περάσει στη φάση της κανονικότητας έδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.
"Θεωρώ ισχυρή προτεραιότητα μου την ανάπτυξη. Καρδιά της ανάπτυξης θεωρώ τις επενδύσεις.  Και κλειδιά των επενδύσεων τους χαμηλότερους φόρους, τη μικρότερη γραφειοκρατία, τη ρευστότητα. Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε το Σεπτέμβριο", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε, μεταξύ άλλων, για:
-Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων σε δύο χρόνια από το 28% στο 20%.
-Μείωση του φόρου στα μερίσματα άμεσα στο 5%
-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.
"Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%. Με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020. Και θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό αυτού του έτους", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κράτησε στην πρώτη γραμμή τα ισχυρά επενδυτικά κίνητρα (όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές), το νέο χωροταξικό πλαίσιο (με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα), τη δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών, τη ρευστότητα, τη γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά.
"Πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε άμεσα αυτό το σχέδιο", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέδειξε το στοιχείο ότι οι αγορές αναγνωρίζουν πολύ θετικά την προοπτική της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διότι γνωρίζουν το μεταρρυθμιστικό στίγμα της οδού Πειραιώς.
"Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για τη δρομολόγηση σημαντικών επενδύσεων στους κλάδους που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η συνολική ανακούφιση που θα είναι αποτέλεσμα μίας καθαρής νίκης της ΝΔ θα απελευθερώσει πολλές υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας, για να κάνουν το επόμενο βήμα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εστιάσει, αμέσως μετά, στη "συμφωνία αλήθειας" που προτείνει προς την επιχειρηματική κοινότητα.
"Όσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από τους επιχειρηματίες. Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύσετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζόμενους. Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δε χωρούν. Καθυστερήσεις πληρωμών δε συγχωρούνται. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπεται. Οραματίζομαι μία Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον. Χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μία κοινωνία κανόνων, που όλοι θα προοδεύουν, χωρίς κανείς να μένει πίσω", επεσήμανε.
Αναμένω να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εταιρικές καταθέσεις.
Σημειώνοντας εμφατικά ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια για πειράματα, αστάθεια και περιπέτειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, που θα λάβει γρήγορες αποφάσεις.
"Η ανάταξη της χώρας μας αφορά όλους. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σα μία γέφυρα που πρέπει να την περάσουμε μαζί. Αναμένω και από τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στο κάλεσμα δημιουργικού πατριωτισμού. Αναμένω να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις. Σήμερα, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περισσότερα από δέκα δις σε τράπεζες εκτός συνόρων. Τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται τώρα να δείξουν στους ξένους επενδυτές ότι πρώτοι αυτοί εμπιστεύονται τη χώρα τους", ανέφερε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Ασπάζομαι ένα ρητό που λέει ότι τύχη είναι αυτό που συμβαίνει, όταν η συγκυρία συναντά την προετοιμασία. Η ΝΔ έχει προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα. Και αυτό γιατί θέλουμε να έρθουμε με ορμή. Να πάρουμε αποφάσεις γρήγορα. Να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί. Για αυτό ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού.
Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα προχωρήσει μπροστά με αλήθειες και ανάπτυξη. Η απερχόμενη κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει και πάλι τους πολίτες. Αντί να απολογηθεί για την αποτυχία της, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ. επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Αυτοί που επέβαλαν 29 φόρους θυμήθηκαν την ανάπτυξη, τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις. Εμείς έχουμε υποχρέωση να μιλάμε συγκροτημένα, γιατί εκτιμούμε ότι σύντομα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε όσα προτείνουμε. Αυτό δε μειώνει καθόλου το βάρος της επιλογής που έχουν μπροστά τους οι πολίτες. Το διακύβευμα των εκλογών παραμένει κρίσιμο. Εμείς αρνούμαστε την πόλωση, το διχασμό, αλλά δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Αντίθετα, προκρίνουμε οι εκλογές αυτές να είναι της ευθύνης και της συμμετοχής. Η Ελλάδα διψάει να προχωρήσει μπροστά. Έχει σημασία στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα να έχει ισχυρή κυβέρνηση. Που θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα.
Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα του φόβου. Δε θα επιτρέψουν σε κανένα να τους κοροϊδέψει. Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το αύριο. Κοστολογημένο και πλήρως αναλυμένο. Αλλά δεν κρύβουμε και τις δυσκολίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Από τη ΔΕΗ, μέχρι τις εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, για να αφήσουμε πίσω τα πέτρινα χρόνια.
Πολιτική 7345977588485842301
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε