Loading...

Επιθέσεις μπαχαλάκηδων σε εκδηλώσεις της ΝΔ με την κυβέρνηση… θεατή


Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ
Με απίστευτο θράσος κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη!
Στην Αθήνα ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκαν σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του Κώστα Μπακογιάννη, με παρόντα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη Θεσσαλονίκη αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στην εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με παρόντα τον Κώστα Καραμανλή.
Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφ. Συγγρού, όπου γινόταν η εκδήλωση, και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ανάμεσά τους και του βουλευτή Νότη Μηταράκη. Ειρωνεία; Τίτλος της εκδήλωσης με ομιλητές τον Αδωνη Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια και διοργανωτή τον Νικόλαο Μακρόπουλο, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ήταν «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα»…
Οι δράστες κινήθηκαν αστραπιαία και κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή. Μάλιστα, σε απόσταση αναπνοής σε παρακείμενο ξενοδοχείο βρισκόταν σε κομματική εκδήλωση η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία ειδοποιήθηκε από τον κ. Μηταράκη…

Αντιδράσεις

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο Σαμαράς

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, εξερχόμενος του συνεδριακού κέντρου, σχολίασε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».
Για την πλήρη απώλεια του ελέγχου της καθημερινής ζωής έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται στο έλεος ομάδας κουκουλοφόρων. Για ένα απίστευτο γεγονός μίλησε ο Ν. Μηταράκης: «Είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει». Για καθοδηγούμενους τραμπούκους έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Μπακογιάννης

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση:
«Ούτε φοβόμαστε ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί μάς πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι!».

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον, όπου μιλούσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πέταξαν φέιγ βολάν και φώναζαν συνθήματα υπέρ του αρχιτρομοκράτη, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη περιφρουρούσε το χώρο και τους κρατούσε σε απόσταση από το σημείο όπου πραγματοποιούνταν η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 7319785856883238673
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε