Loading...

Σωκράτης Δαμκαλής: «Πολλά πράγματα δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να τα πραγματοποιήσεις»



Ανήκει στην κατηγορία των συμπολιτών μας που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα ήθελαν στο ψηφοδέλτιό τους. Ο Σωκράτης Δαμκαλής κατοικεί στα Γλυκά Νερά και κατέρχεται υποψήφιος με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Παιανίας «Αλλάζουμε Μαζί». Εργαζόμενος στο Δημόσιο τα τελευταία 12 έτη και έχοντας προϋπηρεσία 11 ετών στον ιδιωτικό τομέα, δραστηριοποιείται στο γονεϊκό κίνημα και είναι ο επικεφαλής του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φούρεσι. Και μιλώντας στο attikinewsλέει για τους συνδημότες του ότι μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ομάδα με επικεφαλής τον Ισίδωρο Μάδη, «θα κάνει επιτέλους το πολυπόθητο έργο που απαιτείται προκειμένου η πόλη μας να γίνει μια πόλη φιλική στον πολίτη, μια πόλη να ζεις!». 

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Επιλέξατε να κατέλθετε με τον Ισίδωρο Μάδη. Οι λόγοι;  

Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια. Στα χρόνια αυτά διαπίστωσα πως ο Ισίδωρος έχει πάθος με την αυτοδιοίκηση. Με τον Ισίδωρο έχω χτίσει τα τελευταία χρόνια μια καθαρή σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης. Έχουμε περάσει αρκετές ώρες κουβεντιάζοντας. Μέσα από αυτές τις κουβέντες καταλάβαμε ότι έχουμε κοινές προσεγγίσεις στα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Η προσπάθεια που κάνει είναι ομαδική, βασίζεται σε καθαρά πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν, βασίζεται σε θέσεις που η υλοποίησή τους θα αλλάξει προς το καλύτερο τον Δήμο μας. Έχει όραμα, διάθεση και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον Δήμο μας. Είμαι σίγουρος για την επόμενη μέρα. Να είναι σίγουροι και οι δημότες πως η ομάδα μας με επικεφαλής τον Ισίδωρο Μάδη, θα κάνει επιτέλους το πολυπόθητο έργο που απαιτείται προκειμένου η πόλη μας να γίνει μια πόλη φιλική στον πολίτη, μια πόλη να ζεις! Πραγματικά αξίζει να πάρει την ευκαιρία του. Για αυτούς τους λόγους είμαι δίπλα του διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών μου. 

Δεδομένου ότι κατέρχεστε υποψήφιος στην περιφέρεια των Γλυκών Νερών, πως θα ιεραρχούσατε τα προβλήματα της περιοχής; 

Η αλήθεια είναι πως η περιοχή μας είναι ξεχασμένη πέντε χρόνια τώρα. Οπότε οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολλά. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρα. Καταρχήν είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και δεύτερου Βρεφονηπιακού σταθμού. Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα η δημοτική αρχή δεν έπραξε τίποτα. Την ερχόμενη σχολική χρονιά η φοίτηση των παιδιών στο προνήπιο θα είναι υποχρεωτική. Οι υπάρχουσες σχολικές μονάδες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον σκοπό αυτό. Το θέμα είναι πραγματικά μια βόμβα που θα σκάσει στα χέρια του επόμενου Δημάρχου. Τα Γλυκά Νερά είναι η μοναδική περιοχή στην Αθήνα η οποία δεν έχει μια πλατεία, στην οποία να μπορούν οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους. Άρα, η κατασκευή πλατείας στα πάνω Γλυκά Νερά είναι επιβεβλημένη. Άλλο ένα έργο που υποσχέθηκε αλλά δεν υλοποίησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η καθημερινότητά μας: ο Δήμος μας επί σειρά ετών ήταν βραβευμένος για το πρόγραμμα ανακύκλωσής του. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ανακύκλωση είναι σαν να μην υπάρχει. Έχει παρατηρηθεί απορριμματοφόρα να αδειάζουν και τους κάδους της ανακύκλωσης, όπου υπάρχουν και αν δεν είναι διαλυμένοι. Σε πολλά σημεία υπάρχουν συστάδες από κλαδιά ή μπάζα και δυστυχώς δεν περνάει η αρπάγη να τα μαζέψει. Καθαρισμός των κάδων δεν πρέπει να έχει γίνει ποτέ με αποτέλεσμα την δυσοσμία αυτών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε κτίριο για να στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου στα Γλυκά Νερά, ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί νέο κτίριο στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου Γλυκών Νερών, προκειμένου να εξοικονομήσουμε μεγάλα ποσά από τα ενοίκια που δαπανώνται σε ένα κτίριο που επί της ουσίας είναι άδειο. 
Τέλος, η εγκατάλειψη του Λόφου του Φούρεσι. Μια πηγή οξυγόνου για την περιοχή μας, ένα μέρος το οποίο θα έπρεπε να χαίρονται όλοι. Αντιθέτως, είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη της περιοχής μας. Κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο της φωτιάς. Μπάζα, σύριγγες, σκουπίδια κ.α., κάνουν τον χώρο επικίνδυνο για μικρούς και μεγάλους. Άμεση προτεραιότητα είναι η  κατασκευή του περιμετρικού πεζόδρομου στον Λόφο του Φούρεσι. Έργο   πνοής για την περιοχή το οποίο, πέραν του ότι θα προσφέρει στους κατοίκους ένα μέρος για περπάτημα, θα βοηθήσει και στην προστασία του Λόφου από πυρκαγιά. Άλλο ένα έργο για το οποίο υπήρχε μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή και όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε στην πενταετία, αλλά το έργο πέρασε προς υλοποίηση από την Περιφέρεια η οποία σχεδόν δύο χρόνια περιμένει τα απαιτούμενα έγγραφα και τις διαδικασίες που έχει ζητήσει από τον Δήμο προκειμένου να το ολοκληρώσει.   

Τι γίνεται με το ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας; Πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα συνδεθούν οι οικίες; Σας έχουν ενημερώσει πότε θα δημοπρατηθεί το αποχετευτικό δίκτυο που θα καλύψει τα Γλυκά Νερά; 

Καταρχήν να βάλουμε τα πράματα στην θέση τους προκειμένου ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Η αποχέτευση είναι ένα έργο που λόγω της ανικανότητας της σημερινής διοίκησης του Δήμου πέρασε στα χέρια της ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος πλέον έχει απλά τον ρόλο του παρατηρητή. Δυστυχώς, λόγω της ανικανότητας αυτής χάθηκαν πέντε πολύτιμα χρόνια! Ξέρετε, αρχή μου είναι η ειλικρίνεια. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπω στη διαδικασία των ψεμάτων για να κερδίσω ψήφους. Η εμπιστοσύνη και η φιλία των ανθρώπων που συναναστρέφομαι κοινωνικά, οικογενειακά και φιλικά είναι σημαντική για εμένα και την οικογένειά μου και σκοπεύω να την προστατέψω. Θέλω οι συμπολίτες μου να με επιλέξουν για πράγματα που με την εκλογή την δική μου, αλλά και του Συνδυασμού μας, θα δουν να υλοποιούνται. Λοιπόν, στην ερώτησή σας, το έργο ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια, έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό. Το εσωτερικό δίκτυο των Γλυκών Νερών  ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, καθώς έχει προκύψει ανάδοχος εταιρεία. Κλείνοντας την απάντησή μου σε αυτή την ερώτησή σας, δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και να στηλιτεύσω την στάση του Δημάρχου κυρίου Στάμου στο θέμα της αποχέτευσης και όχι μόνο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να οικειοποιηθεί κοροϊδεύοντας στην ουσία όλους μας με τον χειρότερο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι ούτε την ξεκίνησε και δυστυχώς σε μια θητεία πέντε ετών ούτε την συνέχισε. Οι πολίτες όμως θα τον στείλουν σπίτι του τιμωρώντας τα ψέματά του αυτά, σε περίπου 50 ημέρες. 

Το Σπίτι του Βόλεϊ παραμένει αναξιοποίητο και έχει υποστεί πλιάτσικο. Γιατί; Τι δεν έκανε η απερχόμενη διοίκηση;

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα αγνοήθηκαν το σύνολό τους. Δεν είναι μόνο το Σπίτι του Βόλεϊ αλλά και το Κλειστό του Στίβου. Δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ και κανένα σχέδιο αξιοποίησής τους όπως δεν υπήρξε και μέριμνα φύλαξής τους. Ο δημοτική αρχή πραγματικά θα τολμούσα να πω ότι εγκλημάτησε με την αδιαφορία που επέδειξε. Εμείς καταρχήν θα επιδιώξουμε να περιέλθουν τα ακίνητα στην κυριότητα του Δήμου. Αφού συμβεί αυτό, με την σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) θα αξιοποιηθούν και τα δύο ακίνητα προκειμένου και έσοδα να έχει ο Δήμος αλλά και να υπάρχει φύλαξη, έτσι ώστε να μην ξαναδούμε αυτήν την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί τα κτίρια.  Ήρθε η ώρα αυτά τα δύο κοσμήματα του αθλητισμού να επαναλειτουργήσουν  και μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων η περιοχή μας να αποκομίσει τα οφέλη που δικαιούται και αξίζει. 

Η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιανίας – Γλυκών Νερών, «θερίζει». Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι θέμα πρωτίστως της κεντρικής διοίκησης, όμως, πρέπει να παρέμβει ο Δήμος και αν ναι, πως; 

Πραγματικά ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί τους δημότες μας. Για παράδειγμα, στην περιοχή του Φούρεσι, μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει κλοπές σε πάνω από 20 σπίτια. Δυστυχώς, την ημέρα όπου ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωνε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει το Α.Τ. Γλυκών Νερών στην περιοχή, την ίδια μέρα έκλεισε και έγινε η ενσωμάτωσή του με αυτό της Παιανίας. Σαφώς και είναι κυρίως θέμα της κεντρικής διοίκησης, αλλά πιστεύουμε ότι και ο Δήμος μπορεί να συμβάλει στην καλυτέρευση της κατάστασης. Και συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε ότι θα εξασφαλιστεί η φύλαξη όλων των δημόσιων κτιρίων του Δήμου. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με εταιρεία φύλαξης, η οποία θα προκύψει μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς Δήμους με μεγάλη επιτυχία. Οι περιπολίες οι οποίες θα προκύψουν από την παραπάνω ενέργεια στις γειτονιές μας, αμέσως θα δημιουργήσουν και ένα αίσθημα ασφάλειας στους δημότες μας, καθώς και θα μειώσουν και παραβατικές συμπεριφορές. Από την είσπραξη των κλήσεων, περίπου 400.000€ ετησίως, και προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη του Α.Τ. της περιοχής μας, θα αγοραστεί  για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο ένα περιπολικό όχημα. Επίσης, σε ετήσια βάση θα διατίθεται ποσό με το οποίο θα συντηρούνται όλα τα οχήματα του αστυνομικού τμήματός μας, έτσι ώστε να είναι σε διαθεσιμότητα όλος ο στόλος και να μπορούν με ασφάλεια οι αστυνομικοί να πράττουν το έργο τους. Θα είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς, βοηθώντας τους, στο μέτρο του δυνατού, προς όφελος των δημοτών μας. Ξέρετε, πολλά πράγματα δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να τα πραγματοποιήσεις. Δεν γίνεται να μπορούν οι άλλοι και όχι εσύ. Αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση, επιμονή και  πρόγραμμα προκειμένου να επιτύχεις. 

Πολιτική 3838536111459199183
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε