Loading...

Ευ. Μεϊμαράκης στο ΕΒΕΑ: Ισχυρή ΝΔ στην Ευρωβουλή για επενδύσεις και ανάπτυξη


"Μια ισχυρή Ν.Δ. στην Ευρωβουλή θα βοηθήσει την προσπάθεια των παραγωγικών φορέων για επενδύσεις και ανάπτυξη". Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών.
Τόνισε με έμφαση ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί και πρέπει να καταγράψει μια μεγάλη νίκη, γιατί η επόμενη περίοδος για την Ευρώπη είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μάλιστα είπε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αυτό θα προσδώσει δύναμη στη χώρα για να διεκδικήσει τα μέγιστα, τη στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν ότι όλα τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα υποστούν συμπίεση. Και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να στηρίξουν τους πολιτικούς που εκτιμούν ότι τους λένε την αλήθεια και να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών λέγοντας ότι η αποχή δημιουργεί ψεύτικες πλειοψηφίες.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, έκανε μια εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Υπεραμύνθηκε των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή όσο και Αντώνη Σαμαρά.
Όπως ανέφερε, εάν το 2009 η τότε αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει με τις προτάσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων όπως το πάγωμα μισθών, συντάξεων και προσλήψεων, η χώρα θα είχε αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και δεν θα οδηγείτο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον κ. Γ. Παπανδρέου, απόφαση που χαρακτήρισε ως μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία.
Τόνισε δε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι αργότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει πολύ πιο γρήγορα από τα μνημόνια. Ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε και της δικιάς του απόφασης ως προέδρου της ΝΔ αμέσως μετά το καταστροφικό, όπως χαρακτήρισε, δημοψήφισμα του 2015 να συμφωνήσει τους στόχους του νέου μνημονίου για να μείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε των θέσεων του επιχειρηματικού κόσμου που εκφράστηκαν σε προγενέστερο χρόνο από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν είναι ανάγκη να γίνονται εκλογές όποτε μας αρέσει, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μίχαλο. Μάλιστα θα πρέπει να υπάρξει και διάταξη που θα κατοχυρώνει κυβερνητικές θητείες τουλάχιστον τριετίας. Γιατί η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη". Και απευθυνόμενος στον κ. Μίχαλο κατέληξε: "Ορθώς εκφράσατε ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ την αντίθεσή σας για πρόωρες εκλογές, έστω και αν η αντιπολίτευση τις ήθελε".
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πολιτική 5335702824595864363
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε