Loading...

Ν.Δ. για ανασχηματισμό: Κυβέρνηση με κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ


Τη στήριξή της στην Ελλάδα και στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ν.Δ. διατύπωσε η Καρενμπάουερ, διάδοχος της Μέρκελ και πιθανή καγκελάριος κατά τη συνάντησή της με τον Κ. Μητσοτάκη
Για ανασχηματισμό-φαρσοκωμωδία έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκτιμά ότι οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά.
«Η πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει. Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία», ήταν η αντίδραση της Πειραιώς μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου.
Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο και στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προβάλει τις θέσεις του κυβερνητικού προγράμματος με αιχμή την οικονομία.
Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε στο Μόναχο με τη διάδοχο της κ. Μέρκελ, και πιθανή νέα καγκελάριο της Γερμανία κ. Κραμπ – Καρενμπάουερ, η οποία έστειλε έμμεσο αλλά σαφέστατο μήνυμα στήριξης στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.
Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, παρουσία του κ. Μητσοτάκη, «είναι ζήτημα αλληλεγγύης το να στηρίξουμε την Ελλάδα μετά από τα πολύ δύσκολα χρόνια που πέρασε να κάνει τα επόμενα βήματα. Το επισημάνατε και ο ίδιος, πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να γυρίσουν όσοι έχουν φύγει από τη χώρα. Χρειάζεται μια θαρραλέα μεταρρυθμιστική ατζέντα, κάτι που επιζητούμε και στο ΕΛΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές».
Η ίδια μάλιστα συμφώνησε απολύτως και με το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας των ελληνικών συνόρων. «Συμφωνώ απόλυτα με την ανάγκη να βρούμε μια κοινή απάντηση στο ζήτημα της ασφάλειας και του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα, μια χώρα που αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να μείνει μόνη της», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήρε το όραμα της κ. Καρενμπάουερ, το οποίο, όπως είπε, «ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά».
«Μερικά από τα ζητήματα που θίξατε όπως η σύγκλιση και ο έλεγχος των συνόρων», τόνισε στην κ. Καρενμπάουερ, «είναι στο επίκεντρο της ατζέντας μας καθώς προχωράμε προς τις εκλογές. Για μας στην Ελλάδα», προσέθεσε, «το 2019 θα είναι εκλογική χρονιά, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και η Ασφάλεια, και συγκεκριμένα η προστασία των συνόρων. Στην Ελλάδα, τα σύνορά μας είναι ταυτόχρονα και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, ιδιαίτερα να προωθήσουμε μια αποτελεσματική ατζέντα για τη ζώνη του Σένγκεν και να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επωμίζεται το βάρος που της αναλογεί στην προστασία των κοινών συνόρων μας. Και η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια στο μέγιστο των δυνατοτήτων της».
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ και τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ σήμερα συναντάται με σημαντικούς επενδυτές, προς τους οποίους θα αναδείξει τις ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα αλλά και τις παρεμβάσεις του στο Λεκανοπέδιο.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 
Πολιτική 3436659017761796909
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε