Loading...

"Πόλεμος" για Novartis: Η Ν.Δ μιλά για παραδικαστικό κύκλωμα από Μαξίμου


Με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis η Ν.Δ έχει "πάρει το όπλο" της και εγκαλεί ευθέως την Κυβέρνηση για δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, με δήλωσή του ( την οποία ανήρτησε και στα αγγλικά εν είδει διεθνοποίησης του ζητήματος) , μίλησε μεταξύ άλλων για άνευ προηγούμενου κατάσταση στη Δικαιοσύνη και για πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών η οποία απειλεί ευθέως την  διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας. 
"Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει, ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει", δήλωσε στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της Ν.Δ ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της κριτικής του προς την Κυβέρνηση. 
Σε ό,τι αφορά δε αυτό καθαυτό τον ρόλο του Παύλου Πολάκη, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ευθέως ότι ο υπουργός δεν είναι άλλο παρά το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη. 
Κοινώς, ό,τι λέει ο Πολάκης δεν αντικατοπτρίζει παρά τις ίδιες τις απόψεις και τη νοοτροπία του Αλέξη Τσίπρα.
Σφυροκόπημα
Στο Μοσχάτο αναμένεται να κρατήσουν εξαιρετικά υψηλά στην ατζέντα το θέμα των τελευταίων εξελίξεων όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην υπόθεση Novartis με τις καταγγελίες Μανιαδάκη , διατυπώνοντας ευθέως την εκτίμηση ότι μέσω αυτών, δικαιώνονται που μιλούσαν εξαρχής για "σκευωρία". 
Ενδεικτική της βαρύτητας που θα δώσει εφεξής στο εν λόγω θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι και η πρόσκληση που απήυθυνε ο κ. Μητσοτάκης σε πολιτικούς αρχηγούς και Δικαιοσύνη: 
"Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης".
Επ αυτού, επιμένουν να ρωτούν την Κυβέρνηση: 
1. Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη, που συμπίπτει με τις προ διμήνου αποκαλύψεις της εφημερίδας "ντοκουμέντο", ότι η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.
2. Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει συγκεκριμένους πολιτικούς, πράγμα που του ζητήθηκε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος και όπως είχε προαναγγείλει από τις 11.11.2018, η εφημερίδα "ντοκουμέντο";
3. Ισχύει ή όχι ότι η κ. Τουλουπάκη ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του; Είχε γίνει –ναι ή όχι – η εναντίον καταγγελία πριν χαρακτηριστεί προστατευόμενος μάρτυρας;
4. Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες "λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών" είχαν συναντηθεί και γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο για προφανείς λόγους;
Μαξίμου, Πολάκης και Novartis
Στις εγκλήσεις του Κ. Μητσοτάκη, το Μαξίμου απάντησε με υπαινικτική ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της Ν.Δ ότι "κάτι φοβάται" συνιστώντας του μάλιστα "ψυχραιμία". 
Ακολούθησαν και "κύκλοι" της Κουμουνδούρου, οι οποίοι θέτοντας σειρά ερωτημάτων στη Ν.Δ, κατέληγαν στην διαπίστωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί παρά τη συγκάλυψη.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Πολάκη, σε αυτές απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, αναφέροντας πως "η Ελληνική Δικαιοσύνη... αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και τη διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών". 
Οι ΑΝΕΛ ωστόσο δια της κ. Τσαρουχά , άδειασαν τον αναπληρωτή υπουργό, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις:
"Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο Πολάκης, με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτά γίνονταν και γίνονται δυστυχώς... Η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλειά το καταλαβαίνω, έχει μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα" ανέφερε μέσω των ερτζιανών ( Focus).

Πολιτική 4494444809816041061
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε