Loading...

Τι θα κάνει η ΝΔ με τις προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους κομματικούς διορισμούς


Σχετικά με τις εξαγγελίες που έχει κάνει ήδη το Μαξίμου για χιλιάδες προσλήψεις, από την οδό Πειραιώς τονίζουν: «φορολογεί τους πάντες για να διορίζει τους δικούς του».
Ο διορισμός από το Μέγαρο Μαξίμου της Βασιλικής Θάνου, στην θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που συνοδεύτηκε από τη φράση της «Δεν μπορεί να με βγάλει κανείς από τη θέση μου», είναι σύμφωνα με τη ΝΔ η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να αλώσει κομματικά το κράτος. Η αντίδραση της οδού Πειραιώς, ήρθε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με επιστολή του προς προς την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με την εν λόγω επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.
Την ίδια ακριβώς επιστολή κοινοποίησε και στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η κα Θάνου, μετά τη λήξη της θητείας της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, τοποθετήθηκε απευθείας από τον πρωθυπουργό επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του, θέση που έχει αυστηρά πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου, ο διορισμός της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι απολύτως ασύμβατος με το ρόλο και την αποστολή μιας ανεξάρτητης αρχής.
Ωστόσο η κα Θάνου δεν είναι η μόνη περίπτωση, αλλά έχει προηγηθεί και αυτή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Το όνομά της έχει έρθει στο προσκήνιο σε υποθέσεις όπως η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο θάνατος μικρής Μελίνας στην Κρήτη, οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν εκφράσει αρκετές φορές δημόσια επιφυλάξεις για το ρόλο της.
Οι παραπάνω περιπτώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, έχουν ενισχύσει την απόφαση του κ. Μητσοτάκη, για τη θωράκιση του κράτους από τους διορισμένους κομματικούς στρατούς. Ήδη, η ΝΔ έχει καταθέσει από το καλοκαίρι ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.
Η οδός Πειραιώς ζήτησε μάλιστα να διερευνηθεί, η υπόθεση παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση αυτών, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία. Για τον πρόεδρο της ΝΔ, το κράτος πρέπει «ξαναφτιαχτεί» από την αρχή στη λογική ενός μικρότερου σχήματος το οποίο όμως θα λειτουργεί αποτελεσματικά, υπηρετώντας ουσιαστικά τον πολίτη.
Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει «ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σχετικά με το θεσμό των θεματικών Γραμματέων, που σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, έχει ως στόχο να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους ανθρώπους του μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό, την επομένη της ήττας του στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και θα καταργήσει την επόμενη μέρα.
«Να είμαστε ξεκάθαροι και να κάνουν όλοι τα κουμάντα τους», έχει δηλώσει τονίζοντας, ότι πρόκειται για μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος. «Εμείς γενικούς γραμματείς κομματικούς με τον φερετζέ της ανεξαρτησίας δεν δεχόμαστε», έχει πει, ανακοινώνοντας ότι επί διακυβερνήσεώς του, οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να είναι λιγότεροι, κυβερνητικά στελέχη και να είναι πολιτικά πρόσωπα που θα υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης και των υπουργών που τους εποπτεύουν, χωρίς θητεία και χωρίς δεσμεύσεις.
«Δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», αναφέρει σε συνομιλητές του. Σχετικά με τις εξαγγελίες που έχει κάνει ήδη το Μαξίμου για χιλιάδες προσλήψεις, από την οδό Πειραιώς τονίζουν: «φορολογεί τους πάντες για να διορίζει τους δικούς του». Για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση όμως, η ΝΔ έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχουν κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν. Όπως διευκρινίζουν πάντως, οι προσλήψεις, που χρειάζεται να γίνουν θα πρέπει να στοχεύουν στην κάλυψη αυτών των κενών και δεν θα πρέπει επουδενί να υπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες.
Αυτό σημαίνει, λένε από την οδό Πειραιώς, ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με αξιοκρατικά κριτήρια και συνεπώς χωρίς να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ. Και, βέβαια, προσθέτουν, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.
Πολιτική 1875359115822186967
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε