Loading...

ΝΔ: "Εκκωφαντική" σιωπή Γαβρόγλου για τις καταγγελίες πρύτανη ΤΕΙ


Για "εκκωφαντική" σιωπή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τις καταγγελίες του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κάνουν λόγο η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως και οι τρεις αναπληρωτές τομεάρχες του κόμματος, με κοινή δήλωσή τους.
 
"Η εκκωφαντική σιωπή του Υπουργού Παιδείας, 24 ώρες μετά την ερώτησή μας σχετικά με τις καταγγελίες του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κατά τη διαδικασία αναδιάταξης των ανώτατων ιδρυμάτων της περιοχής, επιβεβαιώνει πλήρως τους φόβους μας. Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας στηρίζεται σε μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι", σημειώνουν.
 
"Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να προχωρήσει στην αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με έναν τρόπο που μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους,  
- γιατί πραγματοποιείται χωρίς συνολικό σχεδιασμό και προκαθορισμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
- γιατί γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αξιολόγηση της ΑΔΙΠ,
- γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων,
- γιατί υποβαθμίζει τον τεχνολογικό χαρακτήρα των ιδρυμάτων".
Οι τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές καταλήγουν ότι "τελικά η Κυβέρνηση θυσιάζει την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας στον βωμό της ψηφοθηρίας".
Πολιτική 1323560451687855422
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε