Loading...

ΟΑΕΔ: Προ των πυλών νέο πρόγραμμα για 6.000 προσλήψεις πτυχιούχων


Εντός της ερχόμενης εβδομάδα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα προχωρήσει στην έκδοση δημόσιας πρόσκλησης προς ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη 6.000 ανέργων πτυχιούχων, εγγεγραμμένων έστω και μια ημέρα στα μητρώα του.
Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει σε επιδότηση του 50% του μικτού μισθού που θα δίδεται στους επιλαχόντες.  Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η δημόσια πρόσκληση προς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Μεταξύ των στόχων του προγράμματος, το οποίο θα είναι διάρκειας 18 μηνών, είναι ο επαναπατρισμός επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δικαιούχοι θα είναι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ηλικίας έως 39 ετών. Για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους έχουν προβλεφθεί επιπλέον αποδοχές.
Οι απολαβές των επιλαχόντων για τους κατόχους πτυχίου θα είναι  1.200 ευρώ (600 εκ των οποίων θα δίδονται από τον ΟΑΕΔ), για τους κατόχους μεταπτυχιακού 1.400 ευρώ και για όσους διαθέτουν διδακτορικό  1.6000 ευρώ μηνιαίως.
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει να δραστηριοποιούνται  στον τομέα της μεταποίησης, στα υλικά κατασκευών, στις τεχνολογίες πληροφορικής ,στην εφοδιαστική αλυσίδα κλπ.
Οικονομία 4126278805290173451
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε