Loading...

ΝΔ: Κυβέρνηση σε κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας


Περιγράφοντας σε τέμπο εξακολουθητικό την τροχιά παρακμής, στην οποία έχει εισέλθει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, μετά και την παραίτηση με πολλαπλές αιχμές του Νίκου Κοτζιά, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την επιχείρηση αποδόμησης του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ορθώνει επικοινωνιακές και πολιτικές Συμπληγάδες στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, επαναλαμβάνει συνεχώς το αίτημα για πρόωρες κάλπες, πριν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς επικύρωση στην Ελλάδα.
Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκεται το τρίγωνο Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά και οι επισημάνσεις για μία κυβέρνηση σε "παραλογισμό και αποσύνθεση", η οποία μόνο κακό προκαλεί εδώ και καιρό στη χώρα. Και, μάλιστα, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μείζον στοίχημα της μετάβασης στην κανονικότητα και στην τροχιά της ανάπτυξης.
Στην οδό Πειραιώς σημειώνουν ότι σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιλάλητο υπουργικό συμβούλιο, οι πολίτες συνεχίζουν να γίνονται μάρτυρες υπαινιγμών και αλληλοκατηγοριών μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, όσο ο πρωθυπουργός επιλέγει την οδό της… αφωνίας. Για "πολιτική συμμορία που πλέον καταρρέει σε κοινή θέα", έκανε λόγο ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης, εγκαλώντας το Μέγαρο Μαξίμου πως "έχει ήδη οργανώσει σχέδιο αποστασίας".
Τα βέλη της Νέας Δημοκρατίας δε φτάνουν μόνο στην αυλή του κεντρικού στρατηγείου της συγκυβέρνησης. Στοχεύουν τους κυρίους Καμμένο και Κοτζιά, με την πίεση που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χτυπάει…κόκκινο. "Εάν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Να δώσει, επιτέλους, στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Σε μια τόσο συγκεκριμένη καταγγελία, όπως αυτή του κ. Καμμένου, οφείλει όμως να απαντήσει και ο κ. Κοτζιάς. Επιβεβαιώνει τη συνεργασία με τον κ. Σόρος;
Μάλιστα, πέρα από την καταγγελία που έκανε για τη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία του κ. Σόρος, ο Πάνος Καμμένος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε τον κ. Κοτζιά παράφρονα (το γαρ πολύ της θλίψεως…). Και για αυτό το ζήτημα ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή", σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φέρνουν στο προσκήνιο συγκεκριμένες εκδοχές. "Η πρώτη εκδοχή είναι η χώρα να έχει ως υπουργό Άμυνας έναν τύπο που έχει το ακαταλόγιστο και επομένως είναι αδιανόητο να παραμένει υπουργός.
Πολιτική 7858158613953327462
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε