Loading...

Βορίδης στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. «Η προχειρότητα και η επιπολαιότητα που λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση μας φέρνει ζημίες».
Παράλληλα, επισήμανε τους κινδύνους από τις λάθος κινήσεις: «Η πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι στα δικαιώματά της είναι η επέκταση στα 12 μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Υπάρχουν όμως διαστάσεις απόψεων. Υπάρχουν πραγματικότητες στις διακρατικές σχέσεις. Υπήρξαν δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά να προχωρήσει σε επέκταση στο Ιόνιο. Αυτό δημιουργεί πολλαπλά ζητήματα. Ή το κάνεις ενιαία και στο Αιγαίο ή αν το πράξεις εν μέρει, μπορεί να θεωρηθεί συνομολόγηση της θέσης της άλλης πλευράς. Και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε διεθνές φόρουμ. Είναι σαν να δέχεσαι ότι κάτι εξαιρετικό υπάρχει στην άλλη πλευρά. Είναι και πολιτικό το θέμα» σημείωσε ο κ. Βορίδης.
«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να γίνεται όταν θα ξέρεις στην σκακιέρα ποια είναι η επόμενη κίνησή σου. Η προχειρότητα και η επιπολαιότητα που λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση μας φέρνει ζημίες σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. Βλέπουμε την επιζήμια συμφωνία στο Σκοπιανό. Και τώρα έχουμε πάλι δυσκολίες γιατί δεν έχει σχεδιαστεί η επόμενη κίνηση. Είναι έτοιμη η κυβέρνηση να απαντήσει σήμερα στην κίνηση αυτή της Τουρκίας; Πρόβλεψή μου: καθόλου έτοιμη δεν είναι. Στην πραγματικότητα φέρνουν τη χώρα σε δύσκολη και επιζήμια θέση. Οι Τούρκοι βρίσκουν ευκαιρία πάνω στις δηλώσεις Κοτζιά και επιβεβαιώνουν τις θέσεις τους στο Αιγαίο. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κυβέρνησηΤσίπρα εκτός από τις τεράστιες ζημίες στην οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα, την τεράστια ζημία στο Σκοπιανό, είναι καταστροφική και στο επίπεδο των εθνικών μας συμφερόντων. Έχουμε από την ελληνική πλευρά δηλώσεις και λεονταρισμούς, αλλά όχι αποτελεσματική αντιμετώπιση. Από την  μια πάνε τα τουρκικά πλοία όπου θέλουν, και έχουμε και τις εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων, και αναρωτιέμαι ποια είναι η επόμενη κίνηση της ελληνικής πλευράς» τόνισε ο κ. Βορίδης και επανέλαβε: «Αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά όχι απλώς την οικονομία, βλάπτει και πράγματα που δεν φτιάχνουν».
Πολιτική 8350043854227726815
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε