Loading...

Βορίδης «Στάχτη στα μάτια του λαού μας, η εθνική συνεννόηση»


Η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της, στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκαν εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «'Εθνος της Κυριακής» ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Υποστηρίζει ότι «η εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών». Ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν σημειώνοντας ότι «όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνει και θα τιμωρηθούν».
Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως η τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα τις εκλογές ο πρώην υπουργός δηλώνει: «Δεν θέλω να συνδέσω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο» και εκφράζει την ευχή, «οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού».
Αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας με την π.Γ.Δ.Μ. υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί», και προσθέτει, «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».
Πολιτική 5764139861581042452
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε