Loading...

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: H στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη , δεν μπορεί να έχει κομματική σφραγίδα.


Η αλήθεια για το «Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών» 
του Δήμου Σαρωνικού
.

Τα εγκαίνια πριν από λίγες ημέρες του νέου κτιρίου που στεγάζει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σαρωνικού, στα Καλύβια, θα έπρεπε να αποτελούν ένα γεγονός που ενώνει τους κατοίκους του Δήμου μας, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. 

Αν κάτι πρέπει να μας έμαθε η κρίση των τελευταίων ετών, είναι ότι προβλήματα όπως η φτώχεια , η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και η ανισότητα,  είναι ζητήματα που δεν έχουν κομματική ταυτότητα. 
Είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους, γιατί όλοι έχουμε στον οικογενειακό ή φιλικό μας περίγυρο κάποιο πρόσωπο, που δοκιμάζονται οι αντοχές του από την κρίση. 

Τι είναι το«Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών» 
του Δήμου Σαρωνικού

Είναι ένα κτίριο που στεγάζει μια σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Το κτίριο αυτό:

·           Mισθώθηκε από το Δήμο Σαρωνικού.
·           Ανακατασκευάστηκε και επισκευάστηκε με χορηγία του κ. Θ. Μαρτίνου.
·           Εξοπλίστηκε με τηλεφωνικό κέντρο,  ηλεκτρονικούς υπολογιστές , γραφεία και έπιπλα, με δαπάνες του Δήμου Σαρωνικού.
·           Στελεχώθηκε με προσωπικό του Δήμου αλλά και προσωπικό που πληρώνεται με τους πόρους του ΕΣΠΑ.
·           Στεγάζει  το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Σαρωνικού.
·           Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί το Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Σαρωνικού

Από τις παραπάνω υπηρεσίες ,  το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, είναι υπηρεσίες, που μέρος του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται, χρηματοδοτείται από προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύγχρονοι και λειτουργικοί χώροι,
 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων
Ο Δήμος Σαρωνικού επένδυσε στη διαμόρφωση του νέου κτιρίου, για να διασφαλίσει αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκατοντάδων ωφελούμενων από την υλοποίηση των δημοτικών κοινωνικών προγραμμάτων και υπηρεσιών. Αφετέρου, για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικότερα οι υπηρεσίες αυτές.
Οι υπηρεσίες λειτουργούν προς όφελος των πολιτών, 
όχι των κομμάτων και των κυβερνήσεων
Η δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικών δομών και υπηρεσιών , αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού. 
Η λειτουργία του δικτύου αυτού, που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες και προγράμματα, στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή κομματικών συμφερόντων .
Όσοι αντιλαμβάνονται την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με όρους μικροπολιτικής, θα βρεθούν απέναντι στην τοπική μας κοινωνία. 

Βρισκόμαστε διαρκώς , στο πλευρό αυτών που μας χρειάζονται 
Οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που δημιουργούμε θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν και μετά τη λήξη των προγραμμάτων χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ. 
Βρισκόμαστε διαρκώς , στο πλευρό αυτών που μας χρειάζονται . Σήμερα, εξυπηρετούμε μέσα από το σύνολο των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών, αλλά και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, πάνω από 3.000συμπολίτες μας. 
Δημιουργούμε δομές και υπηρεσίες που ξεπερνούν τη θητεία μιας κυβέρνησης ή μιας Δημοτικής Αρχής.Είναι υπηρεσίες που θα μείνουν «προίκα» στο Δήμο και την τοπική μας κοινωνία. 
Και θα παραμένουν ανοικτές, όσο υπάρχει έστω κι ένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα ζεστό ρούχο, ένα φάρμακο για να βρει την υγεία του.

Και δεύτερο «Σπίτι Κοινωνικών Υπηρεσιών» στην Ανάβυσσο
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει, ως το τέλος του χρόνου, θα λειτουργήσει ένα ακόμη Σπίτι Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, στην περιοχή της Αναβύσσου. 
Θα στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, εμβαδού μεγαλύτερου από 250 τ.μ., την ανακαίνιση του οποίου ανέλαβε όπως και στο κτίριο των Καλυβίων, το ίδρυμα ΑΙΓΕΑΣ του κ. Θ. Μαρτίνου .



Περιφέρεια Αττικής 3020673172179342610
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε