Loading...

Βράβευση του Δήμου Σαρωνικού, στο πλαίσιο των Greek Green Awards 2018, για το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης - Αυτοματισμού του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων







Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Σαρωνικού στο 2ο Συνέδριο Verde Tec Forum, που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018, με θέμα τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην Πράσινη και Κυκλική Οικονομία.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης πραγματοποίησε ομιλία με αντικείμενο το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities με εξοικονόμηση ενέργειας», που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού.

Πρόκειται για το πρώτο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας – τύπου led – στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, τη λειτουργία συστημάτων τηλε-διαχείρισης και προληπτικής συντήρησης, καθώς και την πιλοτική λειτουργία εφαρμογών και υπηρεσιών Smart Cities. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα έξυπνης στάθμευσης, διαχείρισης κάδων απορριμμάτων, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wi-fi και μέτρησης κυκλοφοριακής ροής.

Ο κ. Σωφρόνης, κατά την ομιλία του, παρουσίασε τις προδιαγραφές και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου, τονίζοντας ότι «το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο από τους πόρους που αυτή θα μας εξοικονομήσει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ από νέους πόρους, για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Επιπλέον, εξασφαλίζοντας μηδενικές δαπάνες και για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος, αποκτούμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πόρους για νέες επενδύσεις και έργα, αλλά για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες μας»
Αναφερόμενος στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, ο κ. Σωφρόνης επισήμανε ότι «πληρεί τις υψηλότερες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας, εξασφαλίζοντας κατά απόλυτο τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.»
Για το συγκεκριμένο έργο ενεργειακής αναβάθμισης, ο Δήμος Σαρωνικού απέσπασε διάκριση στο πλαίσιο των βραβείων Greek Green Awards 2018, για την ανάδειξη καλών πρακτικών των ΟΤΑ στην εφαρμογή τεχνολογιών περιβάλλοντος. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Σωφρόνη, από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.
Η διεθνής Έκθεση Verde Tec και το συνέδριο Verde Tec Forum 2018 διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Παρόντες κατά την διάρκεια της ομιλίας και της τελετής βράβευσης ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μ. Κόλλια, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αποστόλου, Σ. Γκίνης, Β. Μπούτσης, Ε. Χαρίτος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» κ. Δ. Λιοδακάκης, ο Πρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολ. Επιτροπής κ. Η. Μπουκοβάλας, η Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος κα Α. Γκούμα, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Αναβύσσου κα Ο. Κετέογλου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καλυβίων κ. Γ. Κολαξής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σαρωνίδας κ. Ν. Γαλάνης, η Τοπ. Σύμβουλος Καλυβίων κα Κ. Μπουλαμάτση, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ε. Μπούλιας, ο Πρόεδρος του Δικτύου Συμπαραστατών Ελλάδος κ. Ε. Μιχάλης και οι Ειδικοί Συνεργάτες κ.κ. Μ. Λύτρας και Κ. Σπανουδάκη.



Περιφέρεια Αττικής 950358697365764452
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε