Loading...

Ανήλικοι Ρομά κάνουν ληστείες και συμμετέχουν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο Μενίδι - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ



Τον δρόμο της παρανομίας και του εύκολου χρήματος παίρνουν οι ανήλικοι Ρομά στο Μενίδι.
Διάσπαρτες ποσότητες ναρκωτικών σε χωράφια στην Αγία Σωτήρα στο Μενίδι, έκρυβε σπείρα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής. Μάλιστα για να είναι σίγουρα τα μέλη της ομάδας πως δεν θα κινήσουν υποψίες, ανέθεταν  σε ανήλικους να... επιτηρούν τα σημεία, παίζοντας στην περιοχή! 
Αυτή είναι μια μόνο από τις παράνομες δραστηριότητες που συμμετέχουν ανήλικοι  Ρομά στην περιοχή του Μενιδίου. Τα ανήλικα παιδιά, αντί να βρίσκονται σε σχολικές αίθουσες, παίρνουν από νωρίς τον δρόμο της παρανομίας και του εύκολου χρήματος. 
Η «ΜΠΑM» φέρνει στην δημοσιότητα άγνωστες πτυχές της πολύπλευρης δράσης τους που σοκάρει. 
Εκτός από την Αγία Σωτήρα -που θεωρείται ένα σημείο το οποίο δεν μπορεί κανείς να...επισκεφθεί  χωρίς αστυνομική συνοδεία, η περιοχή της Αυλίζας θεωρείται το επόμενο «σκοτεινό μονοπάτι» στην περιοχή των Αχαρνών, όπου γίνεται κυρίως διακίνηση ναρκωτικών ουσίων από βαποράκια που λογοδοτούν στις οικογένειες που ελέγχουν το εμπόριο των σκληρών ναρκωτικών.
Το επόμενο σημείο είναι Λόφος 40 Μαρτύρων. Το «βασίλειο» των κλεφτών Ι.Χ και φορτηγών, τα οποία τα πουλούν ως παλιοσίδερα. Επιπλέον αποτελεί και το κρησφύγετο πολλών ηλικιωμένων ληστών, κυρίως γυναικών, που αρπάζουν αλυσίδες από τον λαιμό των θυμάτων τους. Ακόμη ένα επικίνδυνο σημείο είναι η περιοχή Πλάτωνας, δυτικά του νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών, όπου έχει δημιουργηθεί η νέα πιάτσα ναρκωτικών στο Μενίδι.
Το τελευταίο σημείο, όπου έχουν γίνει δεκάδες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είναι το Στρατόπεδο Καποτά, το οποίο από στρατόπεδο σεισμοπλήκτων έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και κρησφύγετο πολλών και σκληρών παραβατικών, όπως ήταν λόγου χάρη οι διαβόητοι ληστές των χρηματοκιβωτίων.
Από το 2016 στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, λίγα μόλις μέτρα απο το δημαρχείο της περιοχής, δρα σπείρα ανηλίκων. Τα μέλη της σπέιρας, η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνά τα 17 χρόνια,σταματούν μπροστά σε οποιοδήποτε διερχόμενο όχημα έχει κάνει το λάθος να μπει στην Αγία Σωτήρα. Όταν οι οδηγοί ακινητοποιούν το όχημα εμφανίζονται άτομα- ηλικίας έως 17 ετών- με μεγάλη σωματική διάπλαση και τους επιτίθενται. 
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι ανήλικοι πριν πάρουν όσα χρήματα και αντικείμενα εντοπίσουν στο εσωτερικό του εκάστοτε οχήματος, φροντίζουν να ξυλοφορτώσουν άγρια τα θύματά τους, τα οποία εγκαταλείπουν αιμόφυρτα στον πιο «βρώμικο» δρόμο της Αττικής.
Η αστυνομία και οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της  ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανηλίκους που έχουν ρημάξει τους δεκάδες οδηγούς οχημάτων. Μετά απο εκτεταμένες έρευνες  τους συνέλαβαν. Ενδεικτικό της δράσης τους ήταν οι 580 ληστείες και κλοπές τις οποίες διέπραξαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Περιφέρεια Αττικής 2685546944960086645
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε