Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, για να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις


Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, για να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις
Του Δημήτρη Γκάτσιου 
 
Επισημαίνοντας πως ο δρόμος προς την ανάπτυξη περνάει και μέσα από την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως νούμερο ένα σημείο του οικονομικού προγράμματος του κόμματος είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, από τη Ρόδο, όπου έχει συνάντηση με φορείς του νησιού στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας είναι το... όχημα για την καταπολέμηση της φτώχειας. 
"Το άθροισμα των φορολογικών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων έχει καταστήσει απαγορευτική την εργασία και την επιχειρηματική επιτυχία. Όσο πιο επιτυχημένος είσαι, τόσο περισσότερο φορολογείσαι. Ωθούμε με αυτό το διπλό χτύπημα της φορολογίας τους πολίτες στη φοροδιαφυγή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής με ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο. Φορολογούμε μέχρις εξάντλησης τη μεσαία τάξη, προκειμένου να δημιουργήσουμε πλεονάσματα και μετά να τα μοιράσουμε με τη μορφή επιδομάτων σε εκείνους που θεωρούμε εκλογική πελατεία. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, που δίνει προτεραιότητα στην αναδιανομή σε βάρος της ανάπτυξης. Το να δώσεις σε κάποιον επίδομα 500 ευρώ μία ή δύο φορές το χρόνο δε του λύνεις το πρόβλημα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η οδός Πειραιώς θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, με στόχο να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας. 
"Θα βελτιώσουμε και τη φορολογική και την ασφαλιστική συμμόρφωση. Όταν μειώνουμε τη φορολογία μειώνεται και το κίνητρο για φοροδιαφυγή. Όταν μειώσαμε το ΦΠΑ το 2013 στην εστίαση ως κυβέρνηση, το αποτέλεσμα στα έσοδα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που προσδοκούσαν οι θεσμοί. Το ίδιο πιστεύω πως θα συμβεί και τώρα μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που πληρώνει εισφορές και δε γνωρίζει εάν θα πάρει σύνταξη. Χρειάζεται αντιστροφή της λογικής του νόμου Κατρούγκαλου. Που τιμωρεί την εργασία και την επιχειρηματική επιτυχία. Εάν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας και δεν έχουμε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης δε μπορούμε να κάνουμε καμία επιδοματική πολιτική και να μειώσουμε τη φτώχεια", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως και στην παρέμβασή του από το βήμα του Οικονομικού Forum των Δελφών, έτσι και από τη Ρόδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως μέγιστο ζητούμενο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, εστιάζοντας στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης ήταν δηκτικός. "Τα στοιχεία της ανάπτυξης, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, την τοποθετούν για το 2017 στο 1,4%. Όταν η αρχική πρόβλεψη ήταν για 2.7% και ο κ. Τσίπρας έλεγε πως θα γράφει δύο μπροστά. Η πολιτική της κυβέρνησης τιμωρεί την υγιή επιχειρηματικότητα. Τιμωρεί όποιον θέλει να επενδύσει στην πατρίδα μας", είπε. 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ανήκει στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν πως η καλύτερη πολιτική απέναντι στη φτώχεια είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. "Η ακραία φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με επιδόματα. Χρειαζόμαστε το εργαλείο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αλλά ο καλύτερος τρόπος, για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια είναι οι δουλειές. Αυτή είναι η δική μου πολιτική. Οι δουλειές είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουμε πώς θα φέρουμε επενδύσεις και ανάπτυξη", επεσήμανε. 
Πολιτική 4674813017190634006
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε