Loading...

Eπίκαιρη συζήτηση για θέματα διεθνούς πολιτικής στο κέντρο της Αθήνας


*Του Παναγιώτη Μίχου

Μια άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα συζήτηση θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (18:00) στο βιβλιοπωλείο Books Plus, στην Αθήνα. Εξ’ αφορμής της έκδοσης των βιβλίων «Οράματα και χίμαιρες: διαδρομές ενός διπλωμάτη» και «Στον αστερισμό του Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ: Η Νέα Τουρκία κι εμείς» που έχει συγγράψει ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, θα διεξαχθεί συζήτηση με τρεις θεματικές: «Αξίες και γνώση στην Ελλάδα», «Ελλάδα και ΗΠΑ σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον» και «Το τρίγωνο Ελλάδα-Τουρκία-ΗΠΑ στην εποχή του Προέδρου Τραμπ».

Συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, ενώ για τις προαναφερθείσες θεματικές, θα συζητήσει με τον συγγραφέα κ. Μαλλιά, ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής. Οι εκδόσεις Σιδέρη, οι οποίες είναι εκ των διοργανωτών της παρούσας διάλεξης, έχουν εκδώσει τα δύο βιβλία του Αλέξανδρου Μαλλιά, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στον πρόσφατα εκδοθέντα συλλογικό τόμο «Ελλάδα και Αλβανία-φυγή στο μέλλον ή επιστροφή στο παρελθόν;».

Στη συζήτηση, φυσικά, θα μπορέσει να συμμετάσχει και ο κόσμος που θα την παρακολουθήσει δια ζώσης, μια και ζητούμενο σε κάθε ανοιχτή εκδήλωση είναι ν’ ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και θέσεις, προκειμένου να υπάρξει μια ουσιώδης ζύμωση και ανταλλαγή ιδεών. Όσοι ενδιαφέρονται ν’ ακούσουν, επιθυμούν να μάθουν και φυσικά να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση, στην οποία θα διαπραγματευτούν τόσο σοβαρά ζητήματα, οφείλουν να δώσουν το παρών.

Το «
who is who» του συγγραφέως
Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μεταξύ αυτών υπηρέτησε πέντε χρόνια ως πρέσβης στην Ουάσινγκτον (2005-2009), ενώ παλαιότερα υπήρξε αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη. Πέραν του συγγραφικού έργου, αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.


*Προπτυχιακός φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και απόφοιτος του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.


Πολιτισμός 8143750797879481005
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε