Loading...

Έκοψαν πίτα οι «γαλάζιες» κύριες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων



«Μια γυναίκα όλα τα μπορεί» σύμφωνα με τον στίχο ενός ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μέσα στην έννοια του «όλα» περιλαμβάνεται και η πολιτική. Ειδικά, εκεί, όπως αποδείχθηκε, τα γαλάζια κορίτσια του Μενιδίου και των Θρακομακεδόνων τα πάνε περίφημα. Όχι μόνον για την πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησαν. Ούτε για τον πολύ κόσμο που συγκέντρωσαν. Κυρίως για τον αέρα και την μαχητικότητα που αποπνέουν. Γιατί αυτές οι γαλάζιες κύριες είναι πραγματικά μάχιμες. 

Χθες το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τομέας γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αχαρνών και Θρακομακεδόνων της ΝΔ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», κάνοντας την εκδήλωση να μοιάζει με γαλάζια προεκλογική συγκέντρωση. 


Η πρόεδρος της τοπικής Γεωργία Βλάχου, κατά κοινή ομολογία, ήταν μια εξαιρετική οικοδέσποινα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη, νυν βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, η πρώην γενική γραμματέας ισότητας των φύλων και πολιτική επιστημών, Βάσω Κόλλια ενώ χαιρετισμό απηύθηνε η δραστήρια επικεφαλής της γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει το Μενίδι, ενώ μίλησε και γενικότερα στις πολιτικές που ακολουθούσε η ΝΔ ως κυβέρνηση στον τομέα της ασφαλείας. Από την πλευρά της, η κα Κόλλια πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή για το πως διαχρονικά το ελληνικό κράτος συνέδραμε την ελληνική οικογένεια, η οποία αποτελεί εις εκ των πυλώνων του έθνους μας. Ακόμα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ΝΔ, δηλαδή τι ακριβώς θα κάνει η κεντροδεξιά όταν αναλάβει τα ηνία του τόπου προκειμένου να ενισχύσει αυτόν το σημαίνοντα θεσμό. Τέλος, η Μαρία Συρεγγέλα μίλησε για τις θετικές πολιτικές που ακολούθησε επι χρόνια η ΝΔ, όντας στυλοβάτης της ελληνικής οικογένειας. 


Η κα Βλάχου ευχαρίστησε θερμά όσους έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, τονίζοντας τη σημασία του να δραστηριοποιούνται και να συμμετέχουν οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της τοπικής τους. Επιπλέον, εξήρε τον ρόλο των γυναικών, όχι μόνο ως μητέρων και εργαζομένων, αλλά και ως ενεργών πολιτικών και κοινωνικών όντων. 


Στα πηγαδάκια που στήθηκαν μετά την εκδήλωση επικράτησε ακατάσχετη «εκλογολογία» με τις ημερομηνίες για το πιθανό στήσιμο των καλπών να δίνουν και να παίρνουν. Κοινός τόπος όλων ήταν πως η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, βαδίζει ολοταχώς και ενωμένη προς τον μεγάλο της στόχο· την αυτοδυναμία όποτε και αν γίνουν εκλογές. 

Παρόντες σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση ήταν οι γαλάζιοι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, εκπρόσωποι των βουλευτών που απουσίαζαν, ο βουλευτής επικράτειας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, Γιάννης Κασσαβός, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χάρης Δαμασκός, οι πολιτευτές στην Αττική Γιώργος Κώτσηρας, Ανδρέας Τσώκος, Ευρώπη Κοσμίδη ενώ ο γνωστός νομικός και πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Αττική, Κωνσταντίνος Δέδες, παρόλο που απουσίαζε στο εξωτερικό, ευχαριστήθηκε δημοσίως από την κα Βλάχου για την πίτα που προσέφερε.

Ακόμα, το «παρών» έδωσαν το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Τόλης Παπαποστόλου, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλκιδόνας-Φιλαδέλφειας και εξίσου μέλος της ΠΕ, Βάσω Φιλιππάτου, ο Νίκος Καντερές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου Γιώργος Παπαδημητρίου, οι γαλάζιοι νεολαίοι της ευρύτερης περιοχής, η αντιπολίτευση του δήμου Μενιδίου και πολλοί ακόμη. 

Περιφέρεια Αττικής 6912459078973862106
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε