Loading...

Ο διευθυντής της ΚΑΠΑ Research στον ΑΝΤ1: Γιατί δείχνει ότι κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 4,8 μονάδες (ΒΙΝΤΕΟ)




Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία και στην παράσταση νίκης και στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα «Έθνος».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, διαφορά που φτάνει το 4,8%.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, το «Κίνημα Αλλαγής», με ποσοστό 8,7%. Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1% και ΚΚΕ με 5,9%.

Εκτός Βουλής, με βάση την πρόθεση ψήφου, μένουν: Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

Άλλο κόμμα προτιμά το 4,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 25,8%, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, δεδομένου ότι αντιστοιχεί σε περίπου 1 εκ. ψηφοφόρους.

Ως βασικότερα προβλήματα της καθημερινότητας, οι πολίτες αναδεικνύουν την υψηλή ανεργία, την φτώχεια που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, την ποιότητα των δημόσιων παροχών υγείας και την διαφθορά στη δημόσια ζωή.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κάπα Research, Τάσος Γεωργιάδης, μιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξήγησε γιατί δείχνει να κλείνει η ψαλίδα και ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας, τις τάσεις των ψηφοφόρων, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, τις επιλογές των ψηφοφόρων βάσει του πολιτικού αρχηγού τον οποίο υποστηρίζουν και τα διλήμματα του εκλεκτορικού σώματος.





Πολιτική 6356243061156948021
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε