Loading...

Η ρωσική τράπεζα στην Ελλάδα


Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας ήρθε στην ελληνική αγορά.
Τον Ιανουάριο του 2017 το πρώην υποκατάστημα της KEDR BANK μετονομάστηκε επίσημα και πλέον λειτουργεί υπό την καινούργια επωνυμία Β&Ν BΑNΚ Greek Branch. Σήμερα η Β&Ν BΑNΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομοσπονδιακές τράπεζες της Ρωσίας με τεράστιο πελατολόγιο σε όλη την χώρα από το Καλίνινγκραντ έως το Βλαντιβοστόκ. Επίσης, είναι η μοναδική ρωσική τράπεζα με υποκατάστημα στην Ελλάδα. Για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την συμβολή της τράπεζας στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας μας μίλησε η Διευθύντρια του Β&Ν BΑNΚ Greek Branch κα Άννα Αβάκοβα.
Η Διευθύντρια του Β&Ν BΑNΚ Greek Branch κα Άννα Αβάκοβα
Η Διευθύντρια του Β&Ν BΑNΚ Greek Branch κα Άννα Αβάκοβα
Η Β&Ν BΑNΚ είναι η μοναδική ρωσική τράπεζα που έχει παρουσία στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι εργασίες της στον ελλαδικό χώρο;  
Εξυπηρετούμε πελάτες από διαφορετικές χώρες. Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού πελατολογίου μας είναι Έλληνες ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Έχουμε πολλούς ρωσόφωνους πελάτες, ένα μέρος των οποίων είναι πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ που κατοικούν στην Ελλάδα. Επίσης πολλοί πελάτες μας είναι κάτοικοι της Ρωσίας, που επιλέγουν την Ελλάδα είτε για διακοπές είτε για επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και για επενδύσεις σε ακίνητα ή σε επιχειρήσεις.
Το Υποκατάστημά μας προσφέρει μία σειρά τραπεζικών προϊόντων, όπως καταθέσεις, ταμειακή εξυπηρέτηση, πληρωμές, προϊόντα εισαγωγών/εξαγωγών και δανειακά προϊόντα. Πλεονέκτημά μας είναι η άριστη γνώση της ελληνικής και της ρωσικής νομοθεσίας. Χάρη σε αυτό έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε πλήρη ενημέρωση στους πελάτες μας σχετικά με το πως ανοίγει ένας λογαριασμός, ποια είναι τα δικαιολογητικά, ποια είναι η διαδικασία πληρωμών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ποιοι είναι οι περιορισμοί που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα κ.α.
Πως επηρεάζουν τον πελάτη οι περιορισμοί που αναφέρατε, και πως το Υποκατάστημά σας βοηθά το κοινό να εξυπηρετείται ποιοτικά εν μέσω των capital controls
Δυστυχώς, οι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2015, δυσκολεύουν αισθητά τις τραπεζικές συναλλαγές όλων μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ακόμα και το άνοιγμα ενός λογαριασμού ιδιώτη στην Ελλάδα αποτελεί πλέον δύσκολη υπόθεση για τον καθένα, πόσο μάλλον για έναν κάτοικο της Ρωσίας.
Σε γενικές γραμμές η τραπεζική νομοθεσία στην Ελλάδα εξελίσσεται και αλλάζει αρκετά γρήγορα και συχνά, με αποτέλεσμα οι πελάτες να αδυνατούν από μόνοι τους να ερμηνεύσουν σωστά όλες τις ιδιαιτερότητές της. Οι πελάτες χρειάζονται επαγγελματική καθοδήγηση προκειμένου να κατανοήσουν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εκτέλεση των συναλλαγών τους με τις οικογένειές τους ή τους συνεργάτες τους στη Ρωσία. Με την προσεκτική βήμα-βήμα υποστήριξή τους από την πλευρά μας οι περισσότερες από τις ανάγκες τους ικανοποιούνται επιτυχώς.
Παρέχουμε τις πλέον αναλυτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ανοίγματος λογαριασμού στην Ελλάδα, σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Βοηθάμε στην εκτέλεση πληρωμών, τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό, εφόσον αυτές είναι συναλλαγές, που ρυθμίζονται από την ειδική νομοθεσία. Στόχος μας είναι οι αλλοδαποί πελάτες μας να νιώθουν ασφαλείς σε μια ξένη χώρα και να είναι σίγουροι ότι πάντα μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζά μας για οποιαδήποτε ενημέρωση και συμβουλή.
Οι ρωσόφωνοι πελάτες δεν εκτιμούν μόνο τους ελκυστικούς όρους των προϊόντων μας, αλλά και την δυνατότητα να επικοινωνούν με τα στελέχη της τράπεζας στην μητρική τους γλώσσα. Να τονίσω, ότι όλες οι βεβαιώσεις και τα παραστατικά συναλλαγών παρέχονται και στην ρωσική γλώσσα που σημαίνει ότι ο πελάτης δεν ταλαιπωρείται με τις μεταφράσεις στην περίπτωση που κάποια από τα τραπεζικά έγγραφα χρειαστεί να προσκομιστούν στην Ρωσία. Αυτό φυσικά εξοικονομεί χρόνο και κόστος.
Ποια άλλα πλεονεκτήματα σας παρέχει το γεγονός ότι είστε ρωσική τράπεζα; 
Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι η εμπιστοσύνη του εγχώριου κοινού στην ρωσική τράπεζα έχει αυξηθεί κατά πολύ. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει η θετική εικόνα της Β&Ν BΑNΚ στην Ρωσία, καθώς οι πελάτες εκτιμούν τις θετικές αξιολογήσεις της τράπεζας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Εδώ να σημειώσω, ότι πολλοί Έλληνες προτιμούν να κάνουν τις καταθέσεις τους σε ρούβλια διότι η αποδοτικότητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των καταθέσεων σε ευρώ.
Ένα από τα πλεονεκτήματά μας είναι η απευθείας και άμεση αλληλοεπίδραση με όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην Ρωσία. Αυτό μας επιτρέπει να διατηρούμε χαμηλά τις προμήθειες κίνησης κεφαλαίων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Μια άλλη σημαντική δυνατότητα που διαθέτουμε είναι η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού στην Ρωσία, χωρίς να χρειαστεί ο πελάτης να ταξιδέψει στην Ρωσία. Σε αυτήν την περίπτωση όλη η επικοινωνία του πελάτη γίνεται με το κατάστημα στην Αθήνα και στη συνέχεια εμείς διεκπεραιώνουμε όλες τις συναλλαγές του στο κατάστημα που βρίσκεται στη Ρωσία.
Υπερτερούμε σε ταχύτητα, ποιότητα και σε κόστος εξυπηρέτησης για τις συναλλαγές με την Ρωσία.
Ποια ελκυστικά χαρακτηριστικά μπορείτε να προσφέρετε στους εταιρικούς σας πελάτες; 
 Η στήριξη των επιχειρήσεων αποτελεί μια από τις προτεραιότητές μας, κάτι που συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Η εμπειρία που έχουμε στην εξυπηρέτηση ρωσικών επιχειρήσεων μας βοηθά στην εξυπηρέτηση των ελληνικών επιχειρήσεων που σήμερα συνεργάζονται ή επιθυμούν να συνεργαστούν με επαγγελματίες στην Ρωσία.
Οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση όλου του φάσματος των υπηρεσιών πληρωμών (όχι μόνο με αντισυμβαλλόμενους στην Ρωσία, αλλά σε όλον τον κόσμο), σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια. Επίσης, οι εταιρείες μπορούν να τοποθετούν τα διαθέσιμά τους κεφάλαια στην Τράπεζά μας σε ιδιαίτερα ευέλικτες καταθέσεις με πολύ συμφέρουσες αποδόσεις.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μας, ωστόσο, είναι η πελατοκεντρική προσέγγιση. Πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση που συνεργάζεται με επιχειρήσεις σε άλλες χώρες, χρειάζεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών της κατά την τραπεζική της εξυπηρέτηση.
Πως η Β&Ν BΑNΚ ήρθε στην Ελλάδα; 
 Αρχικά το Υποκατάστημα της Β&Ν BΑNΚ στην Αθήνα ήταν υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας KEDR BANK, η οποία συγχωνεύτηκε δια απορροφήσεως με την Β&Ν BΑNΚ τον Ιούνιο του 2016.
Σήμερα η Β&Ν BΑNΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Ρωσία, που καταλαμβάνει την 12η θέση βάσει του συνόλου ενεργητικού και την 6η θέση βάσει του συνόλου καταθέσεων λιανικής στο σύνολο των ρωσικών τραπεζών. Η B&N BANK ανήκει στον όμιλο SAFMAR, έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς και βιομηχανικούς ομίλους της Ρωσίας, ο οποίος δραστηριοποιείται εκτός των άλλων και στον τομέα της ενέργειας και των κατασκευών. Το σύνολο ενεργητικού της τράπεζας ανέρχεται στο 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια και το κεφάλαιο της περίπου στα 94 δισεκατομμύρια ρούβλια. Θεωρείται συστημική τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διαθέτει μακροχρόνια και βραχυχρόνια αξιολόγηση της Standard&Poor’s «В» με προοπτική «σταθερή».
Τον Νοέμβριο του 2016 έγινε η συγχώνευση της Β&Ν BΑNΚ με την MDM BANK, που αποτέλεσε το σημαντικότερο γεγονός στην τραπεζική αγορά της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια. Το 2016 με την Β&Ν BΑNΚ συγχωνεύτηκαν άλλες πέντε ρωσικές τράπεζες. Εκτός αυτού, υλοποιήθηκε και η τεχνική ενοποίηση με την «Β&Ν BΑNΚ Credit Cards», η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Β&Ν BΑNΚ Digital» και δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης τραπεζικών καρτών και τεχνολογικά καινοτόμων τραπεζικών προϊόντων.
Η έδρα της Τράπεζας βρίσκεται στη Μόσχα. Στην Ρωσία η Β&Ν BΑNΚ διαθέτει πάνω από 400 καταστήματα σε 173 πόλεις. Είναι μια ομοσπονδιακή τράπεζα που εξυπηρετεί πελάτες σε όλη τη Ρωσία από το Καλίνινγκραντ έως το Βλαντιβοστόκ.


Διάφορα 923460424539187234
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε