Loading...

Μητσοτάκης: Από σήμερα βάζουμε τη ΝΔ σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα - Είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο να κυβερνήσουμε


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους ότι "με την κυβέρνησή τους η χώρα έπιασε πάτο και ότι φέρουν όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης", ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους" και έθεσε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα.

"Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στην χώρα που θα διασφαλίζει την λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε την δέσμευσή του ότι θα μειώσει την φορολογία ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα του συνεδρίου στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες και τις γειτονιές της χώρας.

"Είμαστε το μεγάλο όχι μόνο φιλελεύθερο αλλά το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας, είμαστε το κόμμα που ενώνει όλους τους Έλληνες”, ανέφερε και κάνοντας αναδρομή στη μεταπολίτευση πρόσθεσε: "έχουμε κι εμείς την ευθύνη μας για τις παθογένειες της αντιπολίτευσης: πελατειακό κράτος, διαφθορά, οικογενειοκρατία, κρατισμός, λαϊκισμός, είναι μερικά από τα δεινά. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο, η κυβέρνηση καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες, προσπαθεί να γίνει καθεστώς. Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί όλες οι παθογένειες της αντιπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθαν στην εξουσία όντας διεφθαρμένοι, στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν την κοινωνία, τα τρία χρόνια τα πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός, ο συνολικός λογαριασμός αγγίζει τα 100 δισ., δύο χρόνια ύφεσης και ένα χρόνο αναιμικής ανάπτυξης όταν όλη η Ευρώπη τρέχει εμπρός. Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν την χώρα, φέρνουν ανέχεια και ανασφάλεια".

Απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας: "Σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε, τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή, σας εξαπάτησαν διπλά, όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για την χώρα. Η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην θέση που πραγματικά της αξίζει".

Συνεχίζοντας είπε: "Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους. Στόχος δεν είναι να εξεγείρουμε τον θυμό της κοινωνίας. Οι πολίτες θέλουν πράξεις και εμείς είμαστε έτοιμοι για πράξεις δύσκολες και για απαραίτητες αποφάσεις".

Αναφερόμενος στη νέα γενιά δεσμεύτηκε ότι "δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές δίχως έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς" και πρόσθεσε: "Για να πιστέψουν οι νέοι στην πολιτική πρέπει να υπάρχει αξιόπιστη πολιτική. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος με απειλές αλλά και ευκαιρίες. Η Ελλάδα του 2028 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2018. Η Ελλάδα αποκόπηκε από τις εξελίξεις, κλείστηκε στο καβούκι της. Μία κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση ανόρθωσης και μεγάλων τομών δεν μπορεί να αγνοεί τον κόσμο που αλλάζει".

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες είπε ο κ. Μητσοτάκης: "Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη.

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική".

Επανέλαβε με έμφαση ότι "Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη" και πρόσθεσε: "Είμαστε όμως έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους πιο αδύναμους πολίτες. Είμαστε έτοιμοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με αξιολόγηση παντού, χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες. Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε την Παιδεία". Ανοίγοντας παρένθεση είπε ότι "δεν θα ανεχθώ την θλιβερή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν τα δημόσια πανεπιστήμια που έχουν παραδοθεί στους τραμπούκους με το πρόσχημα του ασύλου".

Η Ελλάδα της φτώχειας, της μιζέριας και της απογοήτευσης δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:" Στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας δεν περισσεύει κανείς, αλλά στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Μαζί τους πεθαίνει ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σήμερα δεσμεύομαι ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια. Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια".

Κλείνοντας έθεσε το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας: "Το 2018 θα γίνει η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη για την ψυχή του έθνους. Σήμερα θέτω τον κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, για να φύγει η πιο ανίκανη και ανέντιμη κυβέρνηση".


ΠΗΓΗ
Πολιτική 1529345665330295217
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε