Loading...

Γενική απεργία και συλλαλητήρια την Πέμπτη - Τα τρία «αγκάθια»


Τρεις ακανθώδεις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, σε συνδυασμό με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, κατεβάζουν στον δρόμο τα συνδικάτα, την Πέμπτη.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλούν τους εργαζόμενους στην 42η Γενική απεργία από το 2010, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Εξαιτίας της κινητοποίησης, ο δημόσιος τομέας θα υπολειτουργήσει, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στην εκτέλεση δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.
Τα τρία “αγκάθια”
Τα ζητήματα “πρώτης γραμμής” στα εργασιακά, αφορούν:
Στην άμεση αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας (άνω του 50%) στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συνελεύσεις για απεργιακή κινητοποίηση.
Τον Ιανουάριο, θα επανεξεταστεί η διαδικασία διαμεσολάβησης και διαιτησίας στη βάση μιας ανεξάρτητης νομικής γνωμοδότησης, ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών.
Το Μάρτιο, η κυβέρνηση ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συμφωνία με τους θεσμούς, θα αναπτύξει διοικητικό μηχανισμό που θα αξιολογεί την αντιπροσωπευτικότητα στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις και θα κρίνεται αν η όποια σύμβαση έχει την απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα για να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις ενός κλάδου.
Συλλαλητήρια
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση την Πέμπτη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Μισή ώρα νωρίτερα, το ΠΑΜΕ 10.30 καλεί σε συλλαλητήριο, στην Ομόνοια, ενώ την ίδια ώρα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο.
Διάφορα 5859297997238982780
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε