Loading...

Η λύση για την Περιφέρεια Αττικής προϋποθέτει την αλλαγή Κυβέρνησης


Του Κωνσταντίνου Δέδε*
Με μεγαλεπήβολες εκφράσεις και έντονη υποσχεσιολογία ακούμε συνεχώς τις τελευταίες μέρες εκπροσώπους του Κυβένησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να υπηρετήσουν τον στόχο της ανάπτυξης και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ελκυστικό επενδυτικό περιορισμό, εκθειάζοντας μάλιστα την επίτευξη της μείωσης της ανεργίας κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι, όμως, η πραγματικότητα ακριβώς έτσι;

Στο πιο ζωτικό κομμάτι της Αττικής, την Περιφέρεια, η θεώρηση της Κυβέρνησης ότι όλα βαίνουν καλώς στον τομέα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας, φαντάζει τελείως ουτοπική.

Ειδικότερα, η εικόνα εγκατάλειψης στις δημόσιες υποδομές, η πλήρης έλλειψη ή σχεδίαση αναπτυξιακών έργων, η απώθηση των επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών αποτελούν ζητήματα τα οποία η τωρινή Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειρισθεί.

Στη συνέχεια, η υποχρέωση καταβολής του τέλους διοδίων στους κατοίκους των κοντινών περιοχών των Αφιδνών και του Ωρωπού σε συνδυασμό με την ελλιπή συγκοινωνία και η μη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους του ζητήματος της διαχείρισης λυμάτων καθιστούν την καθημερινότητα των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής ολοένα δυσκολότερη.

Αναφορικά με τον τομέα της απασχόλησης, παρότι η Κυβέρνηση καυχάται για την μείωση της ανεργίας, η πραγματικότητα δείχνει ότι ουδεμία νέα θέση εργασίας έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων έχει συνεχώς αυξητική τάση, αναδεικνύοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εγχώριας οικονομίας, που διατηρεί ερμητικά κλειστή την πόρτα προς την αγορά εργασίας σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η παραγωγική μηχανή δουλεύει με το 70% της δυναμικότητάς της, το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του στερούνται οποιασδήποτε βούλησης αντιμετώπισης του κλίματος αποεπένδυσης. Η ελληνική παραγωγική μηχανή πλήττεται όχι μόνο από την εισροή κεφαλαίων του εξωτερικού αλλά και από την κυβερνητική αδιαφορία.
Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, η ανάδειξη και αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών προς όφελος των κατοίκων επιβάλλει την αλλαγή Κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος με όραμα, με πολιτική αντίληψη και ικανότητες, μπορεί να ανατρέψει την καθοδική και καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, η νέα Κυβέρνηση αναλαμβάνοντας άμεση δράση και προβαίνοντας σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις καλείται μέσω αναπτυξιακών έργων να συμβάλει στην αναβάθμιση των περιοχών που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση του τουρισμού και της επισκεψιμότητας.

Έχοντας εκπονήσει και παρουσιάσει ήδη το αναπτυξιακό μοντέλο που περιέχει δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη, την βελτίωση των υποδομών, την προσέλκυση επενδύσεων, την τουριστική προβολή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας.

Σύντομα, η αδιαφορία, η πλήρης απραξία, τα ψέματα της τωρινής Κυβέρνησης θα αποτελούν μακρινό παρελθόν…

Μετά από δύο χρόνια αποεπένδυσης και οικονομικού μαρασμού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, ανατρέποντας το κλίμα ύφεσης και υποαπασχόλησης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ, ενισχύοντας τον τουρισμό, θα επαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα στους Έλληνες.


* Ο κ. Κωνσταντίνος Δέδες είναι Δικηγόρος – Μέλος του τομέα ανάπτυξης της ΝΔ
Πολιτική 6716109870686641567
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε