Loading...

«Πόλεμος» για το τελεσίγραφο της Eldorado – Η κυβέρνηση βλέπει συμπαιγνία της εταιρείας με τη Ν.Δ.


Σαφείς αιχμές αφήνει η κυβέρνηση για την απόφαση της εταιρείας Ελντοράντο να αναστείλει τις εργασίες της στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

«Προσπάθησε η ΝΔ σε συνεργασία ίσως και με την εταιρία να δημιουργήσει πρόβλημα αμέσως μετά τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε - όχι επενδύσεις - αλλά πώς οργανώνουμε τις επενδύσεις, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Δεν είναι το σημαντικό να έρχεται απλώς ένας μεγάλος επενδυτής και να λέει “αυτό θέλω να κάνω”, αλλά να έχεις στρατηγική, κανόνες και τι φίλτρα για να βγει η χώρα από κρίση χωρίς να γυρίσει στην περίοδο πριν το 2009» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςυιοθετώντας τη γραμμή που είχε χαράξει από το πρωί ο Γιώργος Σταθάκης.

Εξίσου επιθετικός υπήρξε και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλοςπου υπενθύμισε ότι προηγήθηκε συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ υπήρξε και δημοσίευμα που σχεδόν προαναγγέλλει την συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα (…) ταυτίζεται χωρίς να δει την ουσία της υπόθεσης, να δει τα επίδικα ζητήματα και να τα συζητήσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη τοποθέτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Καρανίκα απάντησε πως « μου κάνει εντύπωση που με καλείτε να σχολιάσω την τοποθέτηση Καρανίκα και όχι την αποικιακή αυθάδεια της εταιρείας».


Αφησε δε αιχμές για την στάση της εταιρείας πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαιτησίας,αναφέροντας πως «είναι η 3η φορά που η εταιρεία προαναγγέλλει το τέλος των επενδυτικών της δραστηριοτήτων» ,ενώ αναφερόμενος στο τελεσίγραφοτης εταιρείας άφησε αιχμές για την στάση της πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαιτησίας, τονίζοντας «είναι η 3η φορά που η εταιρεία προαναγγέλλει το τέλος των επενδυτικών της δραστηριοτήτων. 


ΠΗΓΗ
Πολιτική 4180876520176751610
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε