Loading...

Έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού



Κοντά στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα βρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, παρακολουθώντας την τελετή του αγιασμού, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ειδικότερα, ο κ. Σωφρόνης παρευρέθηκε στους αγιασμούς των ακόλουθων σχολείων: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κουβαρά, 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων, 4ο Νηπιαγωγείο Λαγονησίου, 3ο Νηπιαγωγείο Λαγονησίου, 3ο Δημοτικό Λαγονησίου και Λύκειο Αναβύσσου, όπου είχε την ευκαιρία να ευχηθεί καλή χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σε μήνυμά του, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον τομέα της εκπαίδευσης μπορεί να μας λείπουν πόροι από το κράτος, μας περισσεύει όμως η ευθύνη και η κοινή βούληση να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης. Με συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας, των Σχολικών Επιτροπών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, φροντίσαμε και φέτος να υποδεχθούμε τους μαθητές σε σχολεία ασφαλή, καθαρά και επαρκώς εξοπλισμένα. Η προσπάθεια αυτή σαφώς δεν σταματά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στη σχολική κοινότητα, έτοιμοι να δώσουμε λύσεις και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το εκπαιδευτικό έργο. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διαρκή ενίσχυση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του τόπου μας, με νέα έργα, μελέτες και διεκδικήσεις προς το κεντρικό κράτος.
Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, στους γονείς και βεβαίως στους εκπαιδευτικούς μας, που εξακολουθούν να επιτελούν το λειτούργημά τους με γνώση, αγάπη και ευθύνη προς τη νέα γενιά. Καλή δύναμη σε όλους.»
Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου συναντήσεις του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Η. Μπουκοβάλα και κ. Μ. Χαρίτου αντίστοιχα, με τους Διευθυντές όλων των σχολείων. Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ενημέρωση για τις εργασίες που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία του Δήμου.
Ειδικότερα, από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα έργα: 
-               Εργασίες βαφής και επισκευές στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, αντικατάσταση του γκαζόν στο 4ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων και αλλαγή δαπέδου σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Καλυβίων.
-               Ελαιοχρωματισμοί στα σχολεία: Δημοτικό Κουβαρά, 3ο και 4ο Δημοτικό Καλυβίων, 2ο Δημοτικό Αναβύσσου και Δημοτικό Σαρωνίδας, ενώ συνεχίζονται μερικοί ελαιοχρωματισμοί σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
-               Τοποθετήθηκαν συστήματα αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία: 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, Νηπιαγωγείο Παλαιάς Φώκαιας, Νηπιαγωγείο Σαρωνίδας, Δημοτικό Παλαιάς Φώκαιας και Δημοτικό Σαρωνίδας και προβλέπεται εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία.  Επίσης, έγινε συντήρηση του πυροσβεστικού συστήματος στο 2ο Δημοτικό Καλυβίων.
-               Πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία καθαρισμοί εξωτερικών και εσωτερικών χώρων καθώς και υδραυλικές και ηλεκτρολογικές συντηρήσεις.
Από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:
-               Πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία ελαιοχρωματισμοί, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές συντηρήσεις, απεντομώσεις, συντηρήσεις καυστήρων και πυροσβεστήρων, καθώς και αντικατάσταση τζαμιών. Έγινε επίσης αντικατάσταση καυστήρα και λέβητα στο 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων.
-               Έγινε σε όλα τα σχολεία προμήθεια γραφικής ύλης και αναλωσίμων, φαρμακευτικού υλικού και πετρελαίου. Στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων και στο Γυμνάσιο Κουβαρά έγινε προμήθεια νέων πινάκων, στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων τοποθετήθηκε νέο φωτοτυπικό, ενώ συντηρήθηκαν τα φωτοτυπικά μηχανήματα σε όλα τα σχολεία. Έγινε επίσης προμήθεια μικροφωνικής εγκατάστασης στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων και μικροφώνου στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων.
-               Πραγματοποιήθηκαν επισκευές και συντηρήσεις των συναγερμών στα σχολεία: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, Γυμνάσιο Αναβύσσου, 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου.

-               Πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις, επισκευές θυρών και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα σχολεία: 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, Γυμνάσιο Αναβύσσου και Γενικό Λύκειο Αναβύσσου. Επίσης, έγινε προμήθεια και εγκατάσταση θυροτηλεφώνων στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων και στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου.
-               Τοποθετήθηκαν πλαστικοί κάδοι στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων, στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου, ενώ έγιναν αποφράξεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου και στο Γυμνάσιο Αναβύσσου.  

-               Στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων αντικαταστάθηκαν τρία σώματα καλοριφέρ, ενώ στο 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων έγινε ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση για τοποθέτηση κουζίνας. 
Περιφέρεια Αττικής 3254695573450581604
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε