Loading...

Παρασκήνιο: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Καραμανλής πριν την ΔΕΘ


Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την επίσκεψη, το προσεχές Σαββατοκύριακο, του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντος, η ηγεσία της Ν.Δ. επιδιώκει να στείλει μηνύματα ενότητας και συστράτευσης όλων των δυνάμεων του κόμματος μέσα και από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Χθες το πρωί συνομίλησε για περισσότερη από μία ώρα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ συζήτησαν και για το σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο της χώρας από την κρίση που πρόκειται να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη συμπρωτεύουσα, δίνοντας το στίγμα τόσο της κυβερνητικής ετοιμότητας της Ν.Δ. όσο και της πεποίθησης που έχει πως η χώρα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες που εάν αξιοποιηθούν από μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορούν να τη βάλουν σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Στις 12 σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή αναμένεται να περάσει και ο Αντώνης Σαμαράς για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων για τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.
Οπως επισημαίνεται και από συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της τακτικής επαφής που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, με τους οποίους έχει συναντηθεί άλλωστε κατ’ ιδίαν αρκετές φορές μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις έχουν ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό από τη στιγμή που πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα μηνύματα που αυτός θα εκπέμψει προς την ελληνική κοινωνία σχετικά με τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., μιλώντας, επί της ουσίας, ως «επόμενος πρωθυπουργός» της χώρας.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 5153294125769374508
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε