Loading...

«Καμίνι» η χώρα: Στους 41°C το θερμόμετρο – Πότε θα δροσίσει


Στο κόκκινο παραμένει ο υδράργυρος με τη θερμοκρασία να αγγίζει και σήμερα τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά.

Όπως αναφέρει στο real.gr, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην ημιορεινή Κόνιτσα, ήδη, 5 συνεχόμενες ημέρες το θερμόμετρο ξεπερνά τους 40 βαθμούς και σήμερα αναμένεται να είναι η 6η συνεχόμενη ημέρα!! (μέγιστες Δευτέρας: Κόνιτσα 42οC, Σπάρτη 41οC, Ξάνθη, Σέρρες, Αργος, 40οC).

Πάντως όπως δηλώνει στο real.gr, o Π. Γιαννόπουλος αναμένονται σήμερα το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Mάλιστα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι πρόσκαιρες καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν και άλλες περιοχές, όχι μόνο ορεινές.

Επίσης, τα μελτέμια στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο ακόμα φτάνοντας στις Κυκλάδες αλλά και τον νότιο Ευβοϊκό τα 6 μποφόρ.

Το θερμόμετρο στις Κυκλάδες δε θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς. (Αθήνα μέγιστη 38oC) .

Στην προοπτική του καιρού παραμένει η ζέστη στα δυτικά και τα βόρεια και την Τετάρτη, (μέχρι 40 βαθμούς στα δυτικά, 39 στα βόρεια).

Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ . Και πάλι το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά δε θα λείψουν οι τοπικές μπόρες. (Αθήνα μέγιστη 37oC).

Ζέστη (μέχρι 40 βαθμούς) κυρίως στα δυτικά την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή με τους βοριάδες, τοπικά, 6 - 7 μποφόρ στο Αιγαίο να δίνουν ανάσες δροσιάς στα ανατολικά. (Αθήνα μέγιστη 37oC)

Από το Σάββατο δροσίζει λίγο στα δυτικά και βόρεια με τον Μαΐστρο (ΒΔ άνεμο) να φτάνει στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Την Κυριακή η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα , ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες. (Αθήνα μέγιστη 34oC).
Διάφορα 6776443101793506714
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε