Loading...

Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην ανομία



Του Κωνσταντίνου Δέδε*
Οι κάτοικοι του Μενιδίου αντιστέκονται και πολύ καλά κάνουν. Δεν πάει άλλο. Η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας μετέτρεψε την πόλη σε μεγάλο γκέτο, όπου όλα επιτρέπονται στους εγκληματίες, των οποίων την πρόωρη αποφυλάκιση ή και τη μη προφυλάκιση εγγυάται η νομοθεσία (βλ. νόμος Παρασκευόπουλου) που έχει περάσει η ανεύθυνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργώντας μάλιστα και τις συνθήκες για την εκμετάλλευση ανηλίκων από κακοποιούς. Και η ανομία εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει στο Μενίδι, μετατρέποντάς το σε εστία παραβατικότητας.
Ο θάνατος του Μάριου είναι ό,τι πιο τραγικό έχει ζήσει η πόλη, η οποία μαστίζεται από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα τα τελευταία δυόμισι χρόνια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά ελέω ελευθεριακών ιδεοληψιών, επέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης. Και τώρα, παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει, ενώ οι προκλητικές όσο και εξωφρενικές σε κάποιες περιπτώσεις δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων υπουργών, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Την ίδια ώρα, το Μενίδι έχει καταστεί κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα. Ανικανότητα εκ μέρους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Φυσικά. Αναμεμειγμένη μάλιστα με παρωχημένες αντιλήψεις, που δεν επιτρέπουν την επιβολή της Πολιτείας και την ανάκτηση του ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναγνωρίζει – ρητορικά τουλάχιστον – ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια είναι αναφαίρετο, την ίδια ώρα βρίσκει απίθανες δικαιολογίες για να μην κάνει αυτό που οφείλει: να επιβάλει τον νόμο. Και αυτό το βλέπουμε παντού όπου δημιουργούνται προβλήματα και διασαλεύεται η τάξη, όπως πχ στα Εξάρχεια. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου υποκρίνονται. Δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης της δημόσιας τάξης και αυτό παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη της έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όταν δεν εμποδίζονται από την πολιτική ηγεσία.  

Οι κάτοικοι στο Μενίδι δίνουν αγώνα για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη τους. Γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς βιώνουν την κατάσταση, πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πως δεν μπορούν να συνεχίζουν να ζουν με το φόβο, οχυρωμένοι στα σπίτια τους. Και φωνάζουν «ως εδώ». 

*Δικηγόρος – Μέλος του Τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ
Πολιτική 7035147393774458795
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε