Loading...

Την Κυριακή ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος


Ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τον Δήμο Αχαρνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ. Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.00 μ.μ. από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες , Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά), στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος), Τύμβο του Σοφοκλέους (Βαρυμπόμπη) και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου, που βρέθηκε τυχαία το 2007 , ανήκει στην κλασική αρχαιότητα και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από λεωφορειόδρομο και κτίσματα.
Σε κάθε στάση στις Αχαρνές, θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Η δράση αυτή, επικουρείται από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων κατά την έναρξη της διαδρομής στη οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ στο τέλος της διαδρομής μπροστά στο Αρχαίο θέατρο θα λάβει χώρα ενημερωτική παρουσίαση ημίωρης διάρκειας, με τη συμμετοχή: του μουσικού Δημητρίου Δαμάσκου, της χορωδίας του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών και των ηθοποιών Γιάννας Μαλακατέ, Γεωργίας Μαυρογεώργου, Νίκου Νίκα, Ράνιας Παπαδάκου και Αικατερίνης Παυλάκη.
Πολιτισμός 2093922373154231719
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε