Loading...

Γεωργία Βλάχου: «Δημιουργούμε πλειοψηφικό ρεύμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές»



Η Γεωργία Βλάχου είναι από τις πλέον γνωστές και αποδεκτές στη βάση της «γαλάζιας» παράταξης ακτιβίστριες της ΝΔ στην Αττική. Η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών – Θρακομακεδόνων δέχθηκε να μιλήσει στο attikinews.gr και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Και μας είπε μεταξύ άλλων πως «η ανεργία και η μείωση της επιχειρηματικότητας έχουν αυξήσει κατακόρυφα την παραβατικότητα» στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει τα λάθη της οικονομικής  πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Η ΔΗΜΤΟ Αχαρνών - Θρακομακεδόνων της Νέας Δημοκρατίας καλύπτει μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλά προβλήματα. Πως θα τα ιεραρχούσατε;  


Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ξεκινήσατε με πολύ δύσκολη ερώτηση και εξ ίσου δύσκολη απάντηση. Ο Δήμος Αχαρνών παρ ότι βρίσκεται στις παρυφές της Πάρνηθας και προσφέρεται για μια καταπληκτική διαμονή μαστίζεται από εσωτερικά προβλήματα λόγο της άναρχης δόμησης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν τομές στην κέντρο της πόλης λόγο του ότι δεν υπάρχουν ανοιχτοί χώροι πλέον για να δημιουργηθούν πάρκα ή παιδότοποι. Στην περιφέρεια της πόλης μας είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, ενώ λόγω του χαμηλού συντελεστή δόμησης, έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι δρόμοι και μικρά πάρκα αναψυχής. Τα προβλήματα της πόλης είναι πολυσύνθετα και σίγουρα δεν μπορώ να τα αναπτύξω  σε μια συνέντευξη. Επιγραμματικά θα σας πω ότι η ανεργία και η μείωση της επιχειρηματικότητας έχουν αυξήσει κατακόρυφα την παραβατικότητα. Η παραβατικότητα προέρχεται από ανάμικτο στοιχείο εθνοτήτων και αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για επιχειρηματικές δράσεις στην πόλη μας. Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα του έλεγα να έρθει να τον φιλοξενήσω, μερικές ημέρες να αισθανθεί τι αισθάνονται οι κάτοικοι εδώ, για να πάρει τα μέτρα που πρέπει να πάρει. Εγώ πιστεύω ότι αν το κάνει αυτό θα πάει στο γραφείο του και θα δώσει τις εντολές που πρέπει να δώσει ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Κοιτάξτε, η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό και να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια είναι να γίνει ανάπτυξη της περιοχής και από την ανάπτυξη να προκύψουν θέσεις εργασίας. Πώς έχουμε σκεφθεί ότι μπορεί να γίνει αυτό; Μα, με το να εκμεταλλευθούμε αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή.

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜΤΟ η προσέλευση ήταν μεγάλη. Έχει αναπτυχτεί δυναμική στην περιοχή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας; 


Τα εγκαίνια αποτέλεσαν μέχρι στιγμής στην πόλη μας ευχάριστη είδηση, διότι υλοποιήσαμε δέσμευση προς τους συμπολίτες μας για την μεταφορά του κεντρικού γραφείου της τοπικής οργάνωσης στο κέντρο της πόλης. Πλέον λειτουργούμε με δύο γραφεία, στο κέντρο πόλης και το δεύτερο στην περιοχή της Αγίας Άννας και σύντομα θα ανοίξουμε και στους Θρακομακεδόνες. Η αθρόα συμμετοχή των συμπολιτών μας αποτέλεσε ευχάριστη είδηση και για εμάς. Με τη μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας στην τοπική οργάνωση δημιουργούμε πλειοψηφικό ρεύμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Συμπληρώνεται  ένας χρόνος σχεδόν από τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων τοπικών συμβουλίων. Εμείς, με αποκλειστικό γνώμονα το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τη δράση της τοπικής οργάνωσης, διευρύναμε τους τομείς δράσεις της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών - Θρακομακεδόνων και τους ενισχύσαμε με 55 ανθρώπους που έχουν διάθεση για δράσεις και προσφορά στην πόλη μας. Ειδικά ο τομέας γυναικών, αποτελείται από είκοσι κυρίες και αποτελεί την προμετωπίδα δράσεων ξεκινώντας από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανεργία. Οφείλω να τις ευχαριστήσω δημόσια, διότι η συμπεριφορά τους είναι άψογη και δρουν αθόρυβα προσφέροντας αρκετά στους δημότες.    

Είναι έτοιμος ο μηχανισμός της ΔΗΜΤΟ να ανταποκριθεί αν προκηρυχθούν εκλογές;  


Στην τοπική οργάνωση έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις με ένα δυναμικό αρκετών συμπολιτών μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις εκλογές όποτε και αν προκηρυχθούν. Η εμπειρία των μελών της ΔΗΜΤΟ είναι αρκετά μεγάλη όπως και η δική μου, διότι προέρχομαι από το εκλογικό σώμα της Β΄ Αθήνας. Τα τελευταία εννέα χρόνια είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, η οποία πρόεκυψε από τη συγχώνευση των υπολοίπων τοπικών οργανώσεων της πόλης. Έχω δημιουργήσει τις βάσεις για την άψογη λειτουργία της τοπικής οργάνωσης και το αποτέλεσμα φαίνεται από τις δράσεις της τοπικής οργάνωσης καθώς και τη στήριξη που παρέχουμε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις Αχαρνές και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους φορείς και έχει εικόνα για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Τι περιμένετε από την στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας;  



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πόλη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τρεις φορές αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας  αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την πολύπαθη πόλη μας. Συνομίλησε με δημότες, επιχειρηματίες, με τον διοικητή του Α/Τ Αχαρνών καθώς και με τον Δήμαρχο Αχαρνών.  Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος – και ιδιαίτερα για την εγκληματικότητα – ξεκαθάρισε ότι βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών. Αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία που μαστίζει την περιοχή, τόνισε ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει πολλούς μακροχρόνια ανέργους και σημείωσε πως «η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται με προκαταβολές φόρων και υψηλή φορολογία». Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα αλλάξει τα λάθη της οικονομικής  πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω μέσα στους  πρώτους στόχους  θα είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσει η οικονομία – τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Δεσμεύτηκε και  το επαναλαμβάνει: μείωση  30% του ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια. Μείωση του φόρου  επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων. Κατάθεσε  πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.  Αυτά είναι  τα βασικά σημεία που πιστεύω θα αλλάξει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεγάλη επανεκκίνηση της οικονομίας που έχει ανάγκη ο τόπος. 

Πολιτική 1919658958727537394
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε