Loading...

Κυριάκος Βελόπουλος:Είμαστε Έλληνες και απευθυνόμαστε στους Έλληνες»


«Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είμαστε το μόνο κόμμα που έχει καταγεγραμμένο, κυβερνητικό πρόγραμμα 270 σελίδων που καλύπτει όλο το φάσμα λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους», μας λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος, που συνεχίζει να «οργώνει» τη χώρα, απευθυνόμενος στους πολίτες σε γεμάτες αίθουσες. Και υπογραμμίζει ότι στις τάξεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, «έχουμε ενεργούς πολίτες και όχι άεργους πολιτικούς».
Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Η Ελληνική Λύση είναι μια ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ή άλλος ένας πολιτικός φορέας με ημερομηνία λήξης; Δεν σας φοβίζει πως τα μικρά κόμματα δεν αντέχουν στο χρόνο; Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα και δη στον ευρύτερο εθνικό χώρο; 

Να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τί σημαίνει «εθνικός χώρος». Εθνικός χώρος δεν είναι αυτός που καπηλεύεται τις σημαίες, ούτε αυτός που έχει εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις. Εθνικός χώρος είναι αυτός που πιστεύει στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Μακριά από τα κόμματα. Δεν είναι ούτε «δεξιοί», ούτε «αριστεροί», ούτε «κεντρώοι». Για εμάς οι Έλληνες είναι  Έλληνες ή δεν είναι Έλληνες. Κι όταν λέω Έλληνες αναφέρομαι στις αδιαμφισβήτητες ιδέες - αξίες που ενώνουν την Ελλάδα, όπως  η ορθοδοξία, η αρχαία Ελλάδα ή η γλώσσα. Δεν είναι τυχαίο πως στον Όμηρο οι Έλληνες αυτοπροσδιορίζονταν με βάση το ομόθρησκον, το ομότροπον, το ομόθρησκον και το όμαιμον. Όλα  τα κόμματα που προανέφερα δεν έχουν ένα συνδετικό ιστό ώστε να ενώσουν τους Έλληνες, παρά απλά  τους «κομματιάζουν». Οι μεν εθνικοσοσιαλιστές, οι άλλοι νεοφιλελεύθεροι, οι άλλοι κομμουνιστές, οι άλλοι ακροαριστεροί, άλλοι κεντρώοι. Εμείς λέμε ότι θέλουμε μόνο τους Έλληνες. Τους Έλληνες που θέλουν επιτέλους η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή τέτοιο κόμμα, με αυτά τα ενωτικά χαρακτηριστικά υπάρχει μόνο ένα, εμείς, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Με τη δύναμη που δίνει ο Έλληνας δεν έχουμε ημερομηνία λήξης, όπως δεν έχει και η Ελλάδα ημερομηνία λήξης.

Τι λείπει σήμερα από την πολιτική σκηνή; Και πως ένας νέος φορέας μπορεί να ανταπεξέλθει στην έλλειψη εμπειρίας;

Όχι μόνο σήμερα, εδώ και πολλά χρόνια λείπει από τα κόμματα το πρόγραμμα. Είτε επειδή ήταν προσωποπαγή, είτε επειδή έπεσαν θύματα του λαϊκισμού. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είμαστε το μόνο κόμμα που έχει καταγεγραμμένο, κυβερνητικό πρόγραμμα 270 σελίδων που καλύπτει όλο το φάσμα λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους. Όσο για την έλλειψη εμπειρίας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει στελέχη έμπειρα στη ζωή και στην εργασία. Είναι άνθρωποι που έχουν εργαστεί, που έχουν προσφέρει είτε στην τοπική είναι στην ευρύτερη κοινωνία. Ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί ξέρει τι σημαίνει ΙΚΑ, φόροι, ΔΕΚΟ έχει την ουσιαστική εμπειρία. Την εμπειρία της ζωής. Έχουμε ανθρώπους μορφωμένους ΚΑΙ με εμπειρία στην πράξη. Να το πω διαφορετικά. Έχουμε ενεργούς πολίτες και όχι άεργους πολιτικούς. 

Βλέπουμε ότι τα κόμματα έχουν γενικότερα δυσκολία στο να προσελκύσουν γυναίκες, νέους αλλά και επιτυχημένους επαγγελματίες. Τι είναι αυτό που λείπει και ωθεί τους πολίτες στο να κρατούν αποστάσεις από την πολιτική; 

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι τελείως αποκομμένο από τον πολίτη. Γι’ αυτό και οι πολίτες του γυρνούν την πλάτη. Δεν είναι μόνο οι γυναίκες ή οι νέοι, απλά οι συγκριμένες ομάδες το εκφράζουν μέσω της αποχής. Το σύνολο του ελληνικού λαού έχει γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα. Το έχει απέναντί του. Εμείς είμαστε κομμάτι του λαού. Είμαστε Έλληνες και απευθυνόμαστε στους Έλληνες. Θεωρούμε πως ο άξιος πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσει. Το κομμάτι αυτό είναι που ενδιαφέρει τον Έλληνα και ειδικότερα το νέο Έλληνα. Πώς θα ξεφύγει από την ανεργία. Πώς θα δημιουργήσει σπιτικό. Το πρόγραμμά μας αυτό του εξηγεί. Τη δέσμευσή μας για το πώς θα βελτιώσει άμεσα τη ζωή του.

Ρωσία ή ΝΑΤΟ; Είστε από τους λίγους που δείχνετε επιφυλακτικός έναντι των ευρωατλαντικών θεσμών. Πως οραματίζεστε την Ελλάδα του αύριο, όσον αφορά στη γεωπολιτική της; 


Επιμένουμε στη Ρωσία του Πούτιν  και μάλιστα είναι κάτι που προσωπικά το λέω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που έγινα βουλευτής το 2007, εγώ αναφερόμουν στην Ρωσία και στον Πούτιν. Θέλω λοιπόν να πω το εξής, πως  όταν ο Forbes ή το περιοδικό TIME, για να πω ενδεικτικά κάποια θεωρούν ότι ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος ηγέτης παγκοσμίως, ποιος Μητσοτάκης, ποιος Τσίπρας, ποιος Καμμένος, ποιος Μιχαλολιάκος, Κουτσιούμπας   ή Γεννηματά,  θα μπορούσε να το αμφισβητήσει αυτό. Ο άνθρωπος αυτός, είναι μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, η Ρωσία είναι ομόδοξη χώρα, αγαπάει την Ελλάδα, έχει κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα, άρα λοιπόν πρέπει να ταυτιστούμε με αυτούς. Και να ταυτιστούμε στη βάση του εθνικού συμφέροντος, να κερδίζουν αυτοί να κερδίζουμε εμείς. Υπάρχουν τρόποι ώστε να κερδίσει η Ελλάδα, αλλά να κερδίζει και η Ρωσία. Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε από τους δήθεν δυτικούς φίλους που αφήνουν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν με το όνομα Μακεδονία, αφήνουν τους Αλβανούς να διεκδικούν Τσαμουριά και αφήνουν την Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο και τη Θράκη. Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η ομόδοξη Ρωσία. Συνάντησα τον Πούτιν, μίλησα, ξέρω ότι ο άνθρωπος αυτός αγαπάει την πατρίδα του. Βρέθηκα στο Άγιον Όρος, γνωρίζω και τον Πατριάρχη της Ρωσίας, και αυτός είναι φιλέλληνας. Όλα αυτά λοιπόν  πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτοί είναι και οι λόγοι που τάσσομαι υπέρ της Ρωσίας του Πούτιν. Χωρίς περιστροφές και μισόλογα όμως πάνω από όλα τα Εθνικό, το Ελληνικό συμφέρον. Ζητάμε την ψήφο και τη στήριξη των Ελλήνων για να υπηρετήσουμε τους Έλληνες, διότι είμαστε Έλληνες.

Πολιτική 7116481177089657857
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε