Loading...

Ο Κυριάκος παίρνει το ...όπλο του



Να βάλει φρένο στα εσωκομματικά “φάλτσα” και να χαράξει γραμμή επίθεσης κατά της κυβέρνησης με ενιαίο λόγο, ετοιμάζεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Σήμερα Δευτέρα στις 10 το πρωί, συγκαλεί τους τομεάρχες τους ΝΔ -τη αποκαλούμενη “σκιώδη” κυβέρνηση- στο κτίριο της Πειραιώς. Φέρεται αποφασισμένος να μην επιστρέψει προσωπικές στρατηγικές, μετά τα αλεπάλληλα κρούσματα που θόλωσαν την εικόνα της ΝΔ και να μαζέψει τα ...λουριά της Κ.Ο ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν εφόσον υπάρξει συμφωνία και έρθουν τα μέτρα στη Βουλή.
Ο στόχος του είναι να στείλει μηνύματα εντός και εκτός. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταγγέλει τον λαϊκισμό “ είτε βρίσκεται στα αριστερά είτε στα δεξιά”. Αν και οι βουλευτές της ΝΔ είναι μόλις 75, στελέχη κάνουν εισηγήσεις ακόμη και για διαγραφές που, όμως, δεν εισακούστηκαν μέχρι στιγμής. Το πιο ισχυρό όπλο του προέδρου της ΝΔ είναι τα ψηφοδέλτια, αφού πλέον λήγει το 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές και δεν ισχύει η λίστα.
Τελευταίο κρούσμα ήταν οι δηλώσεις της βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα η οποία είπε ότι το κόμμα της πρέπει να ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που τυχόν φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε τα αντίμετρα. Επίσης ζήτησε να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να μην καταντήσει γραφική η ΝΔ, όταν ο πρόεδρος του κόμματος έχει δηλώσει ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή δεν αποσύρεται, είναι διαρκές, ακόμη και αν απομακρυνθούν οι εκλογές. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου το Κυρ.Μητσοτάκη Μιχάλης Μπεκίρης μετέφερε στη βουλευτή την σφοδρή ενόχληση του Κυρ.Μητσοτάκη και της ζήτησε διορθωτική δήλωση, όπως και έγινε. “Οσον με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του Προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση” δήλωσε η κ.Παπακώστα μέσω ..Πειραιώς. “Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών” κατέληξε.
Το θέμα της υπερψήφισης των αντίμετρων (μείωση ΕΝΦΙΑ, φόρων επιχειρήσεων κλπ) το θέτουν, πάντως, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ. Και στο κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η κυβέρνηση από το πρωτογενές πλεόνασμα, η ΝΔ ψήφισε “παρών” στο επίδομα στους συνταξιούχους και “ναι” στη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά γιατί ήταν θέση της ΝΔ.
Ο πρόεδρος τη ΝΔ πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι και στις απεργίες των ΜΜΜ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να τις σταματήσουν, γιατί δεν τιμωρούν την κυβέρνηση αλλά τους πολίτες που έχουν υποστεί πολλά. Υπάρχουν βουλευτές, όμως, που τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων.

Εχουν προηγηθεί επίσης:
*Το 24ωρο της περιδίνησης της ΝΔ, με τις δηλώσεις Μεϊμαράκη. Χαρακτήρισε τζάμπα μαγκιές, τα όσα λένε εκ του ασφαλούς κάποιοι ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλειοψηφία, αφήνοντας να πλανάται ένα ερωτηματικό για το τι θα πράξουν εάν η χώρα ξαναπάει στα βράχια, όπως το Καλοκαίρι του 2015.
*Η μάχη της φέτας, συνεχίζεται. Η ΝΔ ψήφισε στην ευρωβουλή την εμπορική συμφωνία με τον Καναδά που δίνει το πράσινο φως για παραγωγή “τύπου φέτας”. Αρκετοί βουλευτές της ηπειρωτικής Ελλάδας αντιδρούν ενώ η ηγεσία υποστηρίζει ότι πριν δεν υπήρχε καμία προστασία της φέτας πριν και με τη συμφωνία οφελούνται συνολικά 146 ελληνικά προϊόντα διότι θα μπορούν να πωλούνται στον Καναδά φθηνότερα χωρίς δασμούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ “ξήλωσε” από τομεάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη διότι διαφωνεί με τη συμφωνία.
*Ταξιτζήδες πολιόρκησαν το κτίριο του Μοσχάτου γιατί η ΝΔ τάχθηκε στο θέμα της uber υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού που κατεβάζει τις τιμές. Βουλευτές στηρίζουν τους ταξιτζήδες και το θέμα παραμένει ανοιχτό.
*Υπήρξε και η απόσυρση των υπογραφών των 16 βουλευτών της ΝΔ, μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη, στην ερώτηση για το χουντικό τάμα του έθνους που έλκει τις ρίζες του στο 1821.

Πηγή: 
Πολιτική 6889643122884351918
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε