Loading...

Τσίπρας και Μητσοτάκης παίρνουν τα...βουνά-"Προεκλογικές" εξορμήσεις σε Θράκη και Ήπειρο


Τσίπρας και Μητσοτάκης παίρνουν τα...βουνά-"Προεκλογικές" εξορμήσεις σε Θράκη και Ήπειρο - Κεντρική ΕικόναΜε όλα τα μέτωπα ανοικτά, διαπραγμάτευση-εθνικά-θέματα-προσφυγικό, Τσίπρας και Μητσοτάκης ξεκινούν περιοδείες στην περιφέρεια. Στη ΝΔ δεν αποκλείουν, μετά και την έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού σε κάλπες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογικό αιφνιδιασμό και "απόδραση" του πρωθυπουργού και γι αυτό το λόγο το κόμμα έχει τεθεί σε εγρήγορση.
Από την άλλη πλευρά το Μαξίμου εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έγινε και χθες το βράδυ μέσω non paper μαμούθ που εξέδωσε. Όπως επεσήμαινε το χθεσινό non paper, ο πρόεδρος της ΝΔ προτάσσει την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας (που το κόμμα του εφάρμοσε), ενώ επιδιώκει να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ εχόντων και μη. 

Σε Θράκη και Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας
Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.
Μαζί του αναμένεται να είναι και υπουργοί οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα για τα παραπάνω θέματα, όπως οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Ήπειρο ο Μητσοτάκης
Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα, για διήμερη περιοδεία, στην Ήπειρο ενώ τη Δευτέρα πετάει για Βουλγαρία και Σερβία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων με τους ηγέτες των γειτονικών χωρών, ειδικά σε μία περίοδο που πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα στα εθνικά.
Η προσοχή της ηγετικής ομάδας στρέφεται πλέον εμφανώς στην εκλογική προετοιμασία, καθώς θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να επιδιώξει έναν ακόμη εκλογικό αιφνιδιασμό. Πέραν της προεργασίας σε επίπεδο συνδυασμών και των θετικών μηνυμάτων που έρχονται από τις αρχαιρεσίες σε επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, το κύριο βάρος της προσπάθειας θα πέσει, ευλόγως, στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα συνεχίσει τον κύκλο περιοδειών του στην Ελλάδα.
Με το πρόγραμμα των περιοδειών του, ο κ. Μητσοτάκης ενισχύει την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες και, όπως δήλωσε, δίνει πάντα «έμφαση στην οικονομία, όπου ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να εξατομικεύσει τις προτάσεις, εξηγώντας τί σημαίνει για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση το πρόγραμμά της».
Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη της 'Αρτας, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ 'Αρτας, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη υπήρχε αρχικά προγραμματισμένη περιοδεία στη Θράκη. Η περιοδεία τελικώς αναβλήθηκε καθώς, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Πειραιώς, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να περιοδεύσει στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες».
Εκτός από την κριτική για τα οικονομικά ζητήματα, από την 'Αρτα ο πρόεδρος τη ΝΔ θα απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και θα απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική κυβέρνηση, η οποία με τις εθνικιστικές θέσεις της επιχειρεί να ανοίξει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα.
Πολιτική 7002006200627996018
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε