Loading...

Κώστας Μητσόπουλος: Έχουμε την πιο μορφωμένη γενιά Ελλήνων και ταυτόχρονα, την πιο άνεργη και κακοπληρωμένη


Ο οικονομολόγος Κώστας Μητσόπουλος, είναι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του attikinews.gr, και μας είπε πως «η ελληνική κοινωνία κατακλύζεται από μπαταχτσήδες, οι νοικοκυραίοι δεν υπάρχουν πια» και πως πρέπει «να διαλύσουμε τις ιδεοληψίες που μας οδήγησαν σε ένα κράτος – Λεβιάθαν». Επίσης, τονίζει ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, οδηγούν σε γεγονότα όπως το Brexit, το 62% του δημοψηφίσματος, στην άνοδο των ακροδεξιών πατριδοκάπηλων και την συρρίκνωση καθετί αυθεντικού εθνικού».

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Πως θα είναι η ΟΝΝΕΔ του μέλλοντος;


Η ΟΝΝΕΔ του παρελθόντος δεν είναι μια κακή ΟΝΝΕΔ. Στον Εύοσμο, πράγματι, πληγώθηκε το γόητρο της οργάνωσης χωρίς την αποκλειστική ευθύνη να την έχει ο Βασίλης Γεωργιάδης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων στις γειτονιές και στα Πανεπιστήμια, όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στο γκρίζο, στις κουκούλες και στη βία. Τα ΚΝΑΤ, η κομμουνιστική νεολαία αποκατάστασης τάξης, σουλατσάρουν μέσα στις σχολές τρομοκρατώντας τους φοιτητές. Η ΔΑΠ αποτελεί την ασπίδα της Δημοκρατίας μέσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ΟΝΝΕΔ όλα αυτά τα χρόνια έδειχνε στους «μεγάλους της ΝΔ» ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την σύγκρουση με το σάπιο. Η ΟΝΝΕΔ πρωτοστατούσε στην απονομή τιμών σε εθνικούς ήρωες και πέταγε από πάνω της τον μανδύα του φόβου μη τυχόν την χαρακτηρίσουν ακροδεξιά κλπ. Η νεολαία μας ήταν πρωτοπόρα, καταθέτοντας προτάσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, για την ανάπτυξη της παραγωγής, για την στρατιωτική θητεία των Ελλήνων. Η νεολαία αποτελούσε και αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, πίσω από τις κάμερες. Αυτό που φωνάζαμε πάντα είναι πως οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΔΑΠίτες δεν είναι καλοί μόνο στο να γεμίζουν γήπεδα και να ενεργούν σαν χειροκροτητές. Εμείς δεν είμαστε η ΚΝΕ. Οι ΟΝΝΕΔίτες έχουν συγκροτημένη πολιτική άποψη, σύγχρονη, είναι πιο κοντά στους συνομήλικούς τους και θα πρέπει η ΝΔ να βγάλει κι άλλα νέα και αξιόλογα στελέχη στην πρώτη γραμμή. Στο τελευταίο συνέδριο, η ΟΝΝΕΔ προέβη σε κάποιες ριζικές αλλαγές, τόσο στην εκλογή συνέδρων, όσο και στο καταστατικό λειτουργίας της. Θεωρώ πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Κώστας Δέρβος θα είναι ένας άξιος Πρόεδρος και μαζί με το νέο εκτελεστικό γραφείο, θα αποτελέσουν τους συνεχιστές των μεγάλων αγώνων.

Οι νέοι φεύγουν, αναζητώντας αλλού μια καλύτερη ζωή. Πως θα σταματήσει αυτό;


Προσωπικά πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι αυτό ακριβώς και όχι η οικονομική κρίση. Το θέμα αυτό είναι πολυδιάστατο. Έχετε δίκιο, πολλοί νέοι μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή. Αλλά ακόμα και αυτοί που μένουν, η πλειοψηφία τους μπορώ να πω, είναι αρκετά διστακτικοί στο να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια. Το αποτέλεσμα είναι η ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας και η δυσαναλογία νέων - ηλικιωμένων. Οι λίγοι νέοι που εργάζονται, με τις ασφαλιστικές τους εισφορές καλύπτουν τις συντάξεις των πολλών. Για να σταματήσει αυτή η ροή φυγής των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα να μείνουν. Μείωση της φορολογίας για μεγάλο και σταθερό χρονικό διάστημα, ιδίως για νέους επιχειρηματίες, ένα κράτος δικαίου και οργανωμένο, να υπάρχουν δομές, να υπάρχει δικαιοσύνη προς όλους και από όλους, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας μας. Να διαλύσουμε τις ιδεοληψίες που μας οδήγησαν σε ένα κράτος - Λεβιάθαν. Να σταματήσουμε να κρατικοποιούμε τις επιχειρήσεις και να σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα στραγγαλίζοντας την οικονομία. Έχουμε την πιο μορφωμένη γενιά Ελλήνων και ταυτόχρονα, την πιο άνεργη και κακοπληρωμένη.

 Τι σημαίνει για εσάς η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ;


Με τις εκλογές Τραμπ - Κλίντον αποκαλύφθηκε το νέο δίπολο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Η παγκοσμιοποίηση και ο διεθνισμός, απέναντι στον εθνισμό και τις παραδόσεις του κάθε κράτους. Global vs Local. Δεν είναι το τέλος της πολιτικής, είναι η μετεξέλιξη της πολιτικής. Το νέο δίπολο, αργά αλλά σταθερά σχηματοποιείται, είναι ετερόκλητο πολιτικά και ταξικά. Ο Τραμπ θα ξεκινήσει τον οικονομικό πόλεμο με την Κίνα και θα συμπιέσει όσο μπορεί την εξαγωγική δυνατότητα της Γερμανίας. Τα πράγματα είναι απλά να τα κατανοήσουμε, αν δούμε ποιοι ψήφισαν την Χίλαρι και ποιοι τον Τραμπ. Την Χίλαρι την ψήφισαν το κατεστημένο και η ελίτ, πολίτες με μέσο έως και υψηλό εισόδημα, καθώς και οι μειονότητες. Πολλοί από αυτούς ήταν ακροατήριο και ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τον Τραμπ τον ψήφισαν λευκοί βιομηχανικοί εργάτες, η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης, χριστιανοί και η περιφέρεια των ΗΠΑ. Συμπέρασμα είναι πως ο βιομηχανικός εργάτης που χάνει τη δουλειά του από την παγκοσμιοποίηση, δεν θα ψηφίσει έναν αριστερό που δεν την αμφισβητεί, αν δεν την στηρίζει κιόλας. Θα ψηφίσει οποιονδήποτε την αμφισβητεί και την αντιμάχεται. Ο Τραμπ θέλει να συντρίψει το Ισλαμικό Κράτος. Οι Τούρκοι ενοχλούνται με τη δημιουργία κουρδικού κράτους στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Επίσης, κλείνουν το μάτι στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτό, οδηγεί τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ πιο κοντά στα ελληνικά συμφέροντα.

Πόσο συμβατές είναι οι συντηρητικές ιδέες με τον φιλελευθερισμό; Είναι ο συνδυασμός των δυο το ιδανικό ιδεολογικό μείγμα, αλλά και μείγμα πολιτικής, για ένα δεξιό κόμμα; 


Εγώ θα σας πω το μείγμα πολιτικής που χρειάζεται η χώρα για να ορθοποδήσει. Η δική μου άποψη είναι πως σημαντικότερο όλων είναι η ίδια η Ελλάδα. Το ελληνικό χώμα και όχι τόσο οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Αυτό που μένει είναι η Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι οι Έλληνες να υπερασπιστούμε την χώρα, οπότε χρειαστεί, και να την παραδώσουμε αλώβητη στους επομένους. Ο πατριωτισμός και η αυτοθυσία, είναι έννοιες επιβεβλημένες όταν γειτνιάζεις με βίαιους λαούς, επεκτατικούς και ασεβείς με τα σύνορα και την ανθρώπινη αξία.  Σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, θα πρέπει να προάγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι τον κρατισμό. Να κάνουμε πράξη την αξιοκρατία, και όχι το βόλεμα από τα παράθυρα των δικών μας. Όλες οι δυτικές οικονομίες, είναι φιλελεύθερες οικονομίες. Έτσι πρέπει να πορευτούμε κι εμείς. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και μην είμαστε η ουρά της Ευρώπης. Δεν νοείται ο Τούρκος εχθρός, ο Ερντογάν, να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες όπως της Λωζάννης, να μιλάει για τα «σύνορα της καρδιάς του». Ο Αλβανός Ράμα, να μιλάει για την μεγάλη Αλβανία και Τσάμηδες και εμείς στην Ελλάδα, στο Υπουργείο Εξωτερικών να περιμένουμε την μεγάλη πανσέληνο και να κοιτάμε τα άστρα. Αστειότητες. Στα κοινωνικά θέματα, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες αστέγους και τα Ελληνόπουλα που υποσιτίζονται και μετά τους αλλοδαπούς. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε γονιοί. Πρώτα θα ταΐσουμε το δικό μας παιδί ή του γείτονα; Πρώτα οφείλει η πολιτεία να περιθάλψει και να μεριμνήσει για τους Έλληνες και μετά τους μετανάστες. Αυτό δεν είναι ούτε απάνθρωπο ούτε κάτι κακό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα κράτη. Δεν νοείται ο Έλληνας φορολογούμενος να έχει τα ίδια και λιγότερα δικαιώματα από τους λαθρομετανάστες, στην ίδια τους την χώρα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, οδηγούν σε γεγονότα όπως το Brexit, το 62% του δημοψηφίσματος, στην άνοδο των ακροδεξιών πατριδοκάπηλων και την συρρίκνωση καθετί αυθεντικού εθνικού.

Τι πιστεύετε πως ζητά πλέον ο κόσμος, δεδομένης της κατάστασης, από τη πολιτική;



Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζει να έχουμε. Κανείς δεν ανήλθε στην εξουσία με πραξικόπημα. Οι Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ  - και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι - επειδή πίστεψαν ότι ο καταληψίας Αλέξης θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα έσβηνε τα χρέη τους σε δημόσιο και τράπεζες, θα καταργούσε τα διόδια κλπ. Η ελληνική κοινωνία κατακλύζεται από μπαταχτσήδες. Οι νοικοκυραίοι δεν υπάρχουν πια. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Τον Ιούνιο στην Ελβετία, έγινε ένα δημοψήφισμα. Το ερώτημα ήταν προς τους Ελβετούς πολίτες, αν δέχονται να υπάρχει ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα της τάξης των 2.200 ευρώ μηνιαίως, για 5 χρόνια, για όλους τους Ελβετούς και ξένους που διαμένουν στη χώρα τους. Το 80% των Ελβετών είπε ΟΧΙ! Δηλαδή, απέρριψαν τα 2.200 ευρώ μηνιαίως για τους εαυτούς τους! Εδώ στην Ελλάδα, το ΝΑΙ θα έπαιρνε 99%. Άρα, πρώτα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία οι πολίτες, και τότε αυτόματα θα εκλεγούν αντίστοιχοι πολιτικοί και θα εφαρμοσθούν αντίστοιχες και καλύτερες πολιτικές.
Πολιτική 7876923610253944237
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε