Loading...

Επεισόδια Πολυτεχνείου: Η συγγνώμη συλληφθέντα, η απολογία 17χρονης και το σχολείο των Σύρων


Επεισόδια Πολυτεχνείου: Η συγγνώμη συλληφθέντα, η απολογία 17χρονης και το σχολείο των ΣύρωνΓια δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα διώκονται από τον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι  πέντε αλλοδαποί, οι τρεις από τους οποίους είναι μετανάστες από τη Συρία. Την ίδια στιγμή ντροπή προκαλεί η εικόνα με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη το οποίο βανδάλισαν και πάλι άγνωστοι, πιθανόν την ημέρα της πορείας για το Πολυτεχνείο.
Συγκεκριμένα ενώπιον των αρχών οδηγήθηκαν οκτώ  Έλληνες,- επτά άνδρες και μια 17χρονη-, ένας Ρουμάνος 16 ετών, ένας Αλβανός και τρεις Σύροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, δήλωσαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εκ των συλληφθέντων ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στα επεισόδια, ενώ μία ανήλικη είπε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο. Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της έκρηξης και προμήθειας και κατασκευής μολότοφ καθώς και επτά πλημμελήματα για τα οποία θα απολογηθούν σε ανακριτή.
Την ίδια στιγμή, ντροπή προκαλεί η εικόνα βανδαλισμού, για άλλη μια φορά του έφιππου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή. Στη βάση του ανδριάντα άγνωστοι έγραψαν με μαύρο σπρέι τη φράση «ΚΑΜΙΑ "ΕΛΠΙΔΑ" , συνοδευόμενη από σύμβολα του αναρχικού χώρου. Το σύνθημα γράφτηκε πιθανόν κατά τη διάρκεια των προχθεσινών οδομαχιών.
Διάφορα 7072938792088574189
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε