Loading...

Στις κάλπες 102.000 μηχανικοί


Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΣτις κάλπες καλούνται σήμερα 102.000 μηχανικοί, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το πρωί έχει αρχίσει η διαδικασία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες 60 πόλεις της Ελλάδας, ενώ από εκείνους που ψήφισαν νωρίς ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, κάλεσε τους μηχανικούς να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το Επιμελητήριο επιλέγοντας, ανεξαρτήτως παράταξης, τους καλύτερους.
Δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ.
Ο κλάδος των μηχανικών είναι εκείνος που ίσως έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, με την πτώση της οικοδομής να έχει φτάσει στο 95%, τόνισε ο κ. Στασινός σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM.
Ακόμη, τόνισε ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τον πρωθυπουργό, που είναι μηχανικός όπως και πολλοί υπουργοί, αλλά δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Στασινός κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για να ενισχυθεί ο κλάδος καθώς «είμαστε ο κλάδος που πάει μαζί με τη χώρα. Αν υπάρχει ανάπτυξη, οι μηχανικοί είναι πρωταγωνιστές… Αν όχι, είναι οι πρώτοι που πλήττονται…».
Πολιτική 914794273146528901
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε