Loading...

Κώστας Κατσαφάδος: Η επένδυση της COSCO λειτούργησε μόνο θετικά για τον Πειραιά και την Ελλάδα


Μια συζήτηση με τον βουλευτή της Α’ Πειραιώς Κώστα Κατσαφάδο, πρωταγωνιστή στα «γαλάζια» δρώμενα στον Πειραιά και στους αγώνες που δίνει η ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι, έχει πάντα πολύ ενδιαφέρον. Και αυτό διότι δεν μασάει τα λόγια του. Και μας λέει πως ο Πειραιάς «χρειάζεται ένα γενναίο, πρωτοπόρο και εξωστρεφές σχέδιο για τη Ναυτιλία, το οποίο θα απογειώσει το πρώτο λιμάνι της χώρας και το σύνολο της οικονομίας του». Όσον αφορά στην COSCO, υπενθυμίζει «τις άναρθρες κραυγές όλων των δήθεν προοδευτικών, που, όταν η ΝΔ υπέγραφε την μεγάλη επένδυση της COSCO κατηγορούσαν, έβριζαν, απειλούσαν, διαμαρτύρονταν, έκλειναν δρόμους κ.α. για να πετύχουν την ματαίωσή της». Και δε κρύβει την αγάπη του για την Εκκλησία, λέγοντας πως «ούτε καν υποψιάζονται οι αριστεροί μεταπράτες ότι Ορθοδοξία – Εκκλησία - Ελληνισμός πορεύτηκαν μαζί 2000 χρόνια και όλα όσα συνθέτουν αυτό το τρίπτυχο είναι για τον Έλληνα αλληλένδετα, οικεία, αναντικατάστατα».

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Ο Πειραιάς δοκιμάζεται. Επιχειρήσεις κλείνουν συνεχώς, ενώ η ανεργία παραμένει μεγάλη. Ποια είναι η ευθύνη για όλα αυτά της συγκυβέρνησης; Τί δεν κάνει καλά;


Ασφαλώς ζούμε την μεγάλη δοκιμασία του Πειραιά μας και των επαγγελματιών της πόλης μας. Ζούμε την αγωνία τους, την αβεβαιότητα για το αύριο, το άγχος της επιβίωσής τους. Και βέβαια η ίδια εικόνα κυριαρχεί σ’ όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά όμως επιδεινώθηκαν σε απίστευτο βαθμό από τις ιδεοληπτικές εμμονές αυτών που μας κυβερνούν και από την «ηρωική τους διαπραγμάτευση» των 17 ωρών που μας οδήγησε, όχι στην έξοδο από την κρίση και την απεξάρτηση από τους δανειστές, αλλά στο πιο σκληρό κι απάνθρωπο Μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου –Βαρουφάκη - Τσακαλώτου. Ζούμε λοιπόν σήμερα την υπερφορολόγηση που πνίγει την ελεύθερη οικονομία και κάθε επαγγελματία. Και μια και μιλάμε κυρίως για τον Πειραιά οφείλω να τονίσω ότι η πόλη μας χρειάζεται ένα γενναίο, πρωτοπόρο και εξωστρεφές σχέδιο για τη Ναυτιλία, το οποίο θα απογειώσει το πρώτο λιμάνι της χώρας και το σύνολο της οικονομίας του Πειραιά. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φοβάται και πολεμά την ελεύθερη οικονομία και τον επαγγελματία που κάνει τα πάντα για να πετύχει αδυνατεί  - λόγω των ιδεοληπτικών αγκυλώσεών της -  να εκπονήσει ένα μακρόπνοο εθνικό σχέδιο ναυτιλιακής πολιτικής το οποίο μαζί με την κρουαζιέρα και τον εμπορευματικό σταθμό θα καταστήσει τον Πειραιά πρώτο λιμάνι στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, ενώ θα προσφέρει πλούτο και ασφαλώς υγιείς και μόνιμες θέσεις εργασίας σ’ όλους όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. 

Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Το 2017, φαίνεται πως θα υποστούν και άλλες μειώσεις. Πώς μπορεί να σταματήσει αυτό;


Οι διαμαρτυρίες των συνταξιούχων του ΝΑΤ και όλων βέβαια των συνταξιούχων που ασύστολα κορόιδεψαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Και μπορώ να σας πω ότι είναι ήπιες αν θυμηθούμε τί έταζαν για 13η σύνταξη, για αυξήσεις, για νέα επιδόματα, για παραδείσους ανύπαρκτους. Αντί να δουν αυτά που άκουγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ από το 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 να υλοποιούνται, διαπίστωσαν σκληρές μειώσεις που υποβίβασαν τον χαμηλοσυνταξιούχο στο επίπεδο του επαίτη. Αυτά συνέβησαν γιατί ανακόπηκε, από την ανατροπή της Κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λόγω της Προεδρικής εκλογής, η πορεία ανάκαμψης της Ελλάδος και η προδιαγεγραμμένη πορεία εξόδου από το Μνημόνιο. Να υπενθυμίσω εδώ ότι οι συνταξιούχοι μας, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας που είχε ήδη αρχίσει από το 3ο τρίμηνο του 2014 και η οποία προβλεπόταν ισχυρή για το 2015 και 2016, θα έπαιρναν από 01/01/2017 τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις τους. Σήμερα, όμως, δυστυχώς τους υπόσχονται νέες περικοπές και μειώσεις. Για να σταματήσει άμεσα αυτό, πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι οι κρατικές σπατάλες, παράδειγμα οι καταγγελίες και η παραίτηση Βουδούρη για τα κονδύλια που σπαταλούν στο λεγόμενο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα. Την ώρα που ο συνταξιούχος πεινάει είναι εγκληματικό να γίνονται σπατάλες από το κράτος και βέβαια οφείλουν να βρουν δουλειές στους νέους για να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να δίνουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Η ριζική λύση όμως είναι οι εκλογές, γιατί αυτοί που κυβερνούν ούτε μπορούν ούτε θέλουν να ξεφύγουν από τις εμμονές και τις αγκυλώσεις τους, καταδικάζοντας έτσι τον λαό στη μιζέρια.

Πώς αποτιμάτε την παρουσία της COSCO στον Πειραιά;


Δεν μπορώ παρά να σας υπενθυμίσω τις άναρθρες κραυγές όλων των δήθεν προοδευτικών, που, όταν η ΝΔ υπέγραφε την μεγάλη επένδυση της COSCO κατηγορούσαν, έβριζαν, απειλούσαν, διαμαρτύρονταν, έκλειναν δρόμους κ.α. για να πετύχουν την ματαίωσή της. Σήμερα όλοι αυτοί σιωπούν, γιατί βλέπουν ότι η επένδυση αυτή λειτούργησε μόνο θετικά για τον Πειραιά και την Ελλάδα και έχει μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Οι νέες επενδύσεις που ετοιμάζει δίνουν υπεραξία (οικονομική και πολιτική) στον Πειραιά και στην Ελλάδα. Εμείς ως παράταξη πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και γι’ αυτό στηρίζουμε κάθε ιδιωτική υγιή και επωφελή επένδυση. Και γι’ αυτό εργαζόμαστε και ευχόμαστε να προχωρήσει σε επενδύσεις και σε άλλους τομείς φέρνοντας δυναμισμό στην οικονομία μας και φυσικά προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες στην ελληνική παραγωγή να έρθει πιο κοντά μεγάλη οικονομική και αγοραστική δύναμη στης μεγάλης χώρας, που λέγεται Κίνα.

Η συγκυβέρνηση προωθεί επιθετικά τον χωρισμό Εκκλησίας - κράτους. Ποια προβλήματα λύνει ή ποια δημιουργεί αυτός;


Η Κυβέρνηση αυτή δυστυχώς έχει μέχρι τώρα αποδείξει ότι με όποιο θέμα κι αν ασχοληθεί μόνο ζημιά προκαλεί. Οικονομία, Εθνικά Θέματα, Μεταναστευτικό, Ασφαλιστικό, Παιδεία, Εκκλησία υποφέρουν από τις αριστερές εμμονές τους και τις μικρονοϊκές αγκυλώσεις τους. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προβληματιστούν ποιο είναι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης που προσφέρει η Ορθοδοξία. Δεν θέλουν να γνωρίσουν την κοινωνική δυναμική που κομίζει η εκκλησιαστική παράδοση του Ελληνισμού. Δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι το μήνυμα της Εκκλησίας είναι όχι αντίπαλο αλλά συμπληρωματικό του μηνύματος της ανόθευτης, της ανοιχτής, Αριστεράς που δεν εμπνέεται από την ξεπερασμένη και έμπρακτα αποτυχημένη μαρξιστική ιδεολογία, αλλά από το κοινωνικό και ανθρώπινο μήνυμα του Μεγάλου Βασιλείου, του Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Νεκταρίου. Ούτε καν υποψιάζονται οι αριστεροί μεταπράτες ότι Ορθοδοξία – Εκκλησία - Ελληνισμός πορεύτηκαν μαζί 2000 χρόνια και όλα όσα συνθέτουν αυτό το τρίπτυχο είναι για τον Έλληνα αλληλένδετα, οικεία, αναντικατάστατα. Δεν διανοούνται να συμπεριλάβουν στη σκέψη τους ότι ο Χριστιανισμός δεν επιβλήθηκε στους Έλληνες, αλλά τον έκαναν δικό τους, γιατί η νέα Πίστη ανταποκρινόταν στις αναζητήσεις τους. Το βάπτισμα του Έλληνα στον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία δεν αναίρεσε την Ελληνικότητά του. Επιτρέψτε μου να θυμίσω κάτι πολύ μικρό από τον καθόλα αριστερό μεγάλο λογοτέχνη Γιώργο Θεοτοκά: «Τα ζεστά πνευματικά κύματα που μεταδίδονται σ’ όλη την Ελλάδα από τους ορθόδοξους ναούς και τις βυζαντινές ακολουθίες, αποτελούν στοιχείο συστατικού, εκ των ων ουκ άνευ, της Ελληνικής ζωής. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να νοηθεί στην Ελλάδα χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας». Τέλος, να τους θυμίσουμε ότι ο Στάλιν στην Εκκλησία κατέφυγε για να εμψυχώσει τους Ρώσους όταν οι ναζί εισέβαλαν στη Ρωσία το 1941. Ας ελπίσουμε ότι το δίδυμο Τσίπρα - Φίλη κι όχι μόνο θα καταλάβει εγκαίρως το λάθος του.

Παρατηρούνται χειρισμοί στα εθνικά θέματα, οι οποίοι προβληματίζουν τους πολίτες και η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια, έχουν αποθρασυνθεί. Τί πρέπει να κάνει η συγκυβέρνηση που δεν κάνει;



Η προχειρότητα, η άγνοια, η έλλειψη οράματος και αυτοκριτικής παντρεμένα όλα με τις αριστερές ιδεοληψίες, οδηγούν σε αποτυχημένους πειραματισμούς, στο τέλμα, στην θανατερή αγωνία για το μέλλον της Ελλάδος. Η Κυβέρνηση επιτρέπει να ανοίγουν οι γείτονες σε βάρος μας θέματα που οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις τα είχαν προ πολλού οριστικά κλείσει. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται σε πολιτικά συνθήματα και ιδεολογικές εμμονές, αλλά με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, την πλούσια ιστορία μας, της πολιτιστική μας παράδοση και την αδιάλειπτη παρουσία μας σ’ αυτόν τον κρίσιμο γεωγραφικό χώρο για περισσότερα από 4000 χρόνια. Παρά την κρίση, παρά την ανικανότητα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είμαστε μια χώρα με γερές βάσεις στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στη διεθνή σκηνή. Ας εκμεταλλευτούμε την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, ας αντλήσουμε διδάγματα και δύναμη από αυτά και βέβαια να θυμόμαστε πάντα ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ κυρίως για λόγους πολιτικούς. Για να έχει περισσότερο κύρος και αξιοπρέπεια απέναντι στους γείτονές της και σε οποιονδήποτε άλλον απ’ τους οποίους απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό. Αρκεί βέβαια να υπάρχει Ελληνική Κυβέρνηση που να μπορεί να τον επιβάλει. 
Πολιτική 8917105664147011846
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε