Loading...

Με επιτυχία η εκδήλωση στην ΔΗΜ. ΤΟ Κορωπίου της ΝΔ με ομιλητή τον Γιάννη Βρούτση


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της ΤΟ Κορωπίου της ΝΔ με ομιλητή τον πρώην υπουργό και βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση (θέμα: «Οι πολιτικές και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα του 2016»). Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ήταν πολύς και με διάθεση όχι μόνο να ακούσει αλλά να συμμετάσχει στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η παρουσία ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι συμμετείχαν  ένθερμα στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της οικείας ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής, Άρης Βίτσιος.  
Στην τοποθέτησή του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο επιβολής των ελέγχων κεφαλαίου που προκάλεσαν τόση ζημία στην επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε στην έκθεση για τα αποτελέσματα των καταθέσεων, που από 162 δις το 2014 έπεσαν στα 121 δις το 2016 και αναφέρθηκε στην θέση της ΝΔ για «συζήτηση αλήθειας με τους πολίτες», που αποτελεί την θέση και επιταγή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, το ασφαλιστικό ως σύστημα αναδεικνύει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, ενώ χρησιμοποιήθηκε πελατειακά και υπονομεύτηκε συντεχνιακά και πολιτικά, καθώς δεν επικράτησε η λογική των επόμενων γενεών. Ο πρώην υπουργός έκανε μάλιστα λόγο για «ψηφιδωτό γεμάτο εξαιρέσεις και ειδικά καθεστώτα»  και συντάξεις υψηλότερες σε κάποιους από τις εισφορές που είχαν εκείνοι δώσει και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις, στις οποίες πρωταγωνίστησε η αριστερά. Μίλησε, δε για το καινοτόμο εργαλείο «Ήλιος», με το οποίο η Πολιτεία εξορθολόγησε το σύστημα και γλίτωσε 450 εκατομμύρια ευρώ από τις «μαϊμού» συντάξεις.
Όσον αφορά στην αριστερά, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο 2014, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε τους εταίρους – δανειστές, λέγοντας πως μπλόκαραν τη συζήτηση για την αξιολόγηση, διακηρύσσοντας «μην τολμήσετε να λάβετε αποφάσεις χωρίς να λάβετε υπόψη την αντιπολίτευση», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, «κινήθηκε δια μέσου του Βαρουφάκη στη λογική της δραχμής». Και όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, «86 δις ευρώ στοίχισε αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση»,  ενώ 21 δις ευρώ ήταν η απώλεια πλούτου από το ΑΕΠ. «Άδικα και αχρείαστα», όπως τονίστηκε, ενώ υπογραμμίστηκε επίσης πως «χρησιμοποιήθηκε το ασφαλιστικό για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.
Παρόντες στην εκδήλωση που ο κόσμος τίμησε γεμίζοντας την αίθουσα, ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργος Βλάχος, οι πολιτευτές Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, Ανδρέας Τσώκος και Θανάσης Αυγερινός, ο πολιτευτής Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου, ο αντιδήμαρχος Κορωπίου Ανδρέας Ντούνης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
ΝΧ


Πολιτική 3387728387917290022
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε