Loading...

Έκκληση Πέτσα για κακοκαιρία: Να λαμβάνετε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας



Έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απηύθηνε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Στέλιος Πέτσας, την ώρα που η κακοκαιρία έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

«Η κακοκαιρία ήδη δοκιμάζει πολλές περιοχές της χώρας μας. Αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα 24ώρα. Απευθύνω έκκληση να λαμβάνετε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».


Δημοσιεύτηκε από Stelios Petsas στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021
Μάλιστα στην Δευτέρα ο κ. Πέτσας είχε παραπέμψει τους πολίτες στον πίνακα της Πολιτικής Προστασίας, γράφοντας «Καλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όλους τους αρμόδιους φορείς του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα».

Έρχεται η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ψύχος και χιονοπτώσεις από την Πέμπτη

Μία ψυχρή «εισβολή» στη χώρα μας, με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, ξεκινά από απόψε το βράδυ.

Αυτή η ψυχρή «εισβολή», που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

www.cnn.gr 

 

Πολιτική 7311588089383193442
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε